Pontos idő: 2025. április 11., péntek 0:33

Hozzászólás a témához  [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Következő
 S.S.D.D. 
Szerző Üzenet

Nos, beüzemeltem a ketyerét. Eltartott egy darabig, amíg feltornáztam az üzemi nyomásra, de nincs benne semmi ördöngösség!
Killer leírása nagyon sokat segített!
Ez a rendszer összeállítási rajza (Killertől kölcsönözve):
Kép

Kibontás után:
Kép
Felturbózva a visszacsapó szelepekkel:
Kép
A mutató elérte a két Bar-t:
Kép

És elindult a beoldás! :D (Egyelőre a rosszabbik difimmel, mert a másikat majd be kell áztatnom, hogy szép tiszta legyen, mert beporosodott.)
Kép
Egyelőre kb 30 bpm-re lőttem be, meglátjuk, hogy tartja ezt a rendszer, de bizakodó vagyok.
Persze az igazi próba az lesz, ha majd elzárom estére, remélem, minden oké lesz! :)

Ja igen.. le kellene már cserélnem ezt az ocsmányságot egy normális bubiszámlálóra... :ezkesz: :oops:

2015. március 4., szerda 19:44

ferenczadam írta:
A helyzet az, hogy vannak a kupakok között gyengébb anyagból készültek, és ezek egy idő után a nyomás hatására illetve ahogy ráhúzod a palackra, megrepedhetnek. Valahol ( aliexpress, e-bay) már láttam olyan szettet is, ahol fémből van a kupak rész kialakítva.A tömítettségét mindenképpen nézd meg majd szivárgás vizsgáló spray-vel. A nyomás állandóságában ne bízz, simán fel megy 2bar felé egy időután... (nem kell ecsetelnem az ingadozó nyomással kapcsolatos problémákat) Ne legyen így, de én az előbbi okok miatt (is) cseréltem le nagynyomásúra a szettet.... ( ehhez kellett egy olx-es nagyon-nagyon akciós fogás)

Meglátjuk, hogy fog működni. Egyelőre még nem szereztem be hozzá a töltetet, csak a palackokat (sima üdítős flakon). Ha járok olyan helyen, akkor veszek majd vastag falú szódából kettőt. A tömítettségét mindenképpen végig fogom nézni minden illesztésnél, mielőtt indul az éles üzem. Kíváncsi vagyok már, hogy fog majd szuperálni az élesztőshöz képest. Nagyon érkezhetne már, mert már egy jó ideje eléggé kevés co2-vel ment az aki, az utóbbi egy hónapban meg csak carbo van co2 gyanánt. Nagy alga bumm nincs, de azért erősödött pl az ecset, és a staghorn is könnyebben felüti a fejét.

2015. február 6., péntek 7:48

Molroth írta:
ferenczadam írta:
papó írta:
Molroth írta:
papó írta:
Nem tudom .. tűszelep 2 500 Ft , óra max 3 000 Ft és a kupak sarkalatos pont .
Reméljük jó lesz a két kupak ...

Ez összesen volt 3600. Meglátjuk, milyen lesz, de bizakodó vagyok. :)

Ja és:
Ilyen MC telep volt az amazonia alatt:
Kép

3 600 az nem pénz .

Ahogy Papó is írta a kupak a sarkalatos probléma. Nálam konkrétan ott robbant szét a rendszer, mivel vékony falú kupak volt. A palack azért nem robbant, mert sikerült szereznem régi kemény Coca-Cola-s palackot. Igazából ez volt az a pont amikor meguntam a citromsavas cuccot. ( a folyamatos itt-ott ereszt a kupaknál stb. dolgokról nem is beszélve) A palacknál mindenképpen próbálj vmi erősebbet, mert a sima PEt palackot simán szétnyomja....

Elvileg, ha minden rendben van, akkor nem szabad 2 bar fölé mennie a nyomásnak, annyit meg a mostani élesztős rendszerem is simán tud. Szerintem ha a kupakot lelövi, az már régen rossz. Hát kíváncsi vagyok, mikyen lesz. Minden esetre a sima pet palacknak is bírnia kell a nyomást. Én azt tapasztaltam, hogy 2 bar felett már simán lelövi a difi a co2 csövet. Így tippre bírnia kell a "gyári" kupaknak is, hiszen a sima kólás kupak is bírta. De majd meglátjuk. Remélem zökkenő mentes lesz az átállás erre a rendszerre. :)
Az élesztősnél jobb, az biztos. :P

A helyzet az, hogy vannak a kupakok között gyengébb anyagból készültek, és ezek egy idő után a nyomás hatására illetve ahogy ráhúzod a palackra, megrepedhetnek. Valahol ( aliexpress, e-bay) már láttam olyan szettet is, ahol fémből van a kupak rész kialakítva.A tömítettségét mindenképpen nézd meg majd szivárgás vizsgáló spray-vel. A nyomás állandóságában ne bízz, simán fel megy 2bar felé egy időután... (nem kell ecsetelnem az ingadozó nyomással kapcsolatos problémákat) Ne legyen így, de én az előbbi okok miatt (is) cseréltem le nagynyomásúra a szettet.... ( ehhez kellett egy olx-es nagyon-nagyon akciós fogás)

2015. február 5., csütörtök 19:58

ferenczadam írta:
papó írta:
Molroth írta:
papó írta:

Ja és:
Kép

3 600 az nem pénz .

Ahogy Papó is írta a kupak a sarkalatos probléma. Nálam konkrétan ott robbant szét a rendszer, mivel vékony falú kupak volt. A palack azért nem robbant, mert sikerült szereznem régi kemény Coca-Cola-s palackot. Igazából ez volt az a pont amikor meguntam a citromsavas cuccot. ( a folyamatos itt-ott ereszt a kupaknál stb. dolgokról nem is beszélve) A palacknál mindenképpen próbálj vmi erősebbet, mert a sima PEt palackot simán szétnyomja....

Elvileg, ha minden rendben van, akkor nem szabad 2 bar fölé mennie a nyomásnak, annyit meg a mostani élesztős rendszerem is simán tud. Szerintem ha a kupakot lelövi, az már régen rossz. Hát kíváncsi vagyok, mikyen lesz. Minden esetre a sima pet palacknak is bírnia kell a nyomást. Én azt tapasztaltam, hogy 2 bar felett már simán lelövi a difi a co2 csövet. Így tippre bírnia kell a "gyári" kupaknak is, hiszen a sima kólás kupak is bírta. De majd meglátjuk. Remélem zökkenő mentes lesz az átállás erre a rendszerre. :)
Az élesztősnél jobb, az biztos. :P

2015. február 3., kedd 21:35
Adminisztrátor

200 Ft ért tudok adni rendes szódás palackot ..

2015. február 3., kedd 20:13

papó írta:
Molroth írta:
papó írta:

Ja és:
Kép

3 600 az nem pénz .

2015. február 3., kedd 19:52
Adminisztrátor

Molroth írta:
papó írta:

Ja és:
Kép

3 600 az nem pénz .

2015. február 3., kedd 19:42

papó írta:

Ja és:
Kép

2015. február 3., kedd 19:20
Adminisztrátor

Molroth írta:
papó írta:
Molroth írta:
Citromsavas rendszer+2 visszacsapó szelep megrendelve, a következő upgrade a mágnesszelep lesz, vagy a kevertágyas gyanta. Utána reszkess világ, jövök! :D

e- bay ? :)

Igen, mivel máshol nem lehet kapni, barkácsolással meg jóval többe került volna.
Sokáig gondolkoztam egy párezer forintos hegesztéstechnikai reduktor+liss nagy patron+tűszelep megoldáson, de végül Nebula szaktárs meggyőzött, hogy ezzel kb ugyanazt érem el, ráadásul ennél biztosan állandó nyomáson dolgozik a rendszer. 54 literes az akvárium, ezt tökéletesen ellátja majd, még ha 60-asra váltok, azt is.
Nagyon remélem, hogy beválik. :)
Ha igen, és a gyantás lágyítás is bejön, és a növényeken látványos lesz a hatásuk, akkor jöhet az átépítés, talán egy új akváriumban, ami már nem feketével ragasztott. :)

2015. február 3., kedd 18:57

papó írta:
Molroth írta:
Citromsavas rendszer+2 visszacsapó szelep megrendelve, a következő upgrade a mágnesszelep lesz, vagy a kevertágyas gyanta. Utána reszkess világ, jövök! :D

e- bay ? :)

Igen, mivel máshol nem lehet kapni, barkácsolással meg jóval többe került volna.
Sokáig gondolkoztam egy párezer forintos hegesztéstechnikai reduktor+liss nagy patron+tűszelep megoldáson, de végül Nebula szaktárs meggyőzött, hogy ezzel kb ugyanazt érem el, ráadásul ennél biztosan állandó nyomáson dolgozik a rendszer. 54 literes az akvárium, ezt tökéletesen ellátja majd, még ha 60-asra váltok, azt is.
Nagyon remélem, hogy beválik. :)
Ha igen, és a gyantás lágyítás is bejön, és a növényeken látványos lesz a hatásuk, akkor jöhet az átépítés, talán egy új akváriumban, ami már nem feketével ragasztott. :)

2015. február 3., kedd 13:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Következő