A ma esti vízcsere előtt készítettem egy kis rövid videót. 0.40-nél van egy kis zöld cyano, a fekete fajtája ami korábban elöntötte az akit hála istennek teljesen eltűnt. Villanyoltás előtt méricskéltem egyet: -PO4 0,2ppm -NO3 1-5ppm közt valahol (JBL tesztekkel mérve po4+no3+Fe) -FE 0,1 ppm -tds 170ppm -Gh 5 -Kh 4 A videó: [youtube]www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Yl5UfMj6iG8[/youtube]
A ma esti vízcsere előtt készítettem egy kis rövid videót. 0.40-nél van egy kis zöld cyano, a fekete fajtája ami korábban elöntötte az akit hála istennek teljesen eltűnt. Villanyoltás előtt méricskéltem egyet: -PO4 0,2ppm -NO3 1-5ppm közt valahol (JBL tesztekkel mérve po4+no3+Fe) -FE 0,1 ppm -tds 170ppm -Gh 5 -Kh 4 A videó: [youtube]www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Yl5UfMj6iG8[/youtube]
A ma esti vízcsere előtt készítettem egy kis rövid videót. 0.40-nél van egy kis zöld cyano, a fekete fajtája ami korábban elöntötte az akit hála istennek teljesen eltűnt. Villanyoltás előtt méricskéltem egyet: -PO4 0,2ppm -NO3 1-5ppm közt valahol (JBL tesztekkel mérve po4+no3+Fe) -FE 0,1 ppm -tds 170ppm -Gh 5 -Kh 4 A videó:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára dz1 2013. november 9., szombat 20:19-kor.
2013. november 9., szombat 20:16
Marika
Nagyon szép lett ismét . Milyen a dekorhomok az akváriumban ? ADA ?
Igen, jelenleg még Ada colorado sand van az akiban, de ajánlom figyelmedbe papó Liofil vörös tufa őrleményét. Az is igencsak dekorativ, hunwarp új akijában az van.
Nagyon szép lett ismét . Milyen a dekorhomok az akváriumban ? ADA ?
Igen, jelenleg még Ada colorado sand van az akiban, de ajánlom figyelmedbe papó Liofil vörös tufa őrleményét. Az is igencsak dekorativ, hunwarp új akijában az van.
2013. november 5., kedd 12:59
Marika
Először is több mint 2hete már csak miroval+k2so4-el tápozok. Igy is a foszfát szint villanyfelk. előtt eléri a 0.1-0.2ppm-et, lekaps. ellőtt pedig lemegy alig mérhető szintre JBL TEST szerint kb. 0.05ppm. Én úgy vettem észre, hogy 0.1-0.2-es foszfát szint mellet is a növények nőnek sőt bubiznak is rendesen a cyano viszont már nem. Szerintem papó nem a 1/10 vagy az 1/13-as foszfát/nitrát arány tartása a legfontosabb ha nem inkább a max 0.2-es foszfát szint N-emy pl. 1/4-es foszfát/nitrát aránnyal keveri a tápját, még sincs algája.
Az utolsó mondatodra reagálnék csak , ill. helyesbítenék 1/8 - foszfát/nitrát arányt alkalmazok , ez azért megközelíti a Redfield- arányt, ettől ilyen drasztikus mértékben nem akarok eltérni . A kitartásodért pedig maximális elismerésem, jól gatyába ráztad az akidat
Mit lehet ehhez hozzáfűzni??? Talán azt, hogy csepegtess nekünk is abból a kitartásból, ami Neked van, mert a kép alapján, ahogy kinézett az aksid sokan nem vízcserét csináltunk volna, hanem teljes szétszedést és takarítást... Szép lett a végeredmény...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.