|
Pontos idő: 2025. április 11., péntek 8:38
|
Fémhalogén világítás (HQI)
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon jó a Venture fényspektruma. Kimondottan természetes a fénye. Van Aqua Medic meg ugye Osram , meg a fene tudja még milyen , de ez eddig legtermészetesebb. Bár lehet másnak más a természetes.
2013. február 27., szerda 20:32 |
|
 |
fisherx
|
Az kicsit még magas lenne nekem. Egyenlőre a palástot tervezem. 0.6 - os szálcsiszolt inox acél lemez lesz, hogy milyen hosszú még nem tudom. Ebben lesz elhelyezve az előtét, és egy hűtő, valami csendes pc venti. 1-2 hét és kész, akkor rakok fel képet. A venture izzóról még annyit, hogy kicsit zöldes árnyalatú a színe, ( a dobozán is rajta áll), de ez nem baj kifejezetten tetszik, nem cserélném le neonra. ( egyedöl a grolux cső fénye tetszik még ennyire  )) de az nem valami gazdaságos.
|
2013. február 27., szerda 19:58 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ha gondolod akár egy önálló témát is nyithatnál a lámpa átalakításásnak...?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. február 19., kedd 20:30 |
|
 |
fisherx
|
Képet csinálok a napokban ha bekerülnek az új növények, most csáré mert kb 20 cm-en üresség van. Elhihetitek, tényleg jobb lett. Nehéz ezt megfogalmazni, de szerintem hidegebb, fehérebb lett a színe, kevésbé sárgás, illetve erősödött is. Továbbá nem elhanyagolható, hogy hidegen indít, tehát nincs az a "csattanás" mikor áramot kap, teljesen hangtalan, és kb 1-2 perc alatt eléri a max. fényerőt, és ez az égő élettartama miatt fontos. Kontra még, hogy elég nehéz elrejteni mivel az EMC(electromagnetic compatibility, a nagy feszültség miatt fellépő elektromágneses zavarás, kompatibilitás) miatt max 50 cm kábel lehet az égő és az előtét között ami macerás lehet. Továbbá 2.5-ös kábel bírja el az előtét és égő közti feszt ami kb( az előtét eladója ajánlotta, a gyári adatok alapján a 1mm2 is jó) 4.5 kv -on indít. 1.5 m. kábelt is rá lehet hagyni de akkor ferrit gyűrűt kell a kábel végére rakni ami elég macerás,illetve keresztezni kell a vezetékeket, ebbe kicsit még beleásom magam, nem akarok addig pontatlan adatokat megadni.
|
2013. február 19., kedd 20:27 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx2 írta: fisherx írta: Nem bírtam magammal, szétberheltem a meghajtó részt, és egy jó min. elektromos meghajtót raktam a helyére és az eredmény:
pro: - hatékonyabb energia felhasználás - nagyobb fényerő, szebb, stabilabb fény, végre felszálló BUBORÉKOK!!!! - halk - bolondbiztos szerelhetőség
kontra: - drága
Jó tanács ha valaki maga akar hqi világítást összerakni akkor kérdezzen meg valakit aki már csinált ilyet, így megússza a sok felesleges kört, és pénzkidobást. Márkát nem írok, nem akarok reklámozni akit érdekel az írjon elküldöm privátban. Érdemes óvakodni a feltűnően ócsó lámpatestektől, a minőséget meg kell fizetni.
A jó régi vasmagos induktív "trafós" verzióval is meg lehet hajtani az égőket, mégpedig jó minőségben( ezt Pit előző írásai is bizonyítják) , csak ezeket is minőségi alkatrészekből kell összeválogatni. Az ára így kb. fele az elektronikus előtéteknek ami az előnyük. A hátrányuk, az hogy nagyon melegszenek, kevésbé hatékony az energia felhasználásuk, ill. egy idő után zúgnak.
Azt nem mondanám hogy óvakodjatok a made in china felirattól, nem lenne egyszerű olyan elektronikai berendezést találni aminek valamely részét nem kínában gyártották. Ez van. Olyan minőséget gyártanak amit megfizetnek, az űrtech-től gagyiig. Képet csinálhattál volna, hogy milyen volt előtte és utána. Ez engem is nagyon érdekel...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. február 19., kedd 19:27 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
fisherx írta: Nem bírtam magammal, szétberheltem a meghajtó részt, és egy jó min. elektromos meghajtót raktam a helyére és az eredmény:
pro: - hatékonyabb energia felhasználás - nagyobb fényerő, szebb, stabilabb fény, végre felszálló BUBORÉKOK!!!! - halk - bolondbiztos szerelhetőség
Jó tanács ha valaki maga akar hqi világítást összerakni akkor kérdezzen meg valakit aki már csinált ilyet, így megússza a sok felesleges kört, és pénzkidobást. Márkát nem írok, nem akarok reklámozni akit érdekel az írjon elküldöm privátban. Érdemes óvakodni a feltűnően ócsó lámpatestektől, a minőséget meg kell fizetni.
A jó régi vasmagos induktív "trafós" verzióval is meg lehet hajtani az égőket, mégpedig jó minőségben( ezt Pit előző írásai is bizonyítják) , csak ezeket is minőségi alkatrészekből kell összeválogatni. Az ára így kb. fele az elektronikus előtéteknek ami az előnyük. A hátrányuk, az hogy nagyon melegszenek, kevésbé hatékony az energia felhasználásuk, ill. egy idő után zúgnak.
Azt nem mondanám hogy óvakodjatok a made in china felirattól, nem lenne egyszerű olyan elektronikai berendezést találni aminek valamely részét nem kínában gyártották. Ez van. Olyan minőséget gyártanak amit megfizetnek, az űrtech-től gagyiig. Képet csinálhattál volna, hogy milyen volt előtte és utána.
_________________ K.Tamás
|
2013. február 19., kedd 17:19 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Én mondtam!!
|
2013. február 19., kedd 16:59 |
|
 |
fisherx
|
Nem bírtam magammal, szétberheltem a meghajtó részt, és egy jó min. elektromos meghajtót raktam a helyére és az eredmény:
Azt nem mondanám hogy óvakodjatok a made in china felirattól, nem lenne egyszerű olyan elektronikai berendezést találni aminek valamely részét nem kínában gyártották. Ez van. Olyan minőséget gyártanak amit megfizetnek, az űrtech-től gagyiig.
|
2013. február 19., kedd 15:52 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
2013. január 30., szerda 20:06 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Német. Vasmagot nem lett volna szükség ki cserélni, az a magyar gyártmányú kütyü volt a kulcs.Vasmagot azért cseréltem ki mert eredetileg azzal volt szerelve.
|
2013. január 19., szombat 18:36 |
|
|