|
Pontos idő: 2025. április 4., péntek 3:54
|
Hasznos tippek, tanácsok Akvaristáknak.
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ha már a minap az egyik kolléga akvájánál szóban volt. Akkor ide is leírom a diffúzor takarítás legegyszerübb módját.
Vizcsere alkalmával amikor már szárazra került a diffi. Vagy egy picit a vizszint felé húzva egy kis LiquiCarbo-val le kell csepegtetni. Öt-tíz percig állni hagyni rajta és már jöhet is a fríss víz.
Azért írtam a vizcserékre mert nem kell kivenni-szétszedni stb... El lehet felejteni a domestos és társai lomokat! Nem kell tisztítást követően a klóros cuccot leöblögetni. Tök egyszerü és biztonságos megoldás.
Ami a lényeg a napi mennyiségtől soha ne önts rá többet! Illetve nem azzonnal látszik a siker mint a domestosnál, van, hogy másnap vagy utána egyszercsak full fehérré válik a diffi.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 24., csütörtök 20:48 |
|
 |
deck
Adminisztrátor
|
|
2012. november 1., csütörtök 16:02 |
|
 |
deck
Adminisztrátor
|
Számból vette ki a szót kedves kolléga  Nekem is egy ilyen dolgozik a 10 literesen, hibátlan kis szerkezet, csendes, állítható teljesítményű, indokolatlanul olcsó(megbízható!), valami szóljon ellene is: nincs ráírva hatalmas dombor nyomott betűkkel egyik nagy gyártó neve sem, és mégis ráillik az összes fenti ismérv  ....
|
2012. november 1., csütörtök 15:34 |
|
 |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
edo írta: Egy 20 literes növényes aksi elbírja a Atman AT-F302 belső szűrőt?- vagy sok lenne. Én egy akasztós szűrőn is elgondolkodnék! Nem foglal helyet,ami egy kicsi akinál fontos szempont szerintem, sokan megelégedéssel használják ezeket. pl: http://shop.tropicalfish.hu/edesvizi-akvarisztika/szuro-aramoltato/akasztos-kulsoszuro/haqos-flex-200-akasztos-kulsoszuro?p=0
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2012. november 1., csütörtök 15:04 |
|
 |
edo
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 17:10 Hozzászólások: 334 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Egy 20 literes növényes aksi elbírja a Atman AT-F302 belső szűrőt?- vagy sok lenne.
|
2012. november 1., csütörtök 14:43 |
|
 |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Köszi Sly! Ha tudnátok hányszor szívtam az utóbbi pár hétben a keményedett tapadókorongok miatt... 
|
2012. október 29., hétfő 16:05 |
|
 |
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
A gumihalat is így kell kifőzni süllőzéshez hogy puhább legyen és jól mozogjon! 
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2012. október 23., kedd 15:51 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Detto 
|
2012. október 23., kedd 15:44 |
|
 |
kisszsu
Csatlakozott: 2011. szeptember 12., hétfő 17:41 Hozzászólások: 149 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Köszi, ezt kipróbálom! Van egy zacskónyi kemény tapadóm  .
|
2012. október 23., kedd 7:26 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Lassan kezdett elöregedni az Eheim csövekhez kapott tapadókorongok. Már nem voltak képesek megtartani sem a szívó sem az esőztető csöveket. Már majdnem új tapadok beszerzésén gondolkodtam mikor jött az ötlet!!! Egyszerűbb a megoldás mint gondolnánk. Fogsz egy lábast teszel bele vizet majd felforralod. A forró vízbe néhány másodpercre bemeríted a tapadókat majd folyóvíz alatt lehűtöd. Ezt érdemes 2-3* megismételni így teljesen visszanyerhető az eredeti alakja és tapadóképessége. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. október 22., hétfő 20:15 |
|
|