Korábban
egy másik naplóbanírtam arról, hogy mostanában nem foglalkoztam érdemben az akvarisztikával. Teljesen őszinte leszek: az útóbbi időszakban eléggé kiégtem. Rengeteg volt a munka, minden egyéb időt a családomnak szenteltem. Számomra ez így természetes, de ha objektíven szemléljük a kérdést, rájövünk, hogy azért mindannyiunknak szüksége van olyan időszakokra, amikor van ideje önmagára, a gondolataira. Nem lelkizni és nem is panaszkodni szeretnék itt, nyugi

Csupán jelezni, hogy erőfeszítéseket próbálok tenni azért, hogy ezek a percek a gondolataimmal újra visszakerüljenek az életembe… és talán pont egy új akváriumra bámulva valósulhatna ez meg.
A jelenlegi akvárium már több, mint két éve megy. Van néhány neon és több amano garnéla, ami szintén több mint két éves. Annak ellenére, hogy mostanában elhanyagoltam a tankot, sikerült életben tartanom ezeket az állatokat és a növények nagy részét. Ez mindenképp siker, abból kiindulva pláne, hogy kezdetben hónapnál tovább nem bírták nálam a halak / rákok az akvarizálás kezdetén

Ez után a nem túl rövid bevezetés után itt, ebben a naplóban szeretnék agyalni azon, hogy milyen akváriumot is rakjak össze. Ez azért is fontos, mert egy napló vezetése - és az, hogy esetleg néhányan elolvassák majd, amiket írok - motivációt ad majd ahhoz, hogy megcsináljam az új setupot…
Kevés részlet van a fejemben arról, hogy mit szeretnék... a teljesség igénye nélkül: