|
Pontos idő: 2025. április 5., szombat 9:32
|
Szerző |
Üzenet |
Scorpion18
Csatlakozott: 2012. június 22., péntek 21:31 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Az mozog, köszi a segítséget papó, ezek majd az átrendezett akihoz is jól jönnek.
_________________ Dr. Csépány Norbert
|
2012. november 28., szerda 21:40 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Scorpion18 írta: Rendben van, akkor lehet kiveszem a levegőztetőt, megnézem úgy a dolgot! Aztán ha kevés lenne az esőztetős vízmozgás, akkor veszek egy időkapcsolót! Erős legyen az esőztetős flow vagy inkább gyenge?
De az éjjeli levegőztetés nem a baciknak kell a szűrőben? Az is elég nekik ha a felszín mozog? vagy kell nekik a porlasztós O2? Ha egészségesen müködik az akvárium , nem foszlanak a növények , nincs túlzott bomlástermék , nincs túltelepítve halakkal , akkor nincs szükséged plusz levegőztetésre . Elégséges lesz a mostani flow , nem hiszem , hogy változtatnod kellene ,de a vízfelszínt mozgasd.
2012. november 28., szerda 21:35 |
|
 |
Scorpion18
Csatlakozott: 2012. június 22., péntek 21:31 Hozzászólások: 73 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Rendben van, akkor lehet kiveszem a levegőztetőt, megnézem úgy a dolgot! Aztán ha kevés lenne az esőztetős vízmozgás, akkor veszek egy időkapcsolót! Erős legyen az esőztetős flow vagy inkább gyenge?
De az éjjeli levegőztetés nem a baciknak kell a szűrőben? Az is elég nekik ha a felszín mozog? vagy kell nekik a porlasztós O2?
|
2012. november 28., szerda 21:25 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Scorpion18 írta: Akkor magyarul semmihez ne nyúljak, csak vegyem el a reggeli fél órát, a levegőztetőt csak éjjel használjam, ( nappal mikor nem megy a világítás akkor lehet?), és akkor ennyi? Egyébként a drop checker szerint jó a CO2 szintem estére mindig. De akkor leveszem a levegőztetőt  Gondolj bele , hogy mennyire túltolhattad a CO2 t , hogy mindezek mellett mégis helyes értéket mutatott. Tehát ezt is vedd vissza !! Max 1 bubi.Elég ha estétől reggelig megy a levegőztetőd , de az élővilág amit az akváriumba telepítettél még ezt sem indokolja. Egy jó felszíni vízmozgatás elegendő lenne.
2012. november 28., szerda 21:05 |
|
 |
Scorpion18
|
Akkor magyarul semmihez ne nyúljak, csak vegyem el a reggeli fél órát, a levegőztetőt csak éjjel használjam, ( nappal mikor nem megy a világítás akkor lehet?), és akkor ennyi? Egyébként a drop checker szerint jó a CO2 szintem estére mindig. De akkor leveszem a levegőztetőt 
|
2012. november 28., szerda 20:52 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Scorpion18 írta: Van kiömlő a szűrőmhöz csak nem szeretem mert baromi nagy otromba! Inkább akkor a csövet hagyom szabadon és úgy áramlik a víz.  Nem tudom am hogy mi a véleményetek (Papó a Tiéd is), hogy az 54 litis aksim fölött 2x24w tolja keményen, naponta 14-22-ig, plusz reggel egy fél óra kontrollként. Azon is gondolkodtam, hogy a CO2 lehet kicsit feljebb kéne tolnom, az1-2 bubi/secről. Vagy a világítást levenni 6,5-7 órára. Nem tudom ez segítene-e. Inkább leírom az aksim adatait: Aksi: 60x30x30, 54 liter Talaj: JBL Aqua Basis+ 1-2mm-es kavics ( Amikor ez készült akkor még nem is tudtam, hogy van növényes akvarisztika, szóval ezért ilyen, egyébként tervbe van az aksi újratelepítése) Szűrő: Atman AT-3336, erősen lefolytva, így is erős flowval. Benne kb1,5 -2 hete Matrix és Siporax Világítás: Hagen 2x24W T5 6500 K armatúra (14-22 h) Élőlények: 8 neonhal, 6 amanda lazac, 5 páncélosharcsa + végtelen maláj tornyos csiga( rendszeresen írtva) Növények: Anubias nana, eleocharis acicularis, staurogyne, marseila, cabomba, limnophila, valisneria mini twister, rotala sp. green, bacopa CO2: Ista professional 1 kg 1-2 bps Táp: Papó makro napi 1 ml, micro táp hetente egyszer 5 ml, liqui carbo 1 ml naponta Hőfok: 25 Celsius Egész nap megy levegőztető az aksi egyik sarkában(éjjel is). Ezen paraméterek mellett kéne segítség. Lehet, hogy a világítás sok? Még egy kérdés, mert már ezt is azt is olvastam: az erősebb flow a jó vagy nem kell, hogy nagyon erős legyen? na ez jó szar kérdés, de szerintem értitek. Köszi Nos . A levegőztetőt ne használd csak éjszaka./időkapcsolóval könnyen meg tudod oldani/ A CO2 t ki is szellőzteted az akváriumból amit a difi vel bejuttatsz.. A CO 2 elég lesz 1 bubi / másodperc a világítással egy időben. A 8 óra világítás nem sok , de a növények bioritmusának nem tesz jót a reggeli fél óra . Az élőlények a kiszámíthatóságot díjazzák. Ha ezeket a dolgokat figyelembe veszed , akkor egyenlőre ne bántsd a szűrő kiömlő csövét , mert láthatóan más a probléma.
2012. november 28., szerda 20:48 |
|
 |
Scorpion18
|
Szóval lőttem gyorsan 2 képet az akiról, bocs a minőségért, most csak ilyen van. Rendszer most nem sok van benne, mert már inkább egy növénytár a következő aksihoz, de az algát szeretném kiírtani! UI: elöl a gyökér nem pont akkor jött ki, mikor fotóztam :S
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2012. november 28., szerda 20:31 |
|
 |
Scorpion18
|
Van kiömlő a szűrőmhöz csak nem szeretem mert baromi nagy otromba! Inkább akkor a csövet hagyom szabadon és úgy áramlik a víz.  Nem tudom am hogy mi a véleményetek (Papó a Tiéd is), hogy az 54 litis aksim fölött 2x24w tolja keményen, naponta 14-22-ig, plusz reggel egy fél óra kontrollként. Azon is gondolkodtam, hogy a CO2 lehet kicsit feljebb kéne tolnom, az1-2 bubi/secről. Vagy a világítást levenni 6,5-7 órára. Nem tudom ez segítene-e. Inkább leírom az aksim adatait: Aksi: 60x30x30, 54 liter Talaj: JBL Aqua Basis+ 1-2mm-es kavics ( Amikor ez készült akkor még nem is tudtam, hogy van növényes akvarisztika, szóval ezért ilyen, egyébként tervbe van az aksi újratelepítése) Szűrő: Atman AT-3336, erősen lefolytva, így is erős flowval. Benne kb1,5 -2 hete Matrix és Siporax Világítás: Hagen 2x24W T5 6500 K armatúra (14-22 h) Élőlények: 8 neonhal, 6 amanda lazac, 5 páncélosharcsa + végtelen maláj tornyos csiga( rendszeresen írtva) Növények: Anubias nana, eleocharis acicularis, staurogyne, marseila, cabomba, limnophila, valisneria mini twister, rotala sp. green, bacopa CO2: Ista professional 1 kg 1-2 bps Táp: Papó makro napi 1 ml, micro táp hetente egyszer 5 ml, liqui carbo 1 ml naponta Hőfok: 25 Celsius Egész nap megy levegőztető az aksi egyik sarkában(éjjel is). Ezen paraméterek mellett kéne segítség. Lehet, hogy a világítás sok? Még egy kérdés, mert már ezt is azt is olvastam: az erősebb flow a jó vagy nem kell, hogy nagyon erős legyen? na ez jó szar kérdés, de szerintem értitek. Köszi
|
2012. november 28., szerda 20:21 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Scorpion18 írta: Nem tudom, mert nekem mind a kettő egy helyen van  Először csak az Anubias nana-n jelent meg, de most már majdnem mindenhol látom őket vegyesen. A szűrő esőztetője a hátsó falon van, a CO2 diffúzor alatta így gyenge felszín mozgatással a frontüvegre nyom mindent. Az esőztetőt érdemes lenne egy kiömlőre cserélni , már változtatod vele az áramlást. Ha valami barkács módszerrel csinálsz valami tölcséres műanyagot az is változás. A L. carbó sziszifuszi adagolása a növényre segíteni fog .
2012. november 28., szerda 19:22 |
|
 |
Scorpion18
|
Nem tudom, mert nekem mind a kettő egy helyen van  Először csak az Anubias nana-n jelent meg, de most már majdnem mindenhol látom őket vegyesen. A szűrő esőztetője a hátsó falon van, a CO2 diffúzor alatta így gyenge felszín mozgatással a frontüvegre nyom mindent.
|
2012. november 28., szerda 19:16 |
|
|