Pontos idő: 2025. április 8., kedd 21:40

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Következő
 Út a vadonba 
Szerző Üzenet

nagyon szuper lett gratulálok az összeállításhoz!!
Algamentest a továbbiakban !

2014. szeptember 29., hétfő 14:39

A hosszútávú projekt újabb állomásához érkezett. Csütörtökön és pénteken elkészült a hardscape, és pénteken este a növényeket is beültettem. Sajnos nem volt annyi időm, amennyit szerettem volna rászánni, közbejöttek apróbb nehézségek, de végül elindult az akvárium.

Paraméterei:

Akvárium: 75x40x35 ma. 105l
Világítás: Odyssea Quad 4x24W egyelőre a gyári csövekkel, később szeretném majd cserélni őket, meg picit tuningolni a pilácsot, ha beindulnak a növények
Szűrés: Egyelőre Eheim 2224, később (remélem kb holnaptól) Tetratec EX1200
Co2: Nagynyomású rendszer egyelőre difivel, de ha beindul a nagyobb szűrő, reaktort szeretnék használni.
Táptalaj: tropica
Aljzat: kvarchomok
Dekoráció: lávakő

A növényekről később írok egy listát, van, aminek nem tudom a nevét, és még nem volt időm, hogy utánanézzek.

Úgy terveztem, hogy a csütörtököt a hardscape összerakására szánom. Ebből az lett, hogy du. 4-kor tudtam nekikezdeni. Nem is lett kész aznap. Pénteken sikerült befejeznem, viszont kiderült közben, hogy kevés lesz az aljzatom. Fazekas István kollégát hívtam segítségül, aki készséggel segített is, azonban csak este 5 körül tudtunk találkozni. Kis duma, és olyan este 7 körül neki is tudtam látni az ültetésnek. Szerencsére a feleségem segített, így nem hajnalba nyúló ültetés lett a dologból, bár azért így is vagy 4 óra kellett, míg a növények a medencébe kerültek.
Jelenleg 6 órát megy 2 db fénycső az aki fölött, aztán lassan emelem a fény intenzitását és idejét.

Még moha és montecarlo fog bekerülni, tehát nem lesznek ennyire csupaszak a kövek, és remélhetőleg mire beérik már csak itt-ott fog kikandikálni a lávakő.

Fényképet csak telefonnal tudtam készíteni, és eléggé fáradt is voltam, így nem kattintottam túl sokat, és a minőség is elég gyatra lett.

Szeretném megköszönni Papónak a segítségét, és a növényeket, amiket küldött. Nélküle még parkolópályán lenne a projekt. Szóval KÖSZÖNÖM!

Az akvárium neve "Út a vadonba" lesz, ha lehet, megkérnék egy moderátort, hogy nevezze át a naplómat! Köszi!

És akkor a képek:
Alapanyag:
Kép

Ültetés folyamatban:
Kép
Kép

Feltöltés után:
Kép

Tegnapi állapot (csak a google képszerkesztőjével tudtam rajta picit javítgatni, így ez se lett egy elfogadható kép):
Kép

2014. szeptember 29., hétfő 12:10

én hasznàltam cementet eddig minden àltalam épitett hàttérhez és semmi gond nem volt vele eddig.
bàr sügeresekbe csinàltam amiben fodros vizi kalàsz és anubias volt de sem a halaknak sem a növényeknek nem lett soha baja tőle.

2014. szeptember 26., péntek 6:29

Mexx2 írta:
Molroth írta:
Babar írta:
Ytong-ot valaki próbálta már??? Egy 5cm-es tégla csodákat tehet. Könnyen szerezhető, vágható, tuti nem jön fel... Igaz azt nem tudom oldódik-e ki belőle valami?...

Cement van benne, ha jól tudom, úgyhogy felejtős.

A házilag készített hátterek is tartalmaznak cementet
Vagy keverem valamivel?

Szerintem azok sem tartalmaznak cementet, de nincs vele egyébként tapasztalatom.
De tudtommal a cemet az tilos akváriumban.

2014. szeptember 25., csütörtök 21:05
Sasszem

Molroth írta:
Babar írta:
Ytong-ot valaki próbálta már??? Egy 5cm-es tégla csodákat tehet. Könnyen szerezhető, vágható, tuti nem jön fel... Igaz azt nem tudom oldódik-e ki belőle valami?...

A házilag készített hátterek is tartalmaznak cementet
Vagy keverem valamivel?

2014. szeptember 25., csütörtök 19:57

Babar írta:

2014. szeptember 25., csütörtök 12:53

2014. szeptember 25., csütörtök 12:49

Vagy láttam olyat is, hogy pvc cső darabokat kifúrtak elég sűrűn és összeragasztották őket a palástjuknál és végeikre állítva rakták az akiba, rá a köveket, és köré mehetett az aljzat. Képet most nem találok hozzá hirtelen.

A hungarocellesnél meg én sem mozgatnám a rárakott köveket, meg lávakővel eleve rizikós lehet.

2014. szeptember 19., péntek 14:49

Az még va is otthon. Köszi a tippeket úgy tűnik nem fogok elveszni.

2014. szeptember 19., péntek 13:20

Vagy csak görgeteg kövekkel...Amik pl sóderben vannak,azt szerintem tudsz szerezni,ha látsz valami építkezést,biztos adnak neked belőle annyit ami elég lesz az emeléshez :)

2014. szeptember 19., péntek 11:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 31  Következő