|
Pontos idő: 2025. április 18., péntek 7:30
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Daníí írta: Mexx2 írta: papó írta: A csiga elég gyorsan szaporodik . Ráadásul észre sem tudod venni mennyire kanászodott el , hiszen a talajban élnek. Csigaevő csigákkal kordában tudod tartani őket. Nem tudom milyen növényeket szeretnél tartani , de természetesen tudok javasolni jó pár fajtát. A szűrőt úgy kell összeállítanod , hogy a biológiai szűrőanyagokat védd meg az eltömődéstől. Erre a legjobb a perlon. Ez a témától független kérdés. Miért nem mutatja a fórum, hogy mikor írtak hozzászólást az adott témához? Honnan tudjam, hogy az adott hozzászólás 3 napja, vagy 1 hónapja lett írva? Szia, Milyen böngészőt használsz? Explorer 8-at használok. De itt nem mutatja, hogy mikor írtátok. Szóval amit te írtál nem mutatja hány órakkor és mikor írtad.
_________________ K.Tamás
|
2011. október 16., vasárnap 13:53 |
|
 |
Daníí
|
Mexx2 írta: papó írta: A csiga elég gyorsan szaporodik . Ráadásul észre sem tudod venni mennyire kanászodott el , hiszen a talajban élnek. Csigaevő csigákkal kordában tudod tartani őket. Nem tudom milyen növényeket szeretnél tartani , de természetesen tudok javasolni jó pár fajtát. A szűrőt úgy kell összeállítanod , hogy a biológiai szűrőanyagokat védd meg az eltömődéstől. Erre a legjobb a perlon. Ez a témától független kérdés. Miért nem mutatja a fórum, hogy mikor írtak hozzászólást az adott témához? Honnan tudjam, hogy az adott hozzászólás 3 napja, vagy 1 hónapja lett írva? Szia, Milyen böngészőt használsz?
|
2011. október 16., vasárnap 13:31 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mexx2 írta: papó írta: A csiga elég gyorsan szaporodik . Ráadásul észre sem tudod venni mennyire kanászodott el , hiszen a talajban élnek. Csigaevő csigákkal kordában tudod tartani őket. Nem tudom milyen növényeket szeretnél tartani , de természetesen tudok javasolni jó pár fajtát. A szűrőt úgy kell összeállítanod , hogy a biológiai szűrőanyagokat védd meg az eltömődéstől. Erre a legjobb a perlon. Akkor ha lessz csiga akkor 4 öves díszcsíkot be kell szerezni. A szűrőben azért tenném alúlra a szivacsot, hogy ne a siporax legyen a mechanikai szűrőanyag, meg a belső is csak rá tud segíteni. A perlon viszont nagyon lefojtaná a szűrőt. Növényeket, nem tudom milyenek lesznek benne, nem is ismerem őket, némelyiket meg alig tudom megkülönböztetni egymástól annyira egyformák. De valami nem túl igényeseket szeretnék, de egy szépen növényesített akváriumot akarok. Ez a témától független kérdés. Miért nem mutatja a fórum, hogy mikor írtak hozzászólást az adott témához? Honnan tudjam, hogy az adott hozzászólás 3 napja, vagy 1 hónapja lett írva? A fórum működéséhez nem tudok hozzászólni , Weak a guru Minden szűrőhöz használjuk a perlont , nem kell megtömni vele a szerkezetet , de az egyik legjobb anyag mind biológiai mind mechanicai szűrésre. Csak tanácsot tudok adni a többi a Te döntésed Egy 3 00 literes akváriumba az echinodórusok és a Cryptok. a legkönnyebben tartható dekoratív növények. Elengedő búvóhelyet és territóriumot tudsz kialakítani. http://www.tropica.com/plants/plant-list-a-z.aspx
2011. október 16., vasárnap 12:45 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: A csiga elég gyorsan szaporodik . Ráadásul észre sem tudod venni mennyire kanászodott el , hiszen a talajban élnek. Csigaevő csigákkal kordában tudod tartani őket. Nem tudom milyen növényeket szeretnél tartani , de természetesen tudok javasolni jó pár fajtát. A szűrőt úgy kell összeállítanod , hogy a biológiai szűrőanyagokat védd meg az eltömődéstől. Erre a legjobb a perlon. Akkor ha lessz csiga akkor 4 öves díszcsíkot be kell szerezni. A szűrőben azért tenném alúlra a szivacsot, hogy ne a siporax legyen a mechanikai szűrőanyag, meg a belső is csak rá tud segíteni. A perlon viszont nagyon lefojtaná a szűrőt. Növényeket, nem tudom milyenek lesznek benne, nem is ismerem őket, némelyiket meg alig tudom megkülönböztetni egymástól annyira egyformák. De valami nem túl igényeseket szeretnék, de egy szépen növényesített akváriumot akarok. Ez a témától független kérdés. Miért nem mutatja a fórum, hogy mikor írtak hozzászólást az adott témához? Honnan tudjam, hogy az adott hozzászólás 3 napja, vagy 1 hónapja lett írva?
|
2011. október 16., vasárnap 12:30 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
A csiga elég gyorsan szaporodik . Ráadásul észre sem tudod venni mennyire kanászodott el , hiszen a talajban élnek. Csigaevő csigákkal kordában tudod tartani őket. Nem tudom milyen növényeket szeretnél tartani , de természetesen tudok javasolni jó pár fajtát. A szűrőt úgy kell összeállítanod , hogy a biológiai szűrőanyagokat védd meg az eltömődéstől. Erre a legjobb a perlon.
2011. október 16., vasárnap 12:13 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
|
papó írta: Mexx2 írta: Üdv!!! Még új vagyok remélem jó helyre írok.
Érdekellne a társaság véleménye. 300 literes vegyes akváriumot szeretnék berendezni és tennék bele 6-10 cory-t, 2-4 ancit, 6 vitorlást, 40 vörös neont ( bár többet vennék olyan 44-48-at a hullás miatt ) továbbá szeretnék bele maláj tornyos csigát a kosz eltakarításához, továbbá ha kártékony csigák belekerűlnének akkor öves díszcsíkot. Az akvárium gyári Juwel rio 300, lessz benne 2 6500K-es T8 fénycső, továbbá 1000l/h belső szűrő és egy TetraTec EX 1200-as külső. Kérdésem tehát ,hogy mennyire lessz túltelepítve az akvárium? Kinek mi a véleménye? Szia ! Üdv a fórumon. Ha egy vegyes halas akváriumot szeretnél létrehozni , akkor semmi gond a kiszemelt állatokkal. Ha a növényekre koncentrálsz akkor viszont sok gondot nyakadba veszel. A maláji tornyos ha elszaporodik a talajban, akkor megeszi a növények gyökereit , Az öves díszcsík pedig kilukaszgatja a lágyabb leveleket.pld Ech . Bleheri. Mennyire gyorsan szaporodik a maláj csiga? Úgy tudom hogy növényes akváriumban is tartanak, mert én azért tartanék hogy tisztán tartsa az akváriumot. Akkor hogyan lehetne megoldani, kordában tartani , hogy ne szaporodjanak túl? Meg én nem tudom a növények latin nevét, még a magyar nevét sem, de rátudok google-ni, ha teljesen kiírjátok. És egyébként szűrésileg, meg a halak száma megfelelő? A külső szűrőbe, 1 kosár szivacsot alúlra, 2 kosár siporaxot fölé, és legfelűl meg 1 kosár matrix-ot gondoltam tenni.
|
2011. október 16., vasárnap 11:56 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: Üdv!!! Még új vagyok remélem jó helyre írok.
Érdekellne a társaság véleménye. 300 literes vegyes akváriumot szeretnék berendezni és tennék bele 6-10 cory-t, 2-4 ancit, 6 vitorlást, 40 vörös neont ( bár többet vennék olyan 44-48-at a hullás miatt ) továbbá szeretnék bele maláj tornyos csigát a kosz eltakarításához, továbbá ha kártékony csigák belekerűlnének akkor öves díszcsíkot. Az akvárium gyári Juwel rio 300, lessz benne 2 6500K-es T8 fénycső, továbbá 1000l/h belső szűrő és egy TetraTec EX 1200-as külső. Kérdésem tehát ,hogy mennyire lessz túltelepítve az akvárium? Kinek mi a véleménye? Szia ! Üdv a fórumon. Ha egy vegyes halas akváriumot szeretnél létrehozni , akkor semmi gond a kiszemelt állatokkal. Ha a növényekre koncentrálsz akkor viszont sok gondot nyakadba veszel. A maláji tornyos ha elszaporodik a talajban, akkor megeszi a növények gyökereit , Az öves díszcsík pedig kilukaszgatja a lágyabb leveleket.pld Ech . Bleheri.
2011. október 16., vasárnap 11:13 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
|
Üdv!!! Még új vagyok remélem jó helyre írok.
Érdekellne a társaság véleménye. 300 literes vegyes akváriumot szeretnék berendezni és tennék bele 6-10 cory-t, 2-4 ancit, 6 vitorlást, 40 vörös neont ( bár többet vennék olyan 44-48-at a hullás miatt ) továbbá szeretnék bele maláj tornyos csigát a kosz eltakarításához, továbbá ha kártékony csigák belekerűlnének akkor öves díszcsíkot. Az akvárium gyári Juwel rio 300, lessz benne 2 6500K-es T8 fénycső, továbbá 1000l/h belső szűrő és egy TetraTec EX 1200-as külső. Kérdésem tehát ,hogy mennyire lessz túltelepítve az akvárium? Kinek mi a véleménye?
|
2011. október 16., vasárnap 10:45 |
|
 |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Köszi a segítséget! 
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2011. szeptember 14., szerda 10:28 |
|
 |
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Mostanában készítek én is egyet a haveromnak. Nem igazán az üveg a drága (persze drágább), hanem a minőségi éltörés és élpolírozás (az üveg árával vetekszik). Nem beszélve arról, hogy igényesen legyen ragasztva.
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit. 
|
2011. szeptember 14., szerda 10:04 |
|
|