1: a hal kérdés egyelőre elnapolva, ugyanis érkezett 10 ibolyalazac és 10 császárlazac, utóbbiból a feketéslilás színváltozat, amilyet még nem is láttam sehol. mindezekre az újbudai fressnapf xxlben sikerült rátalálni, és nem bírtam közülük dönteni, így jött mindkét faj. érkezéskor kapkodás volt a kutya miatt, megcsúsztunk kicsit és nagyon este értünk, meg a gyerekeknek vacsora meg kipakolás meg ilyenek, úhogy csak átöntöttem tálba őket a szoktatáshoz, de mire visszajöttem a kutyától, szétugráltak a szobában, a csajok meg nem vették észre a padlón levőket, úgyhogy egyikre rá lett lépve viszont ennek ellenére 21 lett a létszám, amikor át lettek rámolva a tálból a tankba, nem is igazán értem.
2: megérkezett végre - végre! - az üveg skimmerrel összeépített szívóágam, és egy nagyobb méretű lily. beragasztottam a műanyag csövet az aljába, ahogy a korábbi elemnél is, fbssel, majd egy nap száradás után beszereltem. úgy látszik, kicsit elszámoltam magam, nagyon nehezen ment rá az a szürke mosogatógép cső, de nagy kínszenvedés után rányomtam. aztán pár óra múlva ránéztem, és állt a víz a szekrény alatt. a lilybe ragasztott műanyagcsövet nem fogta meg az fbs valamiért, és a nyomás miatt folyatta a vizet mellette folyamatosan. a szívóággal semmi gond, a korábbi lilyvel sincs, ugyanezzel a módszerrel lettek megoldva, és mégis. szóval értetlenül állok előtte, de éjszaka közepén azért jó móka volt ezzel szórakozni, ráadásul a pesti utazás ennek másnapján következett, nem voltam túl nyugodt az úton.
3. rendeztem egy nagy kaszálást meg takarítást, ráfért. a montevidensist meg kellett regulázni, mert már az üvegnél is az jön fel, nagyon komolyan terjed, és nem könnyű megakadályozni benne.
4. a beszerelt skimmeren két nap után az alsó végén levő beömlő bemetszések közül a legfelsőnél félig körbe van hasadva az üveg. amikor kicsomagoltam, még semmi baja nem volt, pedig nyíregyházáról érkezett. rohadtul unom, hogy mindennel ilyen szerencsétlen vagyok
hát kb. ennyi. egy pár kép az új lakókról meg a skimmerről.
Annyi szép lazac van , hogy nehéz helyzetben vagy ha döntésre kerül a sor. Bár nem tudom arra milyen választékot nyújtanak a boltok.
elsőre még azt sem tudom, lazacot berakjak-e a márnák mellé. ha ez eldőlt, akkor viszont valami olyasmit keresek, ami nem piros ésvagy sárga ésvagy szürke-színtelen-ezüstös.
a pirosnak ott voltak a titteyák, annyira égő vörösek voltak, hogy kisült a szemem tőlük:)
valami kék vagy zöld kellene. pl ibolyalazac. vagy ha lenne a kubotainak 6 centis változata
a boltok választéka meg egy másik dolog, azt egy szóval lehet jellemezni: siralmas. bár a tűzhalban itt fehérváron van sokféle, de sárgák, szürkék és pirosak. oszt annyi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.