|
Pontos idő: 2025. április 8., kedd 21:57
|
Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sokan hálóba rakott kerámia gyűrűkkel is szokták a talajt emelni.
_________________ K.Tamás
|
2014. szeptember 19., péntek 8:23 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Köszi a válaszokat! papó írta: Ezzel a hungarocell témával már sokan megjárták. A kő valamiért arrébb kerül és már jön is fel minden a vízfelszínére. Engem is a felhajtóerő aggaszt igen. Főként, hogy a lávakövek amúgy sem olyan nehezek. Hétvégén megnézem a köveimet, úgyis át akarom őket mosogatni, meg készítek egy karton akvát, amibe bele tudom próbálgatni. Még az is lehet, hogy elég lesz. Olyan 15-20 kg kövem van. Téglát sajnos nem nagyon tudok hol beszerezni. Egy darabbal lehet körberöhögnek a tüzépen. Burkolólap van otthon, ha szükség lesz rá, lehet azzal próbálkozom. Csak nem tudom, hogy keményíti-e a vizet. Bár az előző akvában a riccia-szőnyeg is annak a darabjaira volt kötözve, és nem vettem észre, hogy visszakeményítene. Apropó keménység. Olyan rég akvarizáltam, hogy kiment a fejemből, hogy kb milyen keménységű víz az ideális. TDS mérőm van otthon, így annak az adataiból tudok következtetni. Ha jól emlékszem a 130 körüli érték a jó. Javítsatok, ha nem így lenne. papó írta: Emlékszel Fekete Ati nagy akváriumára biztosan Zoi ! Mondjuk úgy, hogy dereng valami 
|
2014. szeptember 19., péntek 8:21 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: zoi írta: Egy kérdés felmerült bennem. Szeretném megemelni a hátsó részt, de nem tudom elég lesz-e a kő, amim van. Láttam, hogy sokan használnak hungarocelt ilyen célokra. A kérdés az lenne, hogy ezt ki, hogyan oldotta meg? Beragasztottátok valamivel (én nem szeretném), vagy csak betettétek, rá a követ, meg az aljzatot. Lávakövet fogok használni, ami porózussága miatt elég könnyű. Az aljzat szűrőhomok lesz. Nem fogja felemelni az egész motyót a hungarocel? Nekem a mostani akiban a fám alatt lévő kő egy vastag hungarocell darabon áll. Mivel a kő van vagy 2-3 kilós, így nem rögzítettem semmivel, de egyébként FBS-el tökéletesen le lehet fixálni, semmi káros nem oldódik ki belőle, és később eltávolítható. Ez az utóbbi a tuti, ha biztosra akarsz menni. De ha tudsz szerválni apró lávakövet, vagy régi bio szűrőanyagot, vagy kerámiagyűrűt, azt berakhatod harisnyába és tökéletesen lehet vele emelni, ráadásul a talajnak kimondottan jó. Ezzel a hungarocell témával már sokan megjárták. A kő valamiért arrébb kerül és már jön is fel minden a vízfelszínére. Emlékszel Fekete Ati nagy akváriumára biztosan Zoi ! Nagy az is így járt , pedig az le is lett ragasztva.
2014. szeptember 19., péntek 7:51 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
zoi írta: Egy kérdés felmerült bennem. Szeretném megemelni a hátsó részt, de nem tudom elég lesz-e a kő, amim van. Láttam, hogy sokan használnak hungarocelt ilyen célokra. A kérdés az lenne, hogy ezt ki, hogyan oldotta meg? Beragasztottátok valamivel (én nem szeretném), vagy csak betettétek, rá a követ, meg az aljzatot. Lávakövet fogok használni, ami porózussága miatt elég könnyű. Az aljzat szűrőhomok lesz. Nem fogja felemelni az egész motyót a hungarocel? Nekem a mostani akiban a fám alatt lévő kő egy vastag hungarocell darabon áll. Mivel a kő van vagy 2-3 kilós, így nem rögzítettem semmivel, de egyébként FBS-el tökéletesen le lehet fixálni, semmi káros nem oldódik ki belőle, és később eltávolítható. Ez az utóbbi a tuti, ha biztosra akarsz menni. De ha tudsz szerválni apró lávakövet, vagy régi bio szűrőanyagot, vagy kerámiagyűrűt, azt berakhatod harisnyába és tökéletesen lehet vele emelni, ráadásul a talajnak kimondottan jó.
2014. szeptember 18., csütörtök 20:31 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Egy kérdés felmerült bennem. Szeretném megemelni a hátsó részt, de nem tudom elég lesz-e a kő, amim van. Láttam, hogy sokan használnak hungarocelt ilyen célokra. A kérdés az lenne, hogy ezt ki, hogyan oldotta meg? Beragasztottátok valamivel (én nem szeretném), vagy csak betettétek, rá a követ, meg az aljzatot. Lávakövet fogok használni, ami porózussága miatt elég könnyű. Az aljzat szűrőhomok lesz. Nem fogja felemelni az egész motyót a hungarocel? Sok esteben használok csrepeket vagy téglát az aljat emelésére. A legjobb erre a célra a B 30 as 
2014. szeptember 18., csütörtök 20:03 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Egy kérdés felmerült bennem. Szeretném megemelni a hátsó részt, de nem tudom elég lesz-e a kő, amim van. Láttam, hogy sokan használnak hungarocelt ilyen célokra. A kérdés az lenne, hogy ezt ki, hogyan oldotta meg? Beragasztottátok valamivel (én nem szeretném), vagy csak betettétek, rá a követ, meg az aljzatot. Lávakövet fogok használni, ami porózussága miatt elég könnyű. Az aljzat szűrőhomok lesz. Nem fogja felemelni az egész motyót a hungarocel?
|
2014. szeptember 18., csütörtök 19:43 |
|
 |
zoi
|
Amint az a szűrő tömítéses topikban is olvasható, el akartam indítani a szűrést, hogy picit érjen a víz a telepítés előtt. A fejtömítés úgy tűnik nélkülözhetetlen lesz a szűrőhöz. Így legalább ismerkedtünk egymással, és nem induláskor jöttek elő a problémák, és a bútor lakkozását is leteszteltem. Jól vizsgázott. Végül beröffentettem a 2224-es Eheim szűrőmet. Érdekes volt, hogy ennyi kihagyás után is hogy kezemre áll ez a szűrő. Szétszedtem egy párszor eddigi pályafutása során. Ez a szűrő gond nélkül indult, úgyhogy megy a bejáratás, bacitermelés.
|
2014. szeptember 16., kedd 10:28 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: T.Tamás30 írta: Igényes alap az induláshoz !  A kaktusz meg külön tetszik  Várom,hogy mit raksz majd össze  Köszönöm! Remélem sikerül valami szépet varázsolni. papó írta: Már én is nagyon várom hogy megteljen élettel. Figyelmeztessél majd az időpontra egy héttel az ültetés előtt..  Rendben. Zaklatlak majd, ne félj. Úgy olvasom összejöttek a dolgok az üzletben, úgyhogy hajrá a nagy "házalakításhoz" Biztos szép lesz. Remélem kerül majd fel fotó előtte-utána verzióban! Hmm - látod .. kellett volna egy pár fénykép a festés átalakítás előtti boltról. Sajnos ilyen nem sok van. Ha csak nem keresek valami penészfoltot valahol  hogy legyen összehasonlítási alap.
2014. szeptember 4., csütörtök 20:52 |
|
 |
zoi
|
T.Tamás30 írta: Igényes alap az induláshoz !  A kaktusz meg külön tetszik  Várom,hogy mit raksz majd össze  Köszönöm! Remélem sikerül valami szépet varázsolni. papó írta: Már én is nagyon várom hogy megteljen élettel. Figyelmeztessél majd az időpontra egy héttel az ültetés előtt..  Rendben. Zaklatlak majd, ne félj. Úgy olvasom összejöttek a dolgok az üzletben, úgyhogy hajrá a nagy "házalakításhoz" Biztos szép lesz. Remélem kerül majd fel fotó előtte-utána verzióban!
|
2014. szeptember 4., csütörtök 20:30 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Igényes alap az induláshoz !  A kaktusz meg külön tetszik  Várom,hogy mit raksz majd össze 
|
2014. szeptember 4., csütörtök 20:07 |
|
|