|
Pontos idő: 2025. április 17., csütörtök 13:53
|
Szerző |
Üzenet |
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
tibicuk írta: A nevet illetően van egy tuti jó,de úgy tudom,ezt angolul egy az egyben nem lehet lefordítani. Azaz HEGYI KIKELET.Nem létezik a kikelet szóra angol megfelelő.A tavasz nem igazán jó szó rá. Mountain spring morning.Hegyi tavaszi reggel szó szerinti fordításban. Angoltudásom 0.Ez így megállja a helyét angolul? Gyönyörű a medencéd Mária, ha nézem tisztára megcsapja az orromat az üde friss hegyi levegő illata. Esetedben a tavaszi vagy a kikelet virradat szinoním kifejezésére gondoltál? Egy angol fordító mesélte egyszer a rádióban, hogy ha Shakespeare megkaphatta volna a művei magyar fordítását Arany János tollából, (mert mondjuk vissza lehetett volna fordítani angolra az ékes magyart ami persze lehetetlen) felkiáltott volna, hogy: "ez az, pontosan ezen szavakat, kifejezéseket kerestem!"
2011. október 11., kedd 11:47 |
|
 |
Levinen
|
Én a "Tavaszi reggel a hegyekben" címet javasolnám, ami így néz ki angolul, hogy "Spring morning in the mountains". Esetleg? 
|
2011. október 10., hétfő 20:40 |
|
 |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Sly , ezt már végigjátszottam.De köszi. Neked is AQviktor.
2011. október 10., hétfő 18:59 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Szia! Javasolnám a következő két név egyikét: -Springtime in the montains, -Sunrise in the montains 
|
2011. október 10., hétfő 18:54 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ha másképp nem menne akkor ez is jó lehet. http://translate.google.hu/?tab=mT#
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. október 10., hétfő 18:32 |
|
 |
tibicuk
|
A nevet illetően van egy tuti jó,de úgy tudom,ezt angolul egy az egyben nem lehet lefordítani. Azaz HEGYI KIKELET.Nem létezik a kikelet szóra angol megfelelő.A tavasz nem igazán jó szó rá. Mountain spring morning.Hegyi tavaszi reggel szó szerinti fordításban. Angoltudásom 0.Ez így megállja a helyét angolul?
2011. október 10., hétfő 18:06 |
|
 |
tibicuk
|
Levinen írta: Lehet mostanában ez a fóbiám, de nekem a vörösorrúak egy kicsit túl méretesek az akváriumhoz. Köszi Levi! Ez már nekem is eszembe jutott.
2011. október 9., vasárnap 20:08 |
|
 |
Levinen
|
Igen, Mária akváriuma és fénykép készítő képessége rohamosan fejlődik!  Gratula! Érdekes, hogy milyen fényképezés láz indult el a fórumon. Lehet mostanában ez a fóbiám, de nekem a vörösorrúak egy kicsit túl méretesek az akváriumhoz. N-deenél is csak ebbe tudtam belekötni, de úgy néz ki, itt se találok más problémát. De tény és való, hogy az akvárium egyre szebb és ha a mohák egy egybefüggő képet fognak mutatni, azt mondhatjuk majd, hogy az akvárium révbe ért!
|
2011. október 9., vasárnap 20:00 |
|
 |
tibicuk
|
Köszi Sly és a többieknek is.A fotóval úgy voltam,ha Levi tud egy 5-6 éves kompakttal jó fotót csinálni,akkor én is tudok.Minden megvan az én gépemen is,teljes manuális beállítással.Kb.200 fotót csináltam,mire rájöttem(kis segítséggel  ,hogy melyik a jó beállítás,a képfeldolgozásnál melyik csuszkákat kell állítani. Sőt,melyik a jó háttér?A sötét nem igazán jött be.A hátfalra direkt ráragasztott akármilyen színű sem. A technika kipakolása csak akkor jöhet számításba,ha találok egy jó beállítást.Ez már közel van hozzá. A halakat kell még idomítani a hátsó fal közelébe.
2011. október 9., vasárnap 11:39 |
|
 |
Tibó
|
Nagyon szép az akvád! Egyre jobban tetszik...  Sokáig nézem akkor tényleg a hegyek között érzem magam: )  Gratula a fényképekhez. Ezt is jobban csinálod nálam: D: D
|
2011. október 9., vasárnap 11:29 |
|
|