|
Pontos idő: 2025. április 21., hétfő 4:03
|
Szerző |
Üzenet |
Babar
|
Megvannak hölgyeim és uraim... Csapda nélkül cirka tegnapelőtt lett meg a második. Talaj-táptalaj vagy 2-3liternyi összekeverve most szedtem ki..
|
2016. április 16., szombat 11:01 |
|
 |
titusz
|
Babar írta: titusz írta: Babar írta: Hogy csalogassak elő két ancit, mert a beragasztott fák alá ették be magukat  ? Hiba volt betenni. Uborka, wels-chips esélytelen. Pár hónapja én egy házi "varsával" pecáztam ki 4db-ot. félliteres flakon felső része levágva és beforditva, bele egy chips. Kaját csak ott kaptak és a többiekét is visszafogtam, előbb utóbb az éhség behajtja őket. Időigényes, de nekem bevált. Nem áltatlak több nap is lehet, de ha nem akarod szétturni az akváriumot szerintem ez a legcélravezetőbb. Sok sikert! Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről Csapda kész, köszönöm az ötletet. Várok... Sok sikert! Kezdődhet a türelemjáték :-) Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. április 11., hétfő 20:26 |
|
 |
Babar
|
titusz írta: Babar írta: Hogy csalogassak elő két ancit, mert a beragasztott fák alá ették be magukat  ? Hiba volt betenni. Uborka, wels-chips esélytelen. Pár hónapja én egy házi "varsával" pecáztam ki 4db-ot. félliteres flakon felső része levágva és beforditva, bele egy chips. Kaját csak ott kaptak és a többiekét is visszafogtam, előbb utóbb az éhség behajtja őket. Időigényes, de nekem bevált. Nem áltatlak több nap is lehet, de ha nem akarod szétturni az akváriumot szerintem ez a legcélravezetőbb. Sok sikert! Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről Csapda kész, köszönöm az ötletet. Várok...
|
2016. április 11., hétfő 20:21 |
|
 |
Rod
Csatlakozott: 2016. április 10., vasárnap 17:37 Hozzászólások: 17
|
Remélem megengedtek még egy kérdést. A világítás szempontjából 2 neon van ami lehetséges. Az egyik egy fehér világítás, a másik fehér és rózsaszín kombinációja. Melyik lenne a jobb? Hagyományos fehér, vagy a rózsaszínes (ami állítólag jobb a növényeknek) Személy szerint a hagyományos fehéret gondoltam, de gondoltam megkérdezem, hiszen ti jobban tudjátok mi a jó! 
|
2016. április 11., hétfő 18:15 |
|
 |
titusz
|
Babar írta: Hogy csalogassak elő két ancit, mert a beragasztott fák alá ették be magukat  ? Hiba volt betenni. Uborka, wels-chips esélytelen. Pár hónapja én egy házi "varsával" pecáztam ki 4db-ot. félliteres flakon felső része levágva és beforditva, bele egy chips. Kaját csak ott kaptak és a többiekét is visszafogtam, előbb utóbb az éhség behajtja őket. Időigényes, de nekem bevált. Nem áltatlak több nap is lehet, de ha nem akarod szétturni az akváriumot szerintem ez a legcélravezetőbb. Sok sikert! Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. április 11., hétfő 17:47 |
|
 |
Babar
|
Hogy csalogassak elő két ancit, mert a beragasztott fák alá ették be magukat  ? Hiba volt betenni. Uborka, wels-chips esélytelen.
|
2016. április 11., hétfő 17:22 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Rod írta: JANNUS333 írta: Közben megnéztem a fluval talajt, leírás szerint jónak tünik a növényeknek meg a garniknak is... Nagyon szépen köszönöm! Ezt a talajt szerettem volna választani, szóval most megerősítettél abban, hogy ez lesz a megfelelő. Jelenleg talán ennyi kérdésem lett volna, szóval köszönöm! Remélem hamarosan jelentkezhetek naplózással, vagy ha úgy adódik újabb kérdésekkel. OK.És majd elfelejtettem sok sikert és algamentest...na és várjuk a naplózást az elejétől.. 
|
2016. április 11., hétfő 17:03 |
|
 |
Rod
Csatlakozott: 2016. április 10., vasárnap 17:37 Hozzászólások: 17
|
JANNUS333 írta: Közben megnéztem a fluval talajt, leírás szerint jónak tünik a növényeknek meg a garniknak is... Nagyon szépen köszönöm! Ezt a talajt szerettem volna választani, szóval most megerősítettél abban, hogy ez lesz a megfelelő. Jelenleg talán ennyi kérdésem lett volna, szóval köszönöm! Remélem hamarosan jelentkezhetek naplózással, vagy ha úgy adódik újabb kérdésekkel.
|
2016. április 11., hétfő 17:00 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Közben megnéztem a fluval talajt, leírás szerint jónak tünik a növényeknek meg a garniknak is...
|
2016. április 11., hétfő 16:46 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
|
Rod írta: Nagyon szépen köszönöm az észrevételeket! Tehát akkor az említett talajok megfelelnek úgy is, hogy nincs táptalaj alattuk? Továbbá az általad említett TF Planter számomra nem megoldható opció, mivel ez a termék nálunk nem kapható (Szlovákiában), nézegettem interneten, de egyik oldalon sem volt. Akkor milyen tápozás felelne meg? Régebbi akváriumomba Profitot, és Carbot használtam nem tudom ez mennyire lenne megfelelő, ezért is minden javaslatot fogadok. Ha elindítom az akváriumot, és úgy érzem elegendő információt szereztem, akkor mindenképp naplózni fogok. Az általad említett talajokat annyira nem ismerem..de itánuk nézzek...ha valamely melett döntesz sincs nagy baj hisz bármikor megtámogathatod egy kis tápanyagtabletávval attol függően mit kívánnak a növényeid. Amúgy a redek nem igényelnek kimondottan garnelás talajt...elvannak sima homokon is...sőt sok talaj lágyítja a vizet meg savanyítja..ők meg inkább a keményebb vizet szeretik. Tápbol a profitó is teljesen megfelelő..csak hát a bajnok táp az bajnok táp...ha van módod próbáld ki...
|
2016. április 11., hétfő 16:39 |
|
|