|
Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 19:00
|
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ma hazaérve azt láttam, hogy jó sok citromsav eltűnt..  Már több, mint a fele elment a töltetnek, pedig csak szerdán lesz két hete, hogy elindult a rendszer. Nem tudom, hogy mi a gond, mert eddig jó volt minden. Tegnap kicsit fura volt, de ma már egyértelműen látszott, hogy sok töltet elment. Hát ez már így veszett.  Ha kifogy, akkor legalább megcsinálom a palack cserét, a maradék töltettel meg bevizsgálom, hogy hol szivárog a rendszer. Az ugyebár tuti, hogy a B palack kupakja után van valami gond. Aztán a fene tudja, az is lehet, hogy a difi nagyon gyenge, és átszökik rajta a gáz. Próbaképpen kicserélem a másikra, amiben vastagabb/tömörebb a kerámia betét, aztán meglátjuk. A biztonság kedvéért az A-ból kiengedtem fél bar nyomást, és jól megráztam a B flakont, hogy elkerüljem a későbbi nyomásugrást. Hát azt hiszem, erre mondják, hogy teszt üzem. 
2015. március 16., hétfő 18:20 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ketyeg szépen a citromsavas co2 rendszer, ezért ma kicsit megpróbáltam rendbe kapni a pocsolyát. :p A satnya, ecsetes parvula szálakat tarra nyírtam, a myriot toppoltam, hagy sűrűsödjön, a mohákat is visszanyírtam, amennyire csak lehet. Az mc-ről leszívtam az oda került amazoniát, és amennyire csak lehetett, kiporszívóztam az aljzatot. A montecarlot mostanában megtámogatom egy kis aljzatba fecskendezett tropica speccel és ízlik neki. A rotalát még hagyom terjeszkedni a felszínen, megpróbálok majd neki 1-2 hét múlva valami formát adni, hogy tömöttebb legyen: [url='https://flic.kr/p/rmjoR5']  S.s.d.d. - 2015.03.15.[/url] by [url='https://www.flickr.com/people/89867749@N02/']Laci Sziládi[/url], on Flickr A ricciás párnák kicsattannak az egészségtől, már nem is látni a kötöző anyagot! [url='https://flic.kr/p/rmjoSN']  S.s.d.d. - 2015.03.15.[/url] by [url='https://www.flickr.com/people/89867749@N02/']Laci Sziládi[/url], on Flickr A tápozást visszavettem heti 3ml-re, carbo csak kiegészítésképpen 25 csepp naponta. És ma adtam alga gátlót is, hogy a bent lévő staghorn és egyéb zöld algáknak odavágjon. Remélhetőleg most majd a co2 hatására kicsit kezelhetőbb lesz az alga front. Köszi, hogy benéztél! (y)
2015. március 15., vasárnap 22:07 |
|
 |
Molroth
|
pit975 írta: Szemmel láthatóan örülnek a növények a bőséges co2-nek... Már csak az hiányzik a boldogságomhoz, hogy az algák egyáltalán ne örüljenek a co2-nek.  Nem tett jót a növényeknek a hosszú co2 megvonás. Egyedül a stemek nem érezték meg. Szifonról Tapatalkkal...
2015. március 10., kedd 11:21 |
|
 |
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Molroth írta:  Ötülnek a növények a co2-nek.  Úgy látszik, hogy beválik ez a citromsavas dolog. Nagyon szépen teszi a dolgát, a tűszeleppel sem volt eddig gondom, és eddig kb fél centit apadt a citromsav szintje az 5 nap alatt! Kíváncsi vagyok, hogy meddig megy majd el ezzel a töltettel. Jelenleg 1 bps körül megy a rendszer, a bubiszám és a nyomás is stabil, utóbbiban egy tizednyi elmozdulás sincs! Minden nap etetéskor megrázogatom kicsit a b palackot, így sincs nyomásugrás. Már csak a lágy víz, és egy csőcsere hiányzik, no meg a mágnesszelep!  Nagyon az elején járok, de nem bántam meg, hogy beruháztam a szettre! Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Szemmel láthatóan örülnek a növények a bőséges co2-nek...
|
2015. március 10., kedd 9:56 |
|
 |
Molroth
|
 Örülnek a növények a co2-nek.  Úgy látszik, hogy beválik ez a citromsavas dolog. Nagyon szépen teszi a dolgát, a tűszeleppel sem volt eddig gondom, és eddig kb fél centit apadt a citromsav szintje az 5 nap alatt! Kíváncsi vagyok, hogy meddig megy majd el ezzel a töltettel. Jelenleg 1 bps körül megy a rendszer, a bubiszám és a nyomás is stabil, utóbbiban egy tizednyi elmozdulás sincs! Minden nap etetéskor megrázogatom kicsit a b palackot, így sincs nyomásugrás. Már csak a lágy víz, és egy csőcsere hiányzik, no meg a mágnesszelep!  Nagyon az elején járok, de nem bántam meg, hogy beruháztam a szettre! Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Molroth 2015. március 10., kedd 9:57-kor.
|
2015. március 10., kedd 9:28 |
|
 |
Molroth
|
DonaTTT írta: Molroth írta: Jelentem, nem robbant fel a fürdő az este folyamán.  Nyomás 2 baron továbbra is, de mintha a citromsav szintje egy hajszálnyit csökkent volna. Lehet, hogy nem zár tökéletesen a csőre tett csipesz, és valamennyire szivárog a csövön a co2. Ha haza érek, lecsekkolom. Nagyon jól le kell zárni mindem rést, én is élesztős után váltottam, nem vettem sokkal komolyabban az összeszerelést, és 1 hét alatt elfogyott a citromsav, 54literes akvába.Ha lezárt állapotban csökkent a co2 szint biztos ereszt valahol. Hát, én az élesztőst is komolyan vettem, ahogy ezt is. A problémára az első tippem az volt, hogy az ikeás csipesz nem zárja le a co2 csövet hermetikusan, aztán mire haza értem, láttam, hogy nem változott a citromsav szintje, a nyomás viszont vissza esett kb 1,5 tizeddel, amit azóta is tart a rendszer. Az a gyanúm, hogy a palack tágult valamennyit, de majd erre az idő múlása úgyis magyarázatot ad! 
2015. március 5., csütörtök 19:26 |
|
 |
DonaTTT
Csatlakozott: 2014. október 11., szombat 18:24 Hozzászólások: 562 Tartózkodási hely: Baz megye, Forró
|
Molroth írta: Jelentem, nem robbant fel a fürdő az este folyamán.  Nyomás 2 baron továbbra is, de mintha a citromsav szintje egy hajszálnyit csökkent volna. Lehet, hogy nem zár tökéletesen a csőre tett csipesz, és valamennyire szivárog a csövön a co2. Ha haza érek, lecsekkolom. Nagyon jól le kell zárni mindem rést, én is élesztős után váltottam, nem vettem sokkal komolyabban az összeszerelést, és 1 hét alatt elfogyott a citromsav, 54literes akvába.Ha lezárt állapotban csökkent a co2 szint biztos ereszt valahol.
|
2015. március 5., csütörtök 14:48 |
|
 |
Molroth
|
Jelentem, nem robbant fel a fürdő az este folyamán.  Nyomás 2 baron továbbra is, de mintha a citromsav szintje egy hajszálnyit csökkent volna. Lehet, hogy nem zár tökéletesen a csőre tett csipesz, és valamennyire szivárog a csövön a co2. Ha haza érek, lecsekkolom.
2015. március 5., csütörtök 8:05 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Nálam a boltban több mint egy hónapig elment egy töltéssel . Jó kis cucc és nagyon olcsó . Kaphatna egy akvarisztikai Nobel díjat aki kitalálta . Ahogy mondod, Papó! Nagyon okos találmány, nagy reményeket fűzök hozzá.  A hozzám hasonló csóringereknek nagyon nagy segítség. És Killernek is sokszorosan köszönet, hiszen utána járt, kikísérletezte, hogy kell jól működtetni, és még tökéletesítette is!!!
2015. március 4., szerda 21:54 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nálam a boltban több mint egy hónapig elment egy töltéssel . Jó kis cucc és nagyon olcsó . Kaphatna egy akvarisztikai Nobel díjat aki kitalálta .
2015. március 4., szerda 20:11 |
|
|