Pontos idő: 2025. április 8., kedd 21:57

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Következő
 Út a vadonba 
Szerző Üzenet
Sasszem

Sokan hálóba rakott kerámia gyűrűkkel is szokták a talajt emelni.

2014. szeptember 19., péntek 8:23

Köszi a válaszokat!
papó írta:
Ezzel a hungarocell témával már sokan megjárták.
A kő valamiért arrébb kerül és már jön is fel minden a vízfelszínére.

Engem is a felhajtóerő aggaszt igen. Főként, hogy a lávakövek amúgy sem olyan nehezek. Hétvégén megnézem a köveimet, úgyis át akarom őket mosogatni, meg készítek egy karton akvát, amibe bele tudom próbálgatni. Még az is lehet, hogy elég lesz. Olyan 15-20 kg kövem van. Téglát sajnos nem nagyon tudok hol beszerezni. Egy darabbal lehet körberöhögnek a tüzépen. Burkolólap van otthon, ha szükség lesz rá, lehet azzal próbálkozom. Csak nem tudom, hogy keményíti-e a vizet. Bár az előző akvában a riccia-szőnyeg is annak a darabjaira volt kötözve, és nem vettem észre, hogy visszakeményítene.
Apropó keménység. Olyan rég akvarizáltam, hogy kiment a fejemből, hogy kb milyen keménységű víz az ideális. TDS mérőm van otthon, így annak az adataiból tudok következtetni. Ha jól emlékszem a 130 körüli érték a jó. Javítsatok, ha nem így lenne.
papó írta:
Emlékszel Fekete Ati nagy akváriumára biztosan Zoi !

Mondjuk úgy, hogy dereng valami ;)

2014. szeptember 19., péntek 8:21
Adminisztrátor

Molroth írta:
zoi írta:
Egy kérdés felmerült bennem. Szeretném megemelni a hátsó részt, de nem tudom elég lesz-e a kő, amim van. Láttam, hogy sokan használnak hungarocelt ilyen célokra. A kérdés az lenne, hogy ezt ki, hogyan oldotta meg? Beragasztottátok valamivel (én nem szeretném), vagy csak betettétek, rá a követ, meg az aljzatot. Lávakövet fogok használni, ami porózussága miatt elég könnyű. Az aljzat szűrőhomok lesz. Nem fogja felemelni az egész motyót a hungarocel?

Nekem a mostani akiban a fám alatt lévő kő egy vastag hungarocell darabon áll. Mivel a kő van vagy 2-3 kilós, így nem rögzítettem semmivel, de egyébként FBS-el tökéletesen le lehet fixálni, semmi káros nem oldódik ki belőle, és később eltávolítható. Ez az utóbbi a tuti, ha biztosra akarsz menni.
De ha tudsz szerválni apró lávakövet, vagy régi bio szűrőanyagot, vagy kerámiagyűrűt, azt berakhatod harisnyába és tökéletesen lehet vele emelni, ráadásul a talajnak kimondottan jó.

Ezzel a hungarocell témával már sokan megjárták.
A kő valamiért arrébb kerül és már jön is fel minden a vízfelszínére.
Emlékszel Fekete Ati nagy akváriumára biztosan Zoi !
Nagy az is így járt , pedig az le is lett ragasztva.

2014. szeptember 19., péntek 7:51

zoi írta:
Egy kérdés felmerült bennem. Szeretném megemelni a hátsó részt, de nem tudom elég lesz-e a kő, amim van. Láttam, hogy sokan használnak hungarocelt ilyen célokra. A kérdés az lenne, hogy ezt ki, hogyan oldotta meg? Beragasztottátok valamivel (én nem szeretném), vagy csak betettétek, rá a követ, meg az aljzatot. Lávakövet fogok használni, ami porózussága miatt elég könnyű. Az aljzat szűrőhomok lesz. Nem fogja felemelni az egész motyót a hungarocel?

Nekem a mostani akiban a fám alatt lévő kő egy vastag hungarocell darabon áll. Mivel a kő van vagy 2-3 kilós, így nem rögzítettem semmivel, de egyébként FBS-el tökéletesen le lehet fixálni, semmi káros nem oldódik ki belőle, és később eltávolítható. Ez az utóbbi a tuti, ha biztosra akarsz menni.
De ha tudsz szerválni apró lávakövet, vagy régi bio szűrőanyagot, vagy kerámiagyűrűt, azt berakhatod harisnyába és tökéletesen lehet vele emelni, ráadásul a talajnak kimondottan jó.

2014. szeptember 18., csütörtök 20:31
Adminisztrátor

zoi írta:

Sok esteben használok csrepeket vagy téglát az aljat emelésére.
A legjobb erre a célra a B 30 as :)

2014. szeptember 18., csütörtök 20:03

2014. szeptember 18., csütörtök 19:43

Amint az a szűrő tömítéses topikban is olvasható, el akartam indítani a szűrést, hogy picit érjen a víz a telepítés előtt. A fejtömítés úgy tűnik nélkülözhetetlen lesz a szűrőhöz. Így legalább ismerkedtünk egymással, és nem induláskor jöttek elő a problémák, és a bútor lakkozását is leteszteltem. Jól vizsgázott. Végül beröffentettem a 2224-es Eheim szűrőmet. Érdekes volt, hogy ennyi kihagyás után is hogy kezemre áll ez a szűrő. Szétszedtem egy párszor eddigi pályafutása során. Ez a szűrő gond nélkül indult, úgyhogy megy a bejáratás, bacitermelés.

2014. szeptember 16., kedd 10:28
Adminisztrátor

zoi írta:
T.Tamás30 írta:
Igényes alap az induláshoz ! :)
A kaktusz meg külön tetszik :)
Várom,hogy mit raksz majd össze :pápá:

Köszönöm! Remélem sikerül valami szépet varázsolni.

papó írta:
Már én is nagyon várom hogy megteljen élettel.
Figyelmeztessél majd az időpontra egy héttel az ültetés előtt.. :roll:

Rendben. Zaklatlak majd, ne félj. Úgy olvasom összejöttek a dolgok az üzletben, úgyhogy hajrá a nagy "házalakításhoz" Biztos szép lesz. Remélem kerül majd fel fotó előtte-utána verzióban!

Hmm - látod .. kellett volna egy pár fénykép a festés átalakítás előtti boltról.
Sajnos ilyen nem sok van.
Ha csak nem keresek valami penészfoltot valahol :D hogy legyen összehasonlítási alap.

2014. szeptember 4., csütörtök 20:52

T.Tamás30 írta:

Köszönöm! Remélem sikerül valami szépet varázsolni.

papó írta:
Már én is nagyon várom hogy megteljen élettel.
Figyelmeztessél majd az időpontra egy héttel az ültetés előtt.. :roll:

Rendben. Zaklatlak majd, ne félj. Úgy olvasom összejöttek a dolgok az üzletben, úgyhogy hajrá a nagy "házalakításhoz" Biztos szép lesz. Remélem kerül majd fel fotó előtte-utána verzióban!

2014. szeptember 4., csütörtök 20:30

2014. szeptember 4., csütörtök 20:07
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Következő