A hosszútávú projekt újabb állomásához érkezett. Csütörtökön és pénteken elkészült a hardscape, és pénteken este a növényeket is beültettem. Sajnos nem volt annyi időm, amennyit szerettem volna rászánni, közbejöttek apróbb nehézségek, de végül elindult az akvárium.
Paraméterei:
Akvárium: 75x40x35 ma. 105l
Világítás: Odyssea Quad 4x24W egyelőre a gyári csövekkel, később szeretném majd cserélni őket, meg picit tuningolni a pilácsot, ha beindulnak a növények
Szűrés: Egyelőre Eheim 2224, később (remélem kb holnaptól) Tetratec EX1200
Co2: Nagynyomású rendszer egyelőre difivel, de ha beindul a nagyobb szűrő, reaktort szeretnék használni.
Táptalaj: tropica
Aljzat: kvarchomok
Dekoráció: lávakő
A növényekről később írok egy listát, van, aminek nem tudom a nevét, és még nem volt időm, hogy utánanézzek.
Úgy terveztem, hogy a csütörtököt a hardscape összerakására szánom. Ebből az lett, hogy du. 4-kor tudtam nekikezdeni. Nem is lett kész aznap. Pénteken sikerült befejeznem, viszont kiderült közben, hogy kevés lesz az aljzatom. Fazekas István kollégát hívtam segítségül, aki készséggel segített is, azonban csak este 5 körül tudtunk találkozni. Kis duma, és olyan este 7 körül neki is tudtam látni az ültetésnek. Szerencsére a feleségem segített, így nem hajnalba nyúló ültetés lett a dologból, bár azért így is vagy 4 óra kellett, míg a növények a medencébe kerültek.
Jelenleg 6 órát megy 2 db fénycső az aki fölött, aztán lassan emelem a fény intenzitását és idejét.
Még moha és montecarlo fog bekerülni, tehát nem lesznek ennyire csupaszak a kövek, és remélhetőleg mire beérik már csak itt-ott fog kikandikálni a lávakő.
Fényképet csak telefonnal tudtam készíteni, és eléggé fáradt is voltam, így nem kattintottam túl sokat, és a minőség is elég gyatra lett.
Szeretném megköszönni Papónak a segítségét, és a növényeket, amiket küldött. Nélküle még parkolópályán lenne a projekt. Szóval KÖSZÖNÖM!
Az akvárium neve "Út a vadonba" lesz, ha lehet, megkérnék egy moderátort, hogy nevezze át a naplómat! Köszi!
És akkor a képek:
Alapanyag:

Ültetés folyamatban:

Feltöltés után:

Tegnapi állapot (csak a google képszerkesztőjével tudtam rajta picit javítgatni, így ez se lett egy elfogadható kép):