Szerző |
Üzenet |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
azt lehet esetleg tudni meddig elég egy flakon?
2012. november 26., hétfő 18:41 |
|
 |
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
edit86 írta: http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-akvarisztika/co2/co2-szettek/water-plant-co2-spray-system?p=0 ez a szett sokkal jobb mint egy házi élesztős cucc vagy nem? Kb mennyi időre elég 1 flakon? ja és a harang helyett lehet difi vagy nem? Szia Edit! Ez a fajta CO2 spray-t nem lehet rákötni egy difire mivel csak reggel nyomsz egy kicsit belőle így csak akkor lenne egy kicsi CO2 ,de az is hamar elillana.Ezért van a haragos megoldás hogy abba töltöd be a CO2-t és a nap folyamán lassan a víz kioldja a haragból.Ezáltal azt éred el hogy mindig lesz CO2 a vizedbe , de nem olyan mennyiségbe mint például egy rendes palackos CO2 nél.Én azt gondolom hogy egy élesztős cuccnál csak jobb lehet, mivel alapból az élesztővel készített CO2 gáz mást is visz be neked a CO2-n kívül a vízbe, másrészt eléggé ingadozó a teljesítménye.Egy spray-nél meg minden reggel feltöltöd a haragot egy bizonyos mennyiségig és ugyan annyit töltesz bele másnap is így ott megvan egy állandóság 
_________________ Sólyom Gábor
|
2012. november 26., hétfő 18:38 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
47l-es és éleszős megy benne
2012. november 26., hétfő 18:33 |
|
 |
Scorpion18
Csatlakozott: 2012. június 22., péntek 21:31 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szia Edit!
Mikor anno én is agyaltam a Co2-n, ezzel is szemeztem. Nekem 54 literbe kellett és Papó azt mondta a boltban nekem, hogy Ő ezt nem ajánlja. A kérdés mondjuk, hogy mekkora akváriumba akarod. Ezt minden nap fel kell töltsd és szépen a harangból oldódik ki a gáz! Difit erre tuti nem tudsz kötni, mert nincs nyomás, Te nyomod tele a harangot! Szerintem még spórolj egy kicsit és addig is lehet CO2 nélkül is élni! Én is úgy válogattam a növényeim és CO2 nélkül is szépek voltak. Inkább a boltban kapható nagynyomásúkból válassz! De ez csak az én tanácsom!
_________________ Dr. Csépány Norbert
|
2012. november 26., hétfő 18:31 |
|
 |
edit86
|
http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-ak ... system?p=0ez a szett sokkal jobb mint egy házi élesztős cucc vagy nem? Kb mennyi időre elég 1 flakon? ja és a harang helyett lehet difi vagy nem?
2012. november 26., hétfő 18:22 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
otocinclus írta: check írta: frenktheboss írta: Üdv Mindenkinek!
A kérdésem az lenne hogy a Malájtornyos csigák használnak-e(lazítják a talajt,jobb gyökérfejlődés,talaj forgatás,szellőzés) a növényes akinak vagy inkább ártanak(kitúrják a növényeket?)? A kérdésem az: betelepítsem-e őket vagy sem? Tapasztalatok? ISTEN ÓVJON A MALÁJ TORNYOSCSIGÁKTÓL KEDVES KOLLÉGA!!! Gusztustalan módon el tud szaporodni, és mivel leginkább a talajba tartózkodik (világosban) ezért nem is tudod levadászni őket, csak azt látod közelről, hogy "hullámzik" az egész talajod.... Egy ÁTOK!! Bizonyíthatom  Olvastam már bővebb hozzászólást 
2012. november 23., péntek 21:52 |
|
 |
otocinclus
Csatlakozott: 2012. március 9., péntek 20:40 Hozzászólások: 45 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
check írta: frenktheboss írta: Üdv Mindenkinek!
A kérdésem az lenne hogy a Malájtornyos csigák használnak-e(lazítják a talajt,jobb gyökérfejlődés,talaj forgatás,szellőzés) a növényes akinak vagy inkább ártanak(kitúrják a növényeket?)? A kérdésem az: betelepítsem-e őket vagy sem? Tapasztalatok? ISTEN ÓVJON A MALÁJ TORNYOSCSIGÁKTÓL KEDVES KOLLÉGA!!! Gusztustalan módon el tud szaporodni, és mivel leginkább a talajba tartózkodik (világosban) ezért nem is tudod levadászni őket, csak azt látod közelről, hogy "hullámzik" az egész talajod.... Egy ÁTOK!! Bizonyíthatom 
|
2012. november 23., péntek 21:49 |
|
 |
check
Csatlakozott: 2011. szeptember 29., csütörtök 14:41 Hozzászólások: 53 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
frenktheboss írta: Üdv Mindenkinek!
A kérdésem az lenne hogy a Malájtornyos csigák használnak-e(lazítják a talajt,jobb gyökérfejlődés,talaj forgatás,szellőzés) a növényes akinak vagy inkább ártanak(kitúrják a növényeket?)? A kérdésem az: betelepítsem-e őket vagy sem? Tapasztalatok? ISTEN ÓVJON A MALÁJ TORNYOSCSIGÁKTÓL KEDVES KOLLÉGA!!! Gusztustalan módon el tud szaporodni, és mivel leginkább a talajba tartózkodik (világosban) ezért nem is tudod levadászni őket, csak azt látod közelről, hogy "hullámzik" az egész talajod.... Egy ÁTOK!!
|
2012. november 23., péntek 11:21 |
|
 |
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
Pár tornyos csiga hasznos is lehet , de ellenőrizhetetlen a szaporodás , ezért a csak növényes akváriumokban nem kívánatos . Halas akváriumokban viszont könnyen kordában lehet tartani a szaporodást csigaevő halak betelepítésével.
_________________Üdv. Bevi  
|
2012. november 23., péntek 9:40 |
|
 |
frenktheboss
Csatlakozott: 2012. február 24., péntek 18:05 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Üdv Mindenkinek! A kérdésem az lenne hogy a Malájtornyos csigák használnak-e(lazítják a talajt,jobb gyökérfejlődés,talaj forgatás,szellőzés) a növényes akinak vagy inkább ártanak(kitúrják a növényeket?)? A kérdésem az: betelepítsem-e őket vagy sem? Tapasztalatok? Másik dolog: papó írta: Nagyon kevés a macro ami készen van , de nagyon kevés is kell belőle. Az egyik egy komlex cucc ami egybe van gyúrva . Gabi ebből kapott egy keveset. Ez egyben macro-micro és 5 ml / 100 liter per hét az adagolása.Le lehet bontani napokra is , de mint látható nano akváriumokban csak cseppek az adagolása. A másik egy új macro. Lényege , hogy nem esik le a nitrát szint reggelre , tehát stabíl marad és nincsenek benne olyan anyagok melyek kiválva algásodást okozhatnak. papó írta: Nos . Számtalan kudarc után - majdnem sikerült kipusztítanom pár akváriumban a növényzetet- úgy néz ki végre sikerült stabilizálni az új növényi tápsónkat. Az eredmények minden eddigi várakozásomat felülmúljak. Bevi akváriuma , nagy részben ennek az eredménye. Kis türelem és az érdeklődőknek is fogok tudni küldeni belőle. Én is kaphatok(vehetek!) ebból az új növénytápból? Folyékony vagy por? Hogyan kell adagolni? Van valami kód neve  ? Na mindegy majd ott mindent megkérdezek(megtudok!)!
|
2012. november 22., csütörtök 22:16 |
|
|