|
Pontos idő: 2025. április 21., hétfő 4:09
|
Szerző |
Üzenet |
Rod
Csatlakozott: 2016. április 10., vasárnap 17:37 Hozzászólások: 17
|
Nagyon szépen köszönöm az észrevételeket! Tehát akkor az említett talajok megfelelnek úgy is, hogy nincs táptalaj alattuk? Továbbá az általad említett TF Planter számomra nem megoldható opció, mivel ez a termék nálunk nem kapható (Szlovákiában), nézegettem interneten, de egyik oldalon sem volt. Akkor milyen tápozás felelne meg? Régebbi akváriumomba Profitot, és Carbot használtam nem tudom ez mennyire lenne megfelelő, ezért is minden javaslatot fogadok. Ha elindítom az akváriumot, és úgy érzem elegendő információt szereztem, akkor mindenképp naplózni fogok.
|
2016. április 11., hétfő 16:29 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Rod írta: papó írta: Üdv fórumon !
Jannus 333 / is / lesz aki igazán segíteni tud Neked . Köszönöm! Remélem ő majd el tud látni némi tanáccsal, és javaslatokkal. Szia Rod, üdv a fórumon, a redektől nem kell tartanod, aránylag igénytelenek, növények terén sem kell nagyon izgulnod akkár hm gyepet is csinálhatsz csak türelem...telhes mértékben fentartható belső szűrővel az aki mértékletes tápozás mellet. Ha van rá módod inkább TF planterrel tápoz...heti vízcsere..én ebben a méretben kb4-5lityit szoktam, redeknél pihentetett csapvíz mehet nyugodtan....naplózz hogy lásuk mi van és segítünk.. Van ugyan ilyen méretű kockám kicsi szűrővel, szivaccsal bár nem a legjobb referencia de működik... 
|
2016. április 11., hétfő 16:00 |
|
 |
Rod
|
papó írta: Üdv fórumon !
Jannus 333 / is / lesz aki igazán segíteni tud Neked . Köszönöm! Remélem ő majd el tud látni némi tanáccsal, és javaslatokkal.
|
2016. április 11., hétfő 15:44 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Rod írta: Sziasztok! Szeretnék egy 30 literes garnélás akváriumot, melyben főként Red Cherry garnélák lennének. -Az akvárium méretei 30x30x35 -EHEIM AquaCorner 60 szűrővel, állítólag megfelelő garnélák mellé -BLAU mini PL Light 13W világítás pluszban BLAU mini PL Light 9W-os világítással. A világítás 7100K-es. Összesen ugyebár 22W -A talaj FLUVAL Shrimp Stratum, vagy Rataj PROFI Soil, de inkább az előbbi. A kérdés viszont az hogy az ilyen talajok mellé, amelyek ha jól tudom általános növénytalajok, kell e alá még táptalaj? CO2 -t nem tervezek bele, a tápozás is maximum Easy Life Profito. -Garnélák ugyebár Red Cherry lenne és talán pár drb Amano -Növények még nincsenek kigondolva, nem szeretnék nagy igényű növényeket, de feleljen meg nekik a talaj, és a világítás. Ez így működőképes akvárium lehet? Javaslatokat, tanácsokat szívesen várnék, mert lényegében semmiben nem vagyok 100%-an biztos. Üdv fórumon ! Jannus 333 / is / lesz aki igazán segíteni tud Neked .
2016. április 10., vasárnap 18:16 |
|
 |
Rod
|
Sziasztok! Szeretnék egy 30 literes garnélás akváriumot, melyben főként Red Cherry garnélák lennének. -Az akvárium méretei 30x30x35 -EHEIM AquaCorner 60 szűrővel, állítólag megfelelő garnélák mellé -BLAU mini PL Light 13W világítás pluszban BLAU mini PL Light 9W-os világítással. A világítás 7100K-es. Összesen ugyebár 22W -A talaj FLUVAL Shrimp Stratum, vagy Rataj PROFI Soil, de inkább az előbbi. A kérdés viszont az hogy az ilyen talajok mellé, amelyek ha jól tudom általános növénytalajok, kell e alá még táptalaj? CO2 -t nem tervezek bele, a tápozás is maximum Easy Life Profito. -Garnélák ugyebár Red Cherry lenne és talán pár drb Amano -Növények még nincsenek kigondolva, nem szeretnék nagy igényű növényeket, de feleljen meg nekik a talaj, és a világítás. Ez így működőképes akvárium lehet? Javaslatokat, tanácsokat szívesen várnék, mert lényegében semmiben nem vagyok 100%-an biztos.
|
2016. április 10., vasárnap 17:51 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: Helló Hqi lámpával kapcsolatba érdeklődnék. 230 literhez elegendő 2x70 watt? Gondolkodok hogy lecserélem a t5ös armatúrámat. Tudni kellene az akvárium pontos méreteit . A HQI úgy lenne az igazi , ha van egy fénycsöved mellé . 115*40*50 hát a fénycsőnek nem tudom hogyan lesz helye. Amúgy gyanítom nálam a fénnyel van problémám. Nem kimondottan a csövek kel. Inkább az akva keskenysége a problémám. Hogy nem világít be mindent. Ezért gondoltam a tropicalos hqire. Vagyis csak tudakolódok hogy érdemes lenne. A Te akváriumodra 2 x 2 39w t5 .. 1 db plant és a többi 6500 K tuti jó . Tehát nem 1 db 4 x 39 w hanem 2 x 2 x 39 .- De mi a probléma ?
2016. április 9., szombat 22:18 |
|
 |
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
papó írta: Johnifiú írta: Helló Hqi lámpával kapcsolatba érdeklődnék. 230 literhez elegendő 2x70 watt? Gondolkodok hogy lecserélem a t5ös armatúrámat. Tudni kellene az akvárium pontos méreteit . A HQI úgy lenne az igazi , ha van egy fénycsöved mellé . 115*40*50 hát a fénycsőnek nem tudom hogyan lesz helye. Amúgy gyanítom nálam a fénnyel van problémám. Nem kimondottan a csövek kel. Inkább az akva keskenysége a problémám. Hogy nem világít be mindent. Ezért gondoltam a tropicalos hqire. Vagyis csak tudakolódok hogy érdemes lenne.
|
2016. április 9., szombat 21:38 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: Helló Hqi lámpával kapcsolatba érdeklődnék. 230 literhez elegendő 2x70 watt? Gondolkodok hogy lecserélem a t5ös armatúrámat. Tudni kellene az akvárium pontos méreteit . A HQI úgy lenne az igazi , ha van egy fénycsöved mellé .
2016. április 9., szombat 17:12 |
|
 |
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
Helló Hqi lámpával kapcsolatba érdeklődnék. 230 literhez elegendő 2x70 watt? Gondolkodok hogy lecserélem a t5ös armatúrámat.
|
2016. április 9., szombat 16:51 |
|
 |
Johnifiú
|
kmisi írta: Rendszeresen használtam a kockában (27 liter). Heti vízcserénél adagoltam 6 cseppet. Fontos: használat előtt jól fel kell rázni. Pozitív - negatív eredményét nem láttam, de algám sem volt. Azt nem tudom, hogy ez kifejezetten a terméknek köszönhető. Flóra, fauna élt, virult. Tényleg k...a drága. Ha valaki szeretné kipróbálni egy pici maradt a flakon alján, szívesen adom, mert bontottam a kockát. igazából én is csak kipróbálni akarnám, hogy befolyásol e valamit. Különben igazán nem tudok vele mit kezdeni 
|
2016. április 7., csütörtök 10:18 |
|
|