Szerző |
Üzenet |
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
kisszsu írta: Itlosz írta: Hihetetlen, de ma megérkezett a rendelt bonsai, elég jól bírta a kiképzést bár a csomagolás állapotából ítélve, nem nagyon hatotta meg őket, hogy törékeny cimkével volt tele a doboz, az meg hogy fektetve kaptam kézbe a csomagot még plusz pont volt... :S De e lényeg hogy jól van a kis fa, és most már nálam fejlődhet tovább...  Közben amúgy annyira belelkesedtem, hogy lehet csinálok még egy saját bonsai-t valamilyen fenyőfajtából. Szia! Honnan rendelted? Szia, innen: http://hirthbonsai.hu/
2013. november 1., péntek 8:34 |
|
 |
kisszsu
Csatlakozott: 2011. szeptember 12., hétfő 17:41 Hozzászólások: 149 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Itlosz írta: Hihetetlen, de ma megérkezett a rendelt bonsai, elég jól bírta a kiképzést bár a csomagolás állapotából ítélve, nem nagyon hatotta meg őket, hogy törékeny cimkével volt tele a doboz, az meg hogy fektetve kaptam kézbe a csomagot még plusz pont volt... :S De e lényeg hogy jól van a kis fa, és most már nálam fejlődhet tovább...  Közben amúgy annyira belelkesedtem, hogy lehet csinálok még egy saját bonsai-t valamilyen fenyőfajtából. Szia! Honnan rendelted?
|
2013. november 1., péntek 8:09 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Itlosz írta: Ismeretlen körülmények között az előző saját készítésű növényke furcsán elbarnult, így most változtattam... Bár a felhozatal nem volt nagy, de végül egy fenyő fajt választottam. Mivel az előző növény nagyon fiatal volt most egy idősebb már fejlettebb tövet választottam. Remélem ez sikeresebb projekt lesz. Ahonnan indult, és ahova jutott:  Szegényt teljesen levetkőztetted 
2013. október 16., szerda 18:50 |
|
 |
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Ismeretlen körülmények között az előző saját készítésű növényke furcsán elbarnult, így most változtattam... Bár a felhozatal nem volt nagy, de végül egy fenyő fajt választottam. Mivel az előző növény nagyon fiatal volt most egy idősebb már fejlettebb tövet választottam. Remélem ez sikeresebb projekt lesz. Ahonnan indult, és ahova jutott: 
2013. október 16., szerda 17:23 |
|
 |
Itlosz
|
sajnálatos, de a saját ültetésű csemete fogta magát és egy az egyben elbarnult. Lehet nem tetszett neki, hogy meg kaszaboltam a gyökereit... :S
Na majd legközelebb. A másik azóta is hűen hozza az új leveleket.
2013. szeptember 13., péntek 19:16 |
|
 |
Itlosz
|
Mexx2 írta: Itlosz írta: Hihetetlen, de ma megérkezett a rendelt bonsai, elég jól bírta a kiképzést bár a csomagolás állapotából ítélve, nem nagyon hatotta meg őket, hogy törékeny cimkével volt tele a doboz, az meg hogy fektetve kaptam kézbe a csomagot még plusz pont volt... :S De e lényeg hogy jól van a kis fa, és most már nálam fejlődhet tovább...  Közben amúgy annyira belelkesedtem, hogy lehet csinálok még egy saját bonsai-t valamilyen fenyőfajtából. Nagyon mutatós. Alúl moha van? igen, az moha, azt viszont nem tudom, hogy a nyolc év alatt került oda, vagy úgy lett már telepítve az is...
2013. szeptember 3., kedd 17:55 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Itlosz írta: Hihetetlen, de ma megérkezett a rendelt bonsai, elég jól bírta a kiképzést bár a csomagolás állapotából ítélve, nem nagyon hatotta meg őket, hogy törékeny cimkével volt tele a doboz, az meg hogy fektetve kaptam kézbe a csomagot még plusz pont volt... :S De e lényeg hogy jól van a kis fa, és most már nálam fejlődhet tovább...  Közben amúgy annyira belelkesedtem, hogy lehet csinálok még egy saját bonsai-t valamilyen fenyőfajtából. Nagyon mutatós. Alúl moha van?
_________________ K.Tamás
|
2013. szeptember 2., hétfő 20:35 |
|
 |
Itlosz
|
azt hiszem mondhatjuk, hogy a bonsai a kezdetekben nagy türelem játék. Meglátjuk bírok e vele  mondjuk ha azt nézem locsolni nem nagy dolog aztán ha úgy van megmetszi az ember, de azért remélem nem kell éveket várnom az első metszésig. Az mondjuk igaz, hogy nem tudom, hogy a cserjék simán kiültetve mennyi idő alatt fejlődnek, de úgy gondoltam, csak gyorsabban mint egy pl. almafa. Ezért választottam inkább cserjét nem pedig juhart az első tesztalanynak.
2013. szeptember 2., hétfő 19:43 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Könyvet amit olvasatok,abban pl. vett az illető egy kertészetben kerti madárbirset,amit kirakott szabadföldbe,majd 4 év után felszedte és kezdte el kialakítani a formát,és lett belőle egy kb ekkora bonsai alap.Szóval szerintem valószínű a 8éves kor.. Sacc per kb.
|
2013. szeptember 2., hétfő 19:34 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Itlosz írta: papó írta: Szóval nem lehet tudni mennyi idős  hét végül is igen, bármit rá lehet írni...  Nos igen azt hiszem meg van a módja hogy öregnek tűnjön növény , de mi még -egyenlőre  - nem ismerjük.
2013. szeptember 2., hétfő 19:30 |
|
|