Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
komoly közmunkások 
2014. október 14., kedd 21:19 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Lőttem egy pár fotót az élőlényekről. Munka közben..  Más szemszögből  Morloth-nak  the job..  Ők is megdolgoznak a betevő falatér  kukucs   Kezdenek bedurranni 
|
2014. október 14., kedd 21:16 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Nekem lassan 3 éve megvannak, 3 hullott el,de az mind az én felelőtlenségem végett,amíg élesztős Co2-t használtam.Most egy kis kockában várják az átköltözést 4 Oto és marok Rc társaságában. Szóval nálam nem elkopó példányok,mind (Otok és az Amanok is ) az eredeti állományból van meg 
|
2014. október 14., kedd 20:35 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Igen az amanok is elkopnak, de valahogy nálam sokkal jobban bírják, mint az otok.
2014. október 14., kedd 20:17 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Vízkeménységet szombaton fogok mérni mert akkor állok át a heti vízcserére. Jövőhét szombaton már pontos adatokat fogok mondani. Vissza raktam a hqi világítást, kezdtek nyurgulni a növények,a giesemann-ba vettem egy ada izzót és most 150w-al perkelem akvát  ha már zöldülök had zőldűljek rendesen Nálam az amano garnélák is eltűntek idővel..
|
2014. október 14., kedd 17:49 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: Én is így vagyok velük. Sok hasznuk nincs és tök hamar elpusztulnak. Kb 1 év alatt lenullázódik nálam egy 6-os csapat. :/ Legközelebb inkább amanot veszek helyettük, mert sokkal jobban algáznak, ráadásul többen még hatékonyabbak, mintha csak 3-4 db van. Ráadásul az oto-k fotózáskor is rossz helyen vannak mindig... Sikerült mérni keménységet vízcsere előtt? Kíváncsi vagyok, mennyit keményítenek vissza ezek a kövek.  Hát nálam az amanok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Ráadásul már csak egyet látok a 4-ből és az is állandóan bujkál.
_________________ K.Tamás
|
2014. október 14., kedd 15:03 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha nincs széles levelű növényetek , nyugodtan beköltözhetnek az ancik. Főleg a kisebb testű tényészváltozatok : fátyolos , red , super red. nem beszélve arról hogy nagyon szép halak .
2014. október 14., kedd 12:54 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Én is így vagyok velük. Sok hasznuk nincs és tök hamar elpusztulnak. Kb 1 év alatt lenullázódik nálam egy 6-os csapat. :/ Legközelebb inkább amanot veszek helyettük, mert sokkal jobban algáznak, ráadásul többen még hatékonyabbak, mintha csak 3-4 db van. Ráadásul az oto-k fotózáskor is rossz helyen vannak mindig... Sikerült mérni keménységet vízcsere előtt? Kíváncsi vagyok, mennyit keményítenek vissza ezek a kövek. 
2014. október 14., kedd 12:50 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
pit975 írta: Kezdenek a köveim szépen patinásodni, szerintem hagyom hagy dolgozzon a természet nem fogom kezelni semmivel, illetve egy ancival. Nekem voltak kis törpe szívó harcsáim szerintem szart nem érnek az ancihoz képest, sokkal többet látom dolgozni!! Jbl táptalaj tolja rendesen a növényeket jobban a pogon és a rotalán látom a változásokat, nőnek rendesen. Alga fronton egész jól állok a régi akiból átmentett növényeken itt ott volt alga.. ecset is, de azok szépen eltüntek még a moha közt se látok, pedig nem kezeltem semmivel. Kivéve az enyhe zöld algát a kövön, üvegen illetve más helyeken nem látom szerencsére.. Barna algát vártam, de az is elkerült egyenlőre (kopp kopp), pedig látványos lenne a fehér kövön  A törpe szívó harcsák nálam is csak dísznek van mert hasznuk nem nagyon. Egész nap a hőmérőn lógnak egy helyben.
_________________ K.Tamás
|
2014. október 14., kedd 11:11 |
|
 |
pit975
|
Kezdenek a köveim szépen patinásodni, szerintem hagyom hagy dolgozzon a természet nem fogom kezelni semmivel, illetve egy ancival. Nekem voltak kis törpe szívó harcsáim szerintem szart nem érnek az ancihoz képest, sokkal többet látom dolgozni!! Jbl táptalaj tolja rendesen a növényeket jobban a pogon és a rotalán látom a változásokat, nőnek rendesen. Alga fronton egész jól állok a régi akiból átmentett növényeken itt ott volt alga.. ecset is, de azok szépen eltüntek még a moha közt se látok, pedig nem kezeltem semmivel. Kivéve az enyhe zöld algát a kövön, üvegen illetve más helyeken nem látom szerencsére.. Barna algát vártam, de az is elkerült egyenlőre (kopp kopp), pedig látványos lenne a fehér kövön 
|
2014. október 13., hétfő 21:26 |
|
|