Egy tengeri akvarisztikai forumon írta egy srác ,hogy hiába van hqi fényforrásod ha nincs meg hozzá a kiváló körítés (fényvető és ballaszt)!
Ha megnézitek a versenyeken elől szereplőket mind fénycsöves armatúrákat használnak és azokból se az olcsó kategóriás fajtákat. Van 1-2 kivétel , de nem több! Nem a quad és odyssea lámpákkal kell hasonlítani a hqi-t. Én szívesen összeengedném egy gienesmann matrix vagy egy ati powermodul-al is. Ez a 2márka amit világszerte használnak az akvaristák (tengeri/édesvizi). Rosszat még nem hallottam róluk. Az biztos ,hogy a legszebb a hqi fénye!!! Az ADA NAG (8000k) zöld spekrumú izzója a mai napig viszi nálam a pálmát. Ha lenne rá keret biztos ,hogy ezzel világítanék. Az AKVARISZTIKAI hqi lámpa gyártók a 150w pilácsot 60*60 alapterületre ajánlják!!! Lehet tengeri édesvizi , ada gienesmann aquamedic akármelyik.
És akkor a teszt amit szerintem nem néztetek meg--->>>
"a HQI bármennyire is erősnek tűnik nem az" "ahol HQI megy nem olyan erős mint pl egy T5 ATI"
Hát én is úgy tudom, hogy a HQI erősebb mint a fénycső, mivel a HQI-kat ipari létesítményeknél szokás használni telep megvilágításokra mivel azok elég erősek, hogy bevilágítsák az egész környéket. Szólni kéne nekik, hogy a fénycsővel jobban járnának.
Nekem is idegen volt eleinte, a pontszerű megvilágítása. A fényerőről talán annyit, amit a növények mondanak, no meg a lux mérő. Lehet haza kéne hozni és mérni egyet csak az a baj nincs armatura ami 150wattban mellé tehetnék.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
Minap olvasom az egyik hazai fórumon ahol egy mókus a fénycső világítással veti össze a HQI-t. A mondandója kb annyi a fénycső veri a fémhalogént. Na mondom ez igen tud valamit a csóka. Én csak egyet nem értek az elmúlt 2-3 évbe az MLSZ-nek csinált focipályákra. Miért kértek minden hová 400W vagy 1000W-os HQI-kat. Feldobálhatunk volna körben a pályákon ati armatúrákat is ugyanennyi watt számban. Max jó lett volna hangulat világításnak. Nagy marketinges az ember de nem is offolok tovább.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
2014. február 2., vasárnap 8:36
fisherx
Szerintem is nagyon jó a venture, nekem közel 1 éve megy. Az új előtéttel még kb 10%-al erősebb, nem vibrál, fénye stabil, és szebbek a színek is. Csináltam képeket de valamiért nem jól adja vissza.( valószínűleg gagyi a gépem). Körültekintőbben kell elhelyezni a növényeket mint a fénycsőnél, kitakarhatják egymást. Fontos szerintem, hogy "modulárisabb". Ezt úgy értem ha később nagyobb akvát akarok akkor veszek mellé meg 1-et, míg egy fénycsövesnél( ha gyári) lehet cserélni az armatúrát. Házi fénycsöves esetén más, ott könnyebb bővíteni. Állítólag tovább is bírják sima csőnél, itt visszahozzák árukat.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.