|
Pontos idő: 2025. április 11., péntek 8:36
|
Fémhalogén világítás (HQI)
Szerző |
Üzenet |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: SlyChocolate írta: pit975 írta: Jó igy együtt látni a két világítást, de igazából eszembe se jutott más hqi-val össze hasonlítani. Ha megnézed az én diy világításom jóval kisebb és jobban ki van emelve. Asera, megtartom még egyenlőre porfogónak  Igaz magasabban van 10centivel. Viszont ha leülsz az akva elé és felnézel pont a szemedbe világít. Mivel nincs megdöntve a falfelé, vizszintben van. Annó épp emiatt tettem fényterelőt a DIY armaturámra. Ez a jelenség az összes visszintesen függesztet pilácsra igaz amin nincs a frontján fényterelő. Amúgy a mostani HQI hátuljára én is tervezek valamit. Mert az akva mögé viágít. Nincs hátterem így zavaró az akva mögötti fehér sáv a falon. Nem lehet , hogy rosszul van megdöntve a lámpatest ? Nekem nem szór ennyire a falra. Mintha Nálad a fókusz a falon lenne , nem az akváriumban. Na pont ez a baj az asszimmetrikus testtel. Lehetetlen úgy beállítani,hogy mindenhol pont jó legyen a fény. Inkább világítson ki előre, az akvát kell nézni,nem a pilácsot 
|
2014. március 26., szerda 9:17 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
SlyChocolate írta: pit975 írta: Jó igy együtt látni a két világítást, de igazából eszembe se jutott más hqi-val össze hasonlítani. Ha megnézed az én diy világításom jóval kisebb és jobban ki van emelve. Asera, megtartom még egyenlőre porfogónak  Igaz magasabban van 10centivel. Viszont ha leülsz az akva elé és felnézel pont a szemedbe világít. Mivel nincs megdöntve a falfelé, vizszintben van. Annó épp emiatt tettem fényterelőt a DIY armaturámra. Ez a jelenség az összes visszintesen függesztet pilácsra igaz amin nincs a frontján fényterelő. Amúgy a mostani HQI hátuljára én is tervezek valamit. Mert az akva mögé viágít. Nincs hátterem így zavaró az akva mögötti fehér sáv a falon. Nem lehet , hogy rosszul van megdöntve a lámpatest ? Nekem nem szór ennyire a falra. Mintha Nálad a fókusz a falon lenne , nem az akváriumban.
2014. március 26., szerda 8:53 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Jó igy együtt látni a két világítást, de igazából eszembe se jutott más hqi-val össze hasonlítani. Ha megnézed az én diy világításom jóval kisebb és jobban ki van emelve. Asera, megtartom még egyenlőre porfogónak  Igaz magasabban van 10centivel. Viszont ha leülsz az akva elé és felnézel pont a szemedbe világít. Mivel nincs megdöntve a falfelé, vizszintben van. Annó épp emiatt tettem fényterelőt a DIY armaturámra. Ez a jelenség az összes visszintesen függesztet pilácsra igaz amin nincs a frontján fényterelő. Amúgy a mostani HQI hátuljára én is tervezek valamit. Mert az akva mögé viágít. Nincs hátterem így zavaró az akva mögötti fehér sáv a falon.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. március 26., szerda 7:55 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Jó igy együtt látni a két világítást, de igazából eszembe se jutott más hqi-val össze hasonlítani. Ha megnézed az én diy világításom jóval kisebb és jobban ki van emelve. Asera, megtartom még egyenlőre porfogónak 
|
2014. március 26., szerda 6:45 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Asera, nem jobb az akvarisztikai...a giesemann is ki veszi a retinámat ha feljebb húzom 20 cm től. Nem hiába csináltam én ezt a kis lámpát ez csúnyább jóval de viszont nem világít a szemembe 40 cm-ről se. Ebben igaza van Papónak sokat számít a fényszennyezés, én csalódtam az akvarisztikai hqi ban. Egyszerűen nem tudsz sokáig az akva előtt ülni, mert annyira zavaróan süti a szemed az erős fény. Nem ismerem a Giesemann fénykarakterisztikáját de most nálam sacc 30 centire van a vízfelszínétől a lámpában lévő izzó. Szó nincs arról, hogy kisülne a szemem. Sőt miért is sülne ki? Hisz a falra van fordítva a lámpatest. Semmit nem látsz a lámpa fényéből direkten, ami zavaró lenne. Igaz két oldalra van némi szórt fény de az épp nem az akva előtt ülő ember szemébe irányul.  Annyi van Nálad is, nem nagy a különbség...(a fényerő most indifferens az egyik 70Watt a másik 150Watt)   
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. március 25., kedd 21:29 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx2 írta: pit975 írta: Asera, nem jobb az akvarisztikai...a giesemann is ki veszi a retinámat ha feljebb húzom 20 cm től. Nem hiába csináltam én ezt a kis lámpát ez csúnyább jóval de viszont nem világít a szemembe 40 cm-ről se. Ebben igaza van Papónak sokat számít a fényszennyezés, én csalódtam az akvarisztikai hqi ban. Egyszerűen nem tudsz sokáig az akva előtt ülni, mert annyira zavaróan süti a szemed az erős fény. Vagy csak baseball sapkában kell az üveg előtt ülni, csak akkor meg a haverok néznek majd furcsán. Van egy ötletem,add nekem akkor a giesemannt 
|
2014. március 25., kedd 20:33 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Asera, nem jobb az akvarisztikai...a giesemann is ki veszi a retinámat ha feljebb húzom 20 cm től. Nem hiába csináltam én ezt a kis lámpát ez csúnyább jóval de viszont nem világít a szemembe 40 cm-ről se. Ebben igaza van Papónak sokat számít a fényszennyezés, én csalódtam az akvarisztikai hqi ban. Egyszerűen nem tudsz sokáig az akva előtt ülni, mert annyira zavaróan süti a szemed az erős fény. Vagy csak baseball sapkában kell az üveg előtt ülni, csak akkor meg a haverok néznek majd furcsán.
_________________ K.Tamás
|
2014. március 25., kedd 20:27 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Asera, nem jobb az akvarisztikai...a giesemann is ki veszi a retinámat ha feljebb húzom 20 cm től. Nem hiába csináltam én ezt a kis lámpát ez csúnyább jóval de viszont nem világít a szemembe 40 cm-ről se. Ebben igaza van Papónak sokat számít a fényszennyezés, én csalódtam az akvarisztikai hqi ban. Egyszerűen nem tudsz sokáig az akva előtt ülni, mert annyira zavaróan süti a szemed az erős fény.
|
2014. március 25., kedd 20:15 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: asera írta: Nem világít ki előre. Mióta ezeket a lámpákat hasznàlom,sötét van a szobában,komolyan:) Én meg attól félek, hogy az asszimetrikus az egész szobát bevilágítja majd. Mert bevilágítja ? Töltsd fel az akváriumodat vízzel és aztán lehet a leesett állkapcsodat helyre tenni A boltban már láthattad , hogy pont azért aszimmetrikus , hogy ne szórja a fényt csak a kívánt helyre .!!!!!!!!
2014. március 25., kedd 19:44 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: Nem világít ki előre. Mióta ezeket a lámpákat hasznàlom,sötét van a szobában,komolyan:) Én meg attól félek, hogy az asszimetrikus az egész szobát bevilágítja majd.
_________________ K.Tamás
|
2014. március 25., kedd 19:34 |
|
|