|
Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 19:13
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: Citromsavas rendszer+2 visszacsapó szelep megrendelve, a következő upgrade a mágnesszelep lesz, vagy a kevertágyas gyanta. Utána reszkess világ, jövök!  e- bay ? 
2015. február 3., kedd 13:40 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Citromsavas rendszer+2 visszacsapó szelep megrendelve, a következő upgrade a mágnesszelep lesz, vagy a kevertágyas gyanta. Utána reszkess világ, jövök! 
2015. február 3., kedd 12:17 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Legutóbb el is felejtettem írni, hogy a guppikat rendesen kiszelektáltam. Maradt 2 nőstény, és 8db hím, ebből 5 már saját szaporulat.  És hamarosan 3-4 darabot költöztetek majd anyám akváriumába, ha egyszer sikerül haza utaznunk.  Már a mohásított csempéket is lassan nyírnom kell, amik szintén abba az akiba mennek majd.  Ma egy kicsit meg rendszabályoztam a pinnatifidát, meg a fákon lévő mohákat is. ami ezen kívül még történt, hogy az előtérről leszívtam kb egy maréknyi amazóniát, ami alatt már majdnem összefüggő montecarlo gyepet találtam, jó lenne, ha mostantól inkább felfelé terjeszkedne ez a növény...  Co2 továbbra sincs, csak napi szinten liqui carbo enyhén túladagolva. Kép egyelőre nincs, mert a rotala még nem talált magára.  Köszi a benézést. 
2015. február 1., vasárnap 14:11 |
|
 |
Molroth
|
SlyChocolate írta: A Rotala már csak ilyen.  Nagyon szeret nálam, mióta gardennel tápozok. Előtte nem volt ilyen szép, pedig a feltételek ugyanazok, mint most. De ma rendesen visszanyestem, meg mindkét oldalról likvidáltam, így majd csak középen lesz belőle. A bokor két oldalán lévő üres hely még kérdéses, hydro, vagy stau esélyes ide. Kiganéztam a szűrőt is, elég hangos volt már, és a flow sem volt az igazi... Meg kijött belőle kb fél maréknyi rc növendék is, akik a lomis akvába mentek, amiben most az anyám akváriumába szánt mohásított csempék, anubiasok és microk éldegélnek. Ők is mennek majd anyám akváriumába majd, ha sikerül hazautaznunk, mert ebben az időben a gyerkőc miatt egyelőre inkább itthon maradunk. De vissza az itthoni akira! A montecarlo továbbra is - nekem érthetetlenül - az amazoniában terjeszkedik, közvetlen a felső réteg alatt... Néhol a rögök között látni a kb összefüggő mezőt... Ahol az aljzat felett van, ott sem akar vastagodni valamiért. Valakinek valami tipp esetleg? Ma próbaképpen nyomattam fecskendővel macro tápot ezen a területen az aljzatba. Kíváncsi vagyok, ér-e valamit.  Köszi, hogy benéztél!
2015. január 25., vasárnap 17:58 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A Rotala már csak ilyen. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. január 23., péntek 18:39 |
|
 |
Molroth
|
Azt hiszem meg kell éleznem megint a kaszát...   Kicsit átgondoltam a stem dolgot, tetszik, amikor így szétfut a felszínen a rotala, ezért elvetettem a félkör alakúra nyírt bokrot. Így most a bal oldalra kell valami alacsonyabb növényke, lehet, hogy hydro lesz belőle.
2015. január 23., péntek 18:38 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Molroth írta: Azt tudom, de nekem a leg ellenálóbb egyed kell. Sima mezei anci. Otthon, a hamarosan átépítésre kerüló világítás és fűtés nélküli akvában majd 15 évig élt egy anci, szép nagyra nőtt. Itt nálam meg elpusztult a kis albínó.  Ugorj be a boltba és kiválasztunk egyet ...  debrecenbe kéne menni, ancit kéne venni...  Kicsit drága lenne az útiköltség miatt.  Úgyhogy marad a helyi halas. 
2015. január 22., csütörtök 5:56 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: Azt tudom, de nekem a leg ellenálóbb egyed kell. Sima mezei anci. Otthon, a hamarosan átépítésre kerüló világítás és fűtés nélküli akvában majd 15 évig élt egy anci, szép nagyra nőtt. Itt nálam meg elpusztult a kis albínó.  Ugorj be a boltba és kiválasztunk egyet ... 
2015. január 21., szerda 20:49 |
|
 |
Molroth
|
Azt tudom, de nekem a leg ellenálóbb egyed kell. Sima mezei anci. Otthon, a hamarosan átépítésre kerüló világítás és fűtés nélküli akvában majd 15 évig élt egy anci, szép nagyra nőtt. Itt nálam meg elpusztult a kis albínó. 
2015. január 21., szerda 20:45 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: Marha pipa vagyok, mert az ügyes kis anciból garnéla kaja lett.....  A héten ma délután volt szerencsém látni az akit, mert hétfőn, kedden 12 óráztam és már csak sötétben "láttam" az akváriumot. Nem tudom, hogy miért pusztulnak nálam az algaevő halak...  Ránézésre minden rendben, az amanok, meg az rc-k tök jól érzik magukat, utóbbiak szaporodnak is, az endlerek szintén jól vannak, folyamatosan van szaporulat. Nem tudom mi lehet a probléma.  Lehet, hogy veszek 2 sima normál ancit, nem albínót, nem superredet, nem fátyolfarkút, nem mutagénnel kezeltet...  A fátyolosak nem háklisak és nem nőnek akkorára mint a normál .
2015. január 21., szerda 20:39 |
|
|