Szerző |
Üzenet |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
dz1 írta: asera írta: Nekem ez a zöld nyálkás cyanom volt,kezelés után eltűnt,most jött helyette ilyen fekete bársonyos valami Én nem tudom mi van most....évek alatt nem találkoztam ilyesmivel. Pontosan ugyan igy jártam én is. Ahogy írtad először jött a zöld nyálkás majd később a fekete nyálkás amit klacid antibiotikummal+sera bactopurral sikerült kiirtani. Most szép lassan jön vissza a zöld nyálkás a mohákra. Úgy látszik nekem is ez a "mumusom".  Biztos ellustultatok és mielőtt kijönnétek a gyakorlatból, hogyan kell algát irtani gyorsan beköszön, hogy el ne felejtsétek. 
_________________ K.Tamás
|
2013. november 17., vasárnap 19:38 |
|
 |
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
asera írta: Nekem ez a zöld nyálkás cyanom volt,kezelés után eltűnt,most jött helyette ilyen fekete bársonyos valami Én nem tudom mi van most....évek alatt nem találkoztam ilyesmivel. Pontosan ugyan igy jártam én is. Ahogy írtad először jött a zöld nyálkás majd később a fekete nyálkás amit klacid antibiotikummal+sera bactopurral sikerült kiirtani. Most szép lassan jön vissza a zöld nyálkás a mohákra. Úgy látszik nekem is ez a "mumusom". 
|
2013. november 17., vasárnap 19:36 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nekem ez a zöld nyálkás cyanom volt,kezelés után eltűnt,most jött helyette ilyen fekete bársonyos valami Én nem tudom mi van most....évek alatt nem találkoztam ilyesmivel.
|
2013. november 17., vasárnap 19:30 |
|
 |
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
papó írta: Nos igen . A táblázat választ ad. Vagy több nitrát , vagy több foszfát. Inkább lehetséges a foszfát még mindig magas szintje. Vízcserékkel lassan eltűnik , vagy sera fosfec granulátum ami fokozatosan elszívja. A foszfát+no3 szint alacsony sőt inkább kevés.(0.2po4+1-5ppm közötti no3) Van olyan stem növény a hygrophila polysperma rosanervig(jobb oldalt leghátul)aminek a növekedése jelentősen lelassult a kno3+kh2po4tápozás elhagyása után. A többi stem nő mint a bolondgomba alacsony foszfát/nitrát értékek mellet is, csak legyen elegendő vas a vízben. Ezen a héten elkezdek lightosan tápozni úgy hogy 3egyenlő részletben bruttó litere kivetítve összesen 0,5ppm po4-et+4,3ppm no3-at tápozok be 1/10 arányu kh2po4+kno3mal. A vízem kh szintje jelenleg 4 tds értéke 205ppm. Alacsony kh ph nem kedvez ennek a cyanonak 
|
2013. november 17., vasárnap 19:22 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
dz1 írta: novenyesakvariumok írta: dz1 írta: Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet a kiváltó ok, hogy ez újra és újra előjön  Ilyen cucc ide vagy oda addig nem szabadulok meg tőle míg a kiváltó okot meg nem találom. Papó légyszi inkább azt mond meg, hogy milyen vízparamétereket szeret ez a cyano  Legfokeppen tap egyensulytalansagat szereti. Valamibol vagy sok van, vagy keves. És alacsony kh/ph értéket savasságot, lúgosságot, hogy tolerálja ez a fajta cyano alga  Azt hiszem ez spygoria cyano alga ha nem tévedek: Nem tudom, hogy milyen cyano. 
2013. november 17., vasárnap 19:18 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Nos igen . A táblázat választ ad. Vagy több nitrát , vagy több foszfát. Inkább lehetséges a foszfát még mindig magas szintje. Vízcserékkel lassan eltűnik , vagy sera fosfec granulátum ami fokozatosan elszívja.
2013. november 17., vasárnap 19:08 |
|
 |
dz1
|
novenyesakvariumok írta: dz1 írta: papó írta: Gyönyörű lenne az akvárium. Közben megérkezett az a cucc ami én a cyanóra használok. Nem igaz , hogy nem tudtál még teljesen megszabadulni.  Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet a kiváltó ok, hogy ez újra és újra előjön  Ilyen cucc ide vagy oda addig nem szabadulok meg tőle míg a kiváltó okot meg nem találom. Papó légyszi inkább azt mond meg, hogy milyen vízparamétereket szeret ez a cyano  Legfokeppen tap egyensulytalansagat szereti. Valamibol vagy sok van, vagy keves. És alacsony kh/ph értéket savasságot, lúgosságot, hogy tolerálja ez a fajta cyano alga  Azt hiszem ez spygoria cyano alga ha nem tévedek:
|
2013. november 17., vasárnap 19:06 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
dz1 írta: papó írta: Gyönyörű lenne az akvárium. Közben megérkezett az a cucc ami én a cyanóra használok. Nem igaz , hogy nem tudtál még teljesen megszabadulni.  Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet a kiváltó ok, hogy ez újra és újra előjön  Ilyen cucc ide vagy oda addig nem szabadulok meg tőle míg a kiváltó okot meg nem találom. Papó légyszi inkább azt mond meg, hogy milyen vízparamétereket szeret ez a cyano  Legfokeppen tap egyensulytalansagat szereti. Valamibol vagy sok van, vagy keves.
|
2013. november 17., vasárnap 18:59 |
|
 |
dz1
|
papó írta: Gyönyörű lenne az akvárium. Közben megérkezett az a cucc ami én a cyanóra használok. Nem igaz , hogy nem tudtál még teljesen megszabadulni.  Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet a kiváltó ok, hogy ez újra és újra előjön  Ilyen cucc ide vagy oda addig nem szabadulok meg tőle míg a kiváltó okot meg nem találom. Papó légyszi inkább azt mond meg, hogy milyen vízparamétereket szeret ez a cyano 
|
2013. november 17., vasárnap 18:48 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Gyönyörű lenne az akvárium. Közben megérkezett az a cucc ami én a cyanóra használok. Nem igaz , hogy nem tudtál még teljesen megszabadulni. 
2013. november 17., vasárnap 18:34 |
|
|