|
Pontos idő: 2025. április 17., csütörtök 13:33
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Mostanában kevesebb időm marad fórumozni, csak gyorsan átolvasom a témákat. Az akváriumban lassacskán remélem beáll az egyensúly. Azt, hogy még nem állt be, az algák széles variációja naponta eszembe juttatja. Mindenből van egy kicsi, de szerencsére egyik sem tudja átvenni a hatalmat. Növényügyileg annyi változott, hogy a két oldalról kikerült a saggitaria, mert azt nagynak véltem oda. Mikor megérkezett emersen, valahogy jobban passzolt a képbe. Jól is tettem, mert a gyökerei már a parvula alatt kalandoztak. Gyorsan elnyomta volna. A helyére staurogyne hajtásokat ültettem, amiket a meglévőkről vágtam le. Megelevenedett az akvárium, ugyanis egy barátom segítségével ékfoltosok kerültek az akváriumba. Picit nagyok, de verhetetlen áron voltak, így győzött a gazdasági érv. Végre sikerült a takarító személyzetet is munkába állítani. 3 hete járkálok a helyi üzletbe, hogy van-e amano garnélájuk, meg, hogy hozzanak a nagykerből, ha mennek, persze semmi  . Tegnap átjutottam Szegedre, és ott sikerült is 5 db amanot, meg 4 db oto-t beszereznem. (Ennyire volt keret, sajnos ott arany árban mérik ezeket az élőlényeket). Remélem elegen lesznek a meglévő algák kordában tartásához. Mióta beköltöztek az állatok, még bénább képeket sikerül készítenem az akváriumról, de sajnos csak telefon van a kezem ügyében, amivel képet alkothatok. Egy hétvégi vízcsere utáni kép garnik és oto-k nélkül:  Milyen algád van ?
2014. október 28., kedd 13:43 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Mostanában kevesebb időm marad fórumozni, csak gyorsan átolvasom a témákat. Az akváriumban lassacskán remélem beáll az egyensúly. Azt, hogy még nem állt be, az algák széles variációja naponta eszembe juttatja. Mindenből van egy kicsi, de szerencsére egyik sem tudja átvenni a hatalmat. Növényügyileg annyi változott, hogy a két oldalról kikerült a saggitaria, mert azt nagynak véltem oda. Mikor megérkezett emersen, valahogy jobban passzolt a képbe. Jól is tettem, mert a gyökerei már a parvula alatt kalandoztak. Gyorsan elnyomta volna. A helyére staurogyne hajtásokat ültettem, amiket a meglévőkről vágtam le. Megelevenedett az akvárium, ugyanis egy barátom segítségével ékfoltosok kerültek az akváriumba. Picit nagyok, de verhetetlen áron voltak, így győzött a gazdasági érv. Végre sikerült a takarító személyzetet is munkába állítani. 3 hete járkálok a helyi üzletbe, hogy van-e amano garnélájuk, meg, hogy hozzanak a nagykerből, ha mennek, persze semmi  . Tegnap átjutottam Szegedre, és ott sikerült is 5 db amanot, meg 4 db oto-t beszereznem. (Ennyire volt keret, sajnos ott arany árban mérik ezeket az élőlényeket). Remélem elegen lesznek a meglévő algák kordában tartásához. Mióta beköltöztek az állatok, még bénább képeket sikerül készítenem az akváriumról, de sajnos csak telefon van a kezem ügyében, amivel képet alkothatok. Egy hétvégi vízcsere utáni kép garnik és oto-k nélkül: 
|
2014. október 28., kedd 10:34 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
jack írta: Nem láttam lávakőből ez idáig , ilyen jól összerakott akváriumot. Köszönöm! 
|
2014. október 17., péntek 14:54 |
|
 |
jack
|
zoi írta: Tegnapi telefonos.  Papó! A két sarokban levő növény (ami ajándék volt - ezúton is köszi!) az tenellus? Nekem nagynak tűnnek picit a levelei. Nem láttam lávakőből ez idáig , ilyen jól összerakott akváriumot.
|
2014. október 17., péntek 14:47 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Tegnapi telefonos.  Papó! A két sarokban levő növény (ami ajándék volt - ezúton is köszi!) az tenellus? Nekem nagynak tűnnek picit a levelei. Tetszik, jól néz ki. Saggitaria a növény.
2014. október 17., péntek 10:51 |
|
 |
zoi
|
Tegnapi telefonos.  Papó! A két sarokban levő növény (ami ajándék volt - ezúton is köszi!) az tenellus? Nekem nagynak tűnnek picit a levelei.
|
2014. október 17., péntek 10:41 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Holnap három hetes lesz az akvárium. Jelenleg 7 órát kapja a világítást, de még nem toltam le teljesen a lámpát. A Monte Carlo szépen kezd elhasalni, és a többi növény is jól érzi magát. Algából egy kis fonál megjelent. Amano garnélákat próbálok szerezni, de egyelőre még nem sikerült. Egy barátom pedig hétvégén lehet, hogy tud nekem szerezni halakat egy tenyésztőtől. Van néhány elképzelésem, de megbeszéltük, hogy a konkrét lehetőségekkel felhív, és az alapján döntök, hogy mi kerül be. Már csak az a kérdés, hogy el tud-e jutni a tenyésztőhöz. Ez nem rajta múlik. Fényképpel majd próbálok jelentkezni, ha sikerül értelmeset kattintani a telefonnal. Ha a monte c. megindult már biztosan szép lehet.
2014. október 16., csütörtök 15:17 |
|
 |
zoi
|
Holnap három hetes lesz az akvárium. Jelenleg 7 órát kapja a világítást, de még nem toltam le teljesen a lámpát. A Monte Carlo szépen kezd elhasalni, és a többi növény is jól érzi magát. Algából egy kis fonál megjelent. Amano garnélákat próbálok szerezni, de egyelőre még nem sikerült. Egy barátom pedig hétvégén lehet, hogy tud nekem szerezni halakat egy tenyésztőtől. Van néhány elképzelésem, de megbeszéltük, hogy a konkrét lehetőségekkel felhív, és az alapján döntök, hogy mi kerül be. Már csak az a kérdés, hogy el tud-e jutni a tenyésztőhöz. Ez nem rajta múlik. Fényképpel majd próbálok jelentkezni, ha sikerül értelmeset kattintani a telefonnal.
|
2014. október 16., csütörtök 11:05 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ügyesen össze raktad, jól néz ki.
|
2014. október 6., hétfő 21:01 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
zoi írta: Köszi! Parázok, hogy meglep alga bácsi. Időben, vagy távolságban legyen több, illetve lejjebb? Lejjebb engedném a vízszintre mert az MC nem szokott így ágaskodni és nyugodtan vidd fel az időt 7 órára,
2014. október 6., hétfő 20:54 |
|
|