Pontos idő: 2025. április 5., szombat 9:32

Hozzászólás a témához  [ 114 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő
 ALGÁK 
Szerző Üzenet

Az mozog, köszi a segítséget papó, ezek majd az átrendezett akihoz is jól jönnek.

2012. november 28., szerda 21:40
Adminisztrátor

Scorpion18 írta:
Rendben van, akkor lehet kiveszem a levegőztetőt, megnézem úgy a dolgot! Aztán ha kevés lenne az esőztetős vízmozgás, akkor veszek egy időkapcsolót! Erős legyen az esőztetős flow vagy inkább gyenge?

De az éjjeli levegőztetés nem a baciknak kell a szűrőben? Az is elég nekik ha a felszín mozog? vagy kell nekik a porlasztós O2?

Ha egészségesen müködik az akvárium , nem foszlanak a növények , nincs túlzott bomlástermék , nincs túltelepítve halakkal , akkor nincs szükséged plusz levegőztetésre .
Elégséges lesz a mostani flow , nem hiszem , hogy változtatnod kellene ,de a vízfelszínt mozgasd.

2012. november 28., szerda 21:35

Rendben van, akkor lehet kiveszem a levegőztetőt, megnézem úgy a dolgot! Aztán ha kevés lenne az esőztetős vízmozgás, akkor veszek egy időkapcsolót! Erős legyen az esőztetős flow vagy inkább gyenge?

De az éjjeli levegőztetés nem a baciknak kell a szűrőben? Az is elég nekik ha a felszín mozog? vagy kell nekik a porlasztós O2?

2012. november 28., szerda 21:25
Adminisztrátor

Scorpion18 írta:
Akkor magyarul semmihez ne nyúljak, csak vegyem el a reggeli fél órát, a levegőztetőt csak éjjel használjam, ( nappal mikor nem megy a világítás akkor lehet?), és akkor ennyi?

Egyébként a drop checker szerint jó a CO2 szintem estére mindig. De akkor leveszem a levegőztetőt :D

Gondolj bele , hogy mennyire túltolhattad a CO2 t , hogy mindezek mellett mégis helyes értéket mutatott.
Tehát ezt is vedd vissza !! 8-) Max 1 bubi.
Elég ha estétől reggelig megy a levegőztetőd , de az élővilág amit az akváriumba telepítettél még ezt sem indokolja.
Egy jó felszíni vízmozgatás elegendő lenne.

2012. november 28., szerda 21:05

Akkor magyarul semmihez ne nyúljak, csak vegyem el a reggeli fél órát, a levegőztetőt csak éjjel használjam, ( nappal mikor nem megy a világítás akkor lehet?), és akkor ennyi?

Egyébként a drop checker szerint jó a CO2 szintem estére mindig. De akkor leveszem a levegőztetőt :D

2012. november 28., szerda 20:52
Adminisztrátor

Scorpion18 írta:
Van kiömlő a szűrőmhöz csak nem szeretem mert baromi nagy otromba! Inkább akkor a csövet hagyom szabadon és úgy áramlik a víz. :D Nem tudom am hogy mi a véleményetek (Papó a Tiéd is), hogy az 54 litis aksim fölött 2x24w tolja keményen, naponta 14-22-ig, plusz reggel egy fél óra kontrollként. Azon is gondolkodtam, hogy a CO2 lehet kicsit feljebb kéne tolnom, az1-2 bubi/secről. Vagy a világítást levenni 6,5-7 órára. Nem tudom ez segítene-e.
Inkább leírom az aksim adatait:

Aksi: 60x30x30, 54 liter
Talaj: JBL Aqua Basis+ 1-2mm-es kavics ( Amikor ez készült akkor még nem is tudtam, hogy van növényes akvarisztika, szóval ezért ilyen, egyébként tervbe van az aksi újratelepítése)
Szűrő: Atman AT-3336, erősen lefolytva, így is erős flowval. Benne kb1,5 -2 hete Matrix és Siporax
Világítás: Hagen 2x24W T5 6500 K armatúra (14-22 h)
Élőlények: 8 neonhal, 6 amanda lazac, 5 páncélosharcsa + végtelen maláj tornyos csiga( rendszeresen írtva)
Növények: Anubias nana, eleocharis acicularis, staurogyne, marseila, cabomba, limnophila, valisneria mini twister, rotala sp. green, bacopa
CO2: Ista professional 1 kg 1-2 bps
Táp: Papó makro napi 1 ml, micro táp hetente egyszer 5 ml, liqui carbo 1 ml naponta
Hőfok: 25 Celsius
Egész nap megy levegőztető az aksi egyik sarkában(éjjel is). Ezen paraméterek mellett kéne segítség. Lehet, hogy a világítás sok?
Még egy kérdés, mert már ezt is azt is olvastam: az erősebb flow a jó vagy nem kell, hogy nagyon erős legyen? na ez jó szar kérdés, de szerintem értitek. Köszi

Nos .

A levegőztetőt ne használd csak éjszaka./időkapcsolóval könnyen meg tudod oldani/
A CO2 t ki is szellőzteted az akváriumból amit a difi vel bejuttatsz..
A CO 2 elég lesz 1 bubi / másodperc a világítással egy időben.
A 8 óra világítás nem sok , de a növények bioritmusának nem tesz jót a reggeli fél óra .
Az élőlények a kiszámíthatóságot díjazzák.
Ha ezeket a dolgokat figyelembe veszed , akkor egyenlőre ne bántsd a szűrő kiömlő csövét , mert láthatóan más a probléma.

2012. november 28., szerda 20:48

Szóval lőttem gyorsan 2 képet az akiról, bocs a minőségért, most csak ilyen van. Rendszer most nem sok van benne, mert már inkább egy növénytár a következő aksihoz, de az algát szeretném kiírtani! UI: elöl a gyökér nem pont akkor jött ki, mikor fotóztam :S

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2012. november 28., szerda 20:31

Van kiömlő a szűrőmhöz csak nem szeretem mert baromi nagy otromba! Inkább akkor a csövet hagyom szabadon és úgy áramlik a víz. :D Nem tudom am hogy mi a véleményetek (Papó a Tiéd is), hogy az 54 litis aksim fölött 2x24w tolja keményen, naponta 14-22-ig, plusz reggel egy fél óra kontrollként. Azon is gondolkodtam, hogy a CO2 lehet kicsit feljebb kéne tolnom, az1-2 bubi/secről. Vagy a világítást levenni 6,5-7 órára. Nem tudom ez segítene-e.
Inkább leírom az aksim adatait:

Aksi: 60x30x30, 54 liter
Talaj: JBL Aqua Basis+ 1-2mm-es kavics ( Amikor ez készült akkor még nem is tudtam, hogy van növényes akvarisztika, szóval ezért ilyen, egyébként tervbe van az aksi újratelepítése)
Szűrő: Atman AT-3336, erősen lefolytva, így is erős flowval. Benne kb1,5 -2 hete Matrix és Siporax
Világítás: Hagen 2x24W T5 6500 K armatúra (14-22 h)
Élőlények: 8 neonhal, 6 amanda lazac, 5 páncélosharcsa + végtelen maláj tornyos csiga( rendszeresen írtva)
Növények: Anubias nana, eleocharis acicularis, staurogyne, marseila, cabomba, limnophila, valisneria mini twister, rotala sp. green, bacopa
CO2: Ista professional 1 kg 1-2 bps
Táp: Papó makro napi 1 ml, micro táp hetente egyszer 5 ml, liqui carbo 1 ml naponta
Hőfok: 25 Celsius
Egész nap megy levegőztető az aksi egyik sarkában(éjjel is). Ezen paraméterek mellett kéne segítség. Lehet, hogy a világítás sok?
Még egy kérdés, mert már ezt is azt is olvastam: az erősebb flow a jó vagy nem kell, hogy nagyon erős legyen? na ez jó szar kérdés, de szerintem értitek. Köszi

2012. november 28., szerda 20:21
Adminisztrátor

Scorpion18 írta:
Nem tudom, mert nekem mind a kettő egy helyen van :D Először csak az Anubias nana-n jelent meg, de most már majdnem mindenhol látom őket vegyesen. A szűrő esőztetője a hátsó falon van, a CO2 diffúzor alatta így gyenge felszín mozgatással a frontüvegre nyom mindent.

Az esőztetőt érdemes lenne egy kiömlőre cserélni , már változtatod vele az áramlást.
Ha valami barkács módszerrel csinálsz valami tölcséres műanyagot az is változás.
A L. carbó sziszifuszi adagolása a növényre segíteni fog .

2012. november 28., szerda 19:22

Nem tudom, mert nekem mind a kettő egy helyen van :D Először csak az Anubias nana-n jelent meg, de most már majdnem mindenhol látom őket vegyesen. A szűrő esőztetője a hátsó falon van, a CO2 diffúzor alatta így gyenge felszín mozgatással a frontüvegre nyom mindent.

2012. november 28., szerda 19:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 114 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Következő