Szerző |
Üzenet |
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
tibicuk írta: ...Valószínű a levegőztetés lesz a megoldás... Ez a megoldás! Nem csak azért, mert így megtörik a felszíni hártya és betekeri a szűrő lebontásra a szmötyit, hanem a levegőztetéssel kihajtod picit a CO2-ot, ezáltal pH-t emelsz, ami automatikusan vonzza maga után a nitrosomonas és nitrobacter fajok kicsattanó jókedvét, ezáltal nekiállnak jobban dolgozni és gyorsabban szaporodni, tehát hamarabb megszűnik a surface scum 
|
2011. szeptember 21., szerda 18:58 |
|
 |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
atti76 írta: A szűrőd tisztításával valszeg "kiölted" a bacitelep egy részét, kell egy kis idő, amíg visszáll. Én is erre gyanakodtam,mikor ezt így leírtam.A halak már benn voltak egy ideje.Valóban közvetlen szűrőmata után jelentkezett. Elég durván jelentkezik. Valószínű a levegőztetés lesz a megoldás,mert elutazom egy hétre,nem tudom szedegetni,a páromra meg ilyet nem lehet rábízni. Eddig csak 4 nap volt a legtöbb ,hogy magára hagytam az akit. Szerintetek "beszórhatok" előre egy heti tápot? A Carbot természetesen nem szándékozom.
2011. szeptember 21., szerda 18:47 |
|
 |
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Elfelejtettem az aktívszenet, mint lehetőséget... Tehát aktívszénnel is próbálkozhatsz 
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit. 
|
2011. szeptember 21., szerda 18:42 |
|
 |
atti76
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 10:20 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Felesleges a nitrát mérése ebben az esetben. Az akvárium vizében a határfelületen (az akivíz és a levegő határán) az aktív anyagok (ún. tenzidek), mint pl. a táplálék- és a növényi maradványokból és az ürülékből származó fehérjék és cellulózok, előszeretettel rakódnak ki a levegő és a víz határrétegén. (forrás Tunze)
A szűrőd tisztításával valszeg "kiölted" a bacitelep egy részét, kell egy kis idő, amíg visszáll.
Két lehetőséged van: - eltávolítod mechanikusan (pl. kézzel) - intenzív levegőporlasztással "felszaggatod" a felületét, ami majd a vízárammal a szűrődbe kerülve lebomlik.
_________________Bonus iudex damnat improbanda, non odit. 
|
2011. szeptember 21., szerda 18:34 |
|
 |
tibicuk
|
Alig etetek,tényleg,inkább sokszor(kb. kétszer) keveset. Igazából nincs tesztem.
2011. szeptember 21., szerda 14:46 |
|
 |
egedzs
Csatlakozott: 2011. szeptember 21., szerda 10:11 Hozzászólások: 24 Tartózkodási hely: Budapest IV.
|
Úgy tudom a hab a vízfelszínen fehérje kicsapódás. Nitrát szintet mértél? Talán ha kevesebbet etetnél eltűnne?
|
2011. szeptember 21., szerda 14:25 |
|
 |
tibicuk
|
A fehér habra, nyálkára nincs valami tippetek? Amíg a halakat be nem raktam,nem volt ilyen probléma.Vagy egy hónapig. Ha vonalzóval lehúzom,fehér valami lesz. Semmin nem változtattam,esetleg csak annyi,hogy volt egy szűrő tisztítás.
2011. szeptember 21., szerda 14:14 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tibicuk írta: mardelboy írta: gondoltam hogy a kövekkel lesz az első gondod  Meg itt firkálgat nekem. Köszi srácok. Gábor,a véleményed ne is titkold el.  Hozzá kell tegyem , hogy élőben minden más. Ezért nehéz beleszólni más akváriumába. Eddig egy akváriumomat, sem sikerült fényképen igazán megmutatni.
2011. szeptember 18., vasárnap 18:58 |
|
 |
tibicuk
|
mardelboy írta: gondoltam hogy a kövekkel lesz az első gondod  Meg itt firkálgat nekem. Köszi srácok. Gábor,a véleményed ne is titkold el. 
2011. szeptember 18., vasárnap 18:42 |
|
 |
mardelboy
Csatlakozott: 2011. augusztus 11., csütörtök 20:29 Hozzászólások: 244 Tartózkodási hely: Bp- Zugló
|
gondoltam hogy a kövekkel lesz az első gondod 
|
2011. szeptember 18., vasárnap 18:35 |
|
|