|
Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 18:54
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
nebula írta: azok nem olyan szépek, mint az üveglazacok.  viszont egyre inkább hajlok az ibolyalazacra, láttam ma egyet, persze elég halovány volt a kereskedésben, de sajnos az az egyetlen van nekik és nincs info, mikor jön. aztán van olyan, hogy superblue királylazac, ez nem tudom, mennyire számít külön fajnak vagy akárminek, a sima inpaichthys kerri változata, láttam élőben is, egymás mellett a két változatot [de csak egy darab volt belőle szintén]. Molroth írta: Fekete fantomlazac? Azok tudtommal a felső rétegben szeretnek mozogni. Annyi szép lazac van , hogy nehéz helyzetben vagy ha döntésre kerül a sor. Bár nem tudom arra milyen választékot nyújtanak a boltok. Nagy akváriumba javaslom a cseresznye lazacot és a gyémánt lazacot is. Kifejletten meseszép akár vegyítve is mutatósak . Hyphessobrycon pyrrhonotus  Moenkhausia_pittieri 
2014. október 15., szerda 18:47 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Fekete fantomlazac? Azok tudtommal a felső rétegben szeretnek mozogni.
2014. október 15., szerda 16:45 |
|
 |
nebula
Csatlakozott: 2013. augusztus 29., csütörtök 9:42 Hozzászólások: 138
|
azok nem olyan szépek, mint az üveglazacok.  viszont egyre inkább hajlok az ibolyalazacra, láttam ma egyet, persze elég halovány volt a kereskedésben, de sajnos az az egyetlen van nekik és nincs info, mikor jön. aztán van olyan, hogy superblue királylazac, ez nem tudom, mennyire számít külön fajnak vagy akárminek, a sima inpaichthys kerri változata, láttam élőben is, egymás mellett a két változatot [de csak egy darab volt belőle szintén].
|
2014. október 15., szerda 12:48 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
nebula írta: papó írta: Nyugodtam tarthatod a kolibriket melegebb vízben Igen toleránsak . semmi bajuk nem lesz. Szerintem ők a jó választás. megmondom még, mik merültek fel, de egyikről-másikról tudom, hogy nem felelnek meg a kritériumok valamelyikének  szóval kolibrik, aztán a törpe üveglazac, a fekete neonok [meg a rendes vörösek, az axelrodi], az igazi ibolyalazac [a boehlkea], a bohóccsuka és a lovacskalazac. a bedotia geayin is gondolkodtam kicsit, de ő biztos, hogy túl nagy lenne. Üvegharcsa, azok valahol középen úszkálnak csak ugye átlátszóak. 
_________________ K.Tamás
|
2014. október 15., szerda 5:39 |
|
 |
nebula
|
papó írta: Nyugodtam tarthatod a kolibriket melegebb vízben Igen toleránsak . semmi bajuk nem lesz. Szerintem ők a jó választás. megmondom még, mik merültek fel, de egyikről-másikról tudom, hogy nem felelnek meg a kritériumok valamelyikének  szóval kolibrik, aztán a törpe üveglazac, a fekete neonok [meg a rendes vörösek, az axelrodi], az igazi ibolyalazac [a boehlkea], a bohóccsuka és a lovacskalazac. a bedotia geayin is gondolkodtam kicsit, de ő biztos, hogy túl nagy lenne.
|
2014. október 14., kedd 22:20 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Nyugodtam tarthatod a kolibriket melegebb vízben Igen toleránsak . semmi bajuk nem lesz. Szerintem ők a jó választás.
2014. október 14., kedd 15:43 |
|
 |
nebula
|
hátha valakinek van ötlete. a titteyáknak kitelt az ideje nálam. ma kiszedtem az utolsó ötöt is [egyet még délelőtt, az valahogy megsérült az éjjel az oldalán, de nem tudom, melyik halat okoljam érte] ezen felül egyről tudom még korábbról, hogy kiugrott, úgyhogy háromnak szőrén-szálán-pikkelyén nyoma veszett a kezdeti húszból. cserébe viszont felmerül a kérdés, mi legyen a pótlás. valami olyan, ami 1: mozog. nem csak dekkol valahol a susnya mélyén; 2: mindezt a felszín közelében vagy max középső szinten teszi. a hatsávosok és rombuszsávosok sajnos belakták az alsó részt, emiatt nem is nagyon tűnik fel, hogy vannak - de még mindig őket tartom a fő attrakciónak, annyira jól kinéző halak, kedvenceim; 3: nem annyira égő vörös egyszínűek, mint a titteyák, akik a létükkel már el is nyomták vizuálisan az összes többi lakót - de nem is egyszínű szürkék vagy sárgák, hanem valami színes [mondanám a neonhalakat is, de azokat azért kicsinek érzem ide ]; 4: bírják a körülményeket nálam. kolibrihallal szemezek már nagyon rég óta [még a kezdetekkor is titteya vagy kolibri volt a dilemma], de csak olyan infót találok, hogy max. 25 fokos vizet szeretnek - nálam meg a 24 fok az alsó határ. nyári időszakban ez 26-28, legvadabb 40 fokos nyárban felmegy 29re is. no, a feladat adott ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában. 
|
2014. október 14., kedd 15:16 |
|
 |
nebula
|
A feketével nekem nem jöttek annyira a részletek, nem volt olyab jó hangulata. Számomra. Aztán lehet, hogy ez hiba volt. Mindenesetre várom meg a bővebb eredményt, képekkel meg esetleg kommentekkel, aztán hátha okosabb leszek.
|
2014. október 8., szerda 23:32 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
pit975  írta: Igen, egy fekete háttérrel jobban előjöttek volna részletek. a jobb oldal se hatott volna ilyen ritkának a fotózáskor. Jó ez az akva, tetszik! Igen .. az a baj , hogy hiába fogadtuk meg , hogy elmondjuk a hibákat is ezen a fórumon.. nem minden esetben van így. És akkor még finom voltam ..
2014. október 8., szerda 19:17 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Igen, egy fekete háttérrel jobban előjöttek volna részletek. a jobb oldal se hatott volna ilyen ritkának a fotózáskor. Jó ez az akva, tetszik!
|
2014. október 8., szerda 18:56 |
|
|