Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 19:03

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Következő
 Út a vadonba 
Szerző Üzenet

A planáriáknak nem is a károk miatt, hanem esztétikai okok miatt kellene menniük. A csapdával régebben próbálkoztam, de az volt a bajom, hogy véglegesen nem szüntette meg a problémát, és újra elszaporodtak.
Köszönöm a tippet! Ráérő időmben úgyis meg akartam nyírni a parvulát, meg a monte-carlót, akkor lehet az előtérben picit csereberélek, meg újraültetek. Majd kerítek valami tápbogyót, hogy megturbózzam a parvulát.

2015. április 2., csütörtök 20:18
Adminisztrátor

zoi írta:
Régóta nem jelentkeztem. Az akvárium továbbra is szépen döcög, egyre több planária van sajnos, és az ecset alga is kezd bosszantó mértékben elszaporodni. A fonál és kócos zöld algától sikerült megszabadulnom, erre az ecset és a planária megtalál. Hol az igazság? Reméltem, hogy eztán már nyugi jön. Próbálom pofozgatni még az akvát, hogy még szebb legyen, bár mostanában kevesebb időm volt vele foglalkozni. Húsvét után szabadságon leszek, akkor jön egy nagyobb nyírás, rendezés.
Addig is köszönöm azoknak, akik szavaztak az akváriumomra a versenyen. Értékelést nem kaptam, ezért ha van kedvetek néhány szóban méltathatnátok az akváriumot (nem a fotóimat, azok tudom, hogy rosszak) még van idén egy-két verseny, és ha már van akvárium is, hát szeretném beküldeni, ezért örömmel fogadok minden kritikát!
Picit változtattam, ezt mutatom is.
A jelenlegi állapot (béna telefonos kép):

Kép

Ezt nem értem ...
Úgy emlékezem ,, hogy N. Attila írt az akváriumodra megjegyzést .
Feltúrom a leveleket hétvégén :cry:
A planáriák nem minden esetben okoznak kárt , de Edit "csalitos " módszerét ajánlom , bár van rá vegyszerem ..
Az akvárium nagyon jól néz ki , de én az előteret "unalmasabbá" tenném .
Szerintem a változatos növényzetű előtér , ebben az esetben ,nem engedi megvezetni a szemet "felfelé "

2015. március 31., kedd 21:33

Régóta nem jelentkeztem. Az akvárium továbbra is szépen döcög, egyre több planária van sajnos, és az ecset alga is kezd bosszantó mértékben elszaporodni. A fonál és kócos zöld algától sikerült megszabadulnom, erre az ecset és a planária megtalál. Hol az igazság? Reméltem, hogy eztán már nyugi jön. Próbálom pofozgatni még az akvát, hogy még szebb legyen, bár mostanában kevesebb időm volt vele foglalkozni. Húsvét után szabadságon leszek, akkor jön egy nagyobb nyírás, rendezés.
Addig is köszönöm azoknak, akik szavaztak az akváriumomra a versenyen. Értékelést nem kaptam, ezért ha van kedvetek néhány szóban méltathatnátok az akváriumot (nem a fotóimat, azok tudom, hogy rosszak) még van idén egy-két verseny, és ha már van akvárium is, hát szeretném beküldeni, ezért örömmel fogadok minden kritikát!
Picit változtattam, ezt mutatom is.
A jelenlegi állapot (béna telefonos kép):

Kép

2015. március 31., kedd 20:37

Még egy dologgal adós maradtam, ugyanis a szekrény villamos turbózása után a végső állapot nem került rögzítésre. Ennek az volt az oka, hogy nem sikerült kábelcsatornát szereznem, ugyanis nem akartam megvenni egy 2m-es szálat, mert a maradékot csak rakosgathattam volna. A héten megkértem sógoromat, ha tud, hozzon nekem egy darabot, hát tegnap hozott is egy 2m-eset, így ugyanoda érkeztem, ahová annyira nem akartam jutni, viszont ma délelőtt elkészült a szekrény.
Ilyen volt:
Kép

Ilyen lett:
Kép

És végül betáplálva a cuccok a szekrénybe:
Kép

2015. március 15., vasárnap 12:06

Mióta nem jelentkeztem, nem sok változás történt. A HM-et mindenhol újraültettem, mert elvált a talajtól. Kisebb nyírások, ilyesmik voltak. Szépen elpöcörög az akva. A külső reaktort egy difi váltotta, mert a reaktor elkezdett csöpögni. Picit visszafojtottam a szűrőt, mert nagyon sok helyen megjelent az ecset alga, amit carboval próbálok eltüntetni. Egyéb nem nagyon történt :) Azért hoztam képet is, bár csak telefonos szokásos:

Amano party:

Kép

Kép

2015. március 9., hétfő 9:20

Ha a kósza szálakra gondoltok, azt csak azért hagytam olyan magasra, hogy gyorsabban nőjön, és újra vissza tudjam vágni és ledugni. Az a terv, hogy azok a növények a kövek mögött a rotala előtt egy átmenetet képezzenek. Ezeket vettem ki a rotala mellől jobbról, a helyükre bonsai került, csak még nem látszik.

2015. február 20., péntek 13:24
Adminisztrátor

Marika írta:
Ha alacsonyak a stem növények azért jobban néz ki .
Még lehet alacsonyabb .

A baloldali csomóból még én is nyírtam volna .

2015. február 19., csütörtök 20:48

Ha alacsonyak a stem növények azért jobban néz ki .
Még lehet alacsonyabb .

2015. február 18., szerda 16:07

zoi írta:
Igen igyekszem. Picit problémás, hogy a quad elvérzik a sarkoknál, és ott lassabban nőnek a stemek, ezért pl a rotala a bal sarokban alacsonyabb, mint a közepe felé. De gyakorlom a nyírást, és meglátjuk mi lesz ;)

Esetleg ezt a thread-et érdemes végigfutnod: http://www.aquaticplantcentral.com/foru ... eline.html :hogyis?:

2015. február 16., hétfő 10:49

Igen igyekszem. Picit problémás, hogy a quad elvérzik a sarkoknál, és ott lassabban nőnek a stemek, ezért pl a rotala a bal sarokban alacsonyabb, mint a közepe felé. De gyakorlom a nyírást, és meglátjuk mi lesz ;)

2015. február 16., hétfő 9:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 31  Következő