Pontos idő: 2025. április 19., szombat 6:32

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Következő
 Út a vadonba 
Szerző Üzenet

Köszi!

2014. november 6., csütörtök 20:54

zoi írta:
Még nem volt ammania sp. bonsai-om. Felmerült bennem a kérdés, hogy lehet-e nyírni ezt a növényt, illetve, hogy ugyanúgy viselkedik-e mint a stemek, tehát ha a lenyírt részt ledugom, gyökeret ereszt? Egy-két helyre még szeretnék tenni belőle.

Ugyanúgy viselkedik mint a stemek. Nyugodtan nyírhatod.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára HUGO 2014. november 6., csütörtök 21:45-kor.

2014. november 6., csütörtök 20:45

Még nem volt ammania sp. bonsai-om. Felmerült bennem a kérdés, hogy lehet-e nyírni ezt a növényt, illetve, hogy ugyanúgy viselkedik-e mint a stemek, tehát ha a lenyírt részt ledugom, gyökeret ereszt? Egy-két helyre még szeretnék tenni belőle.

2014. november 6., csütörtök 20:39
Adminisztrátor

zoi írta:
Tudom, de én nem Te vagyok. És a macro?

Lassan óvatosan .
1/4 adagot .

2014. november 4., kedd 21:29

Tudom, de én nem Te vagyok. És a macro?

2014. november 4., kedd 21:21
Adminisztrátor

zoi írta:
papó írta:
A háttérnek kell még kikupálódni .
A közepéig nagyon szuper !!

Köszönöm! Igen, ha végre visszavonulna az alga, lejjebb tolnám a pilácsot, hogy jobban növögessenek. A növekedési sebességből arra következtetek, hogy lehet, hogy várnom kell egy évet a versenyeztetésével, és csak jövőre dobom be a magyar versenyekre. Nem akarnék félkész akvával versenyezni, aztán egy év múlva már lerágott csontként még egyszer indítani.
Egy másik akváriumnál téma volt, és én is akartam már kérdezni, hogy macrot adagoljak? Ha igen, mennyit? (általad javasolt keverékkel tenném)

Még van 2 hónap Zoi !

2014. november 4., kedd 19:52

papó írta:

Köszönöm! Igen, ha végre visszavonulna az alga, lejjebb tolnám a pilácsot, hogy jobban növögessenek. A növekedési sebességből arra következtetek, hogy lehet, hogy várnom kell egy évet a versenyeztetésével, és csak jövőre dobom be a magyar versenyekre. Nem akarnék félkész akvával versenyezni, aztán egy év múlva már lerágott csontként még egyszer indítani.
Egy másik akváriumnál téma volt, és én is akartam már kérdezni, hogy macrot adagoljak? Ha igen, mennyit? (általad javasolt keverékkel tenném)

2014. november 4., kedd 19:27
Adminisztrátor

2014. november 4., kedd 19:04

Pénteken lett 5 hetes az akvárium. A barna alga eltűnt, gondolom az oto-k bepuszilták. Már csak fonál és itt-ott ecset alga van, továbbá a cyano mindig megújul, pedig mindig összeszedem amit látok. Most picit kivárok, hogy nyugodjanak a kedélyek. Annyit csináltam még, hogy a szűrő csöveit átraktam a másik oldalra, mert úgy tűnt, hogy középen az áramlást a nagy kő megfogta.
Egy minősíthetetlen telefonos kép:

Kép

2014. november 4., kedd 10:27

én is kivettem a dc-t mióta fölvilágosított Papó...
plusz rájöttem hogy ha carbo-t adgolok az is fakítja a dc folyadékot rendesen és már vezet is félre...
Ráadásul kipróbáltam hogy két hétig nem adtam carbo-t és a végén 2 napig a CO2 se ment, mégis minden növény ugyanúgy bubizott a második nap végén is mintha toltam volna bele a CO2-őt, ezekből én is úgy látom hogy csak minimális széndioxidot kell adagolni. ;)

2014. október 29., szerda 15:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 306 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 31  Következő