Pontos idő: 2025. április 8., kedd 21:58

Hozzászólás a témához  [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Következő
 S.S.D.D. 
Szerző Üzenet

Tegnap megvolt a rendes, heti karbantartás. Kicsit most több vizet cseréltem, mert a múlt heti algagátlós kezelés azért kicsit odavágott a növényeknek. Nem sérültek, vagy ilyesmi, de kicsit lesokkolta őket, mert egész héten nem volt bubizás. De cserébe azért az algákat is sikerült visszább szorítani. Ennél jobban ilyen régi aljzat mellett szerintem lehetetlen visszaszorítani. Jó lenne, ha lassan elterjedne mindenfelé az MC, mert ott, ahol összefüggő az mc mező, ott alaposan ki tudok porszívózni, és jön is a mulm rendesen! Rámértem a vízre is: gh18 kh17 Kicsit alacsonyabb az eddigi 20-21-nél, de még mindig nagyon sok. :(
A rotalát visszametszettem ott, ahol szeretném, hogy hosszabb legyen, a többi helyen majd szerintem 2-3 hét múlva adok neki, hogy egyformán tömött legyen. azt szeretném elérni, hogy a bal oldalon ráfeküdjön a vízre félkörben, a tuskó mögött meg csak éppen felérjen a vízszintig. Jobb oldalról ugyanezt a myrioval szeretném elérni.
Továbbá egyre inkább gondolkozom azon, hogy a nagyobbik kiálló íves vasfát kiveszem az akiból, hogy csak a nagy legyen az aranymetszésben, és a kicsi a bal oldalon:
Kép
Vélemény esetleg valakinek?

Egyébként meg az mc szép komótosan terjeszkedik, vastagodik. Kicsit algás a lassúsága miatt, de amúgy egészséges. Jót tesz neki a vasárnaponként a talajba fecskendezett macro. A középső részen nagyon szépen beindult a pinnatifida, a baloldali követ már szinte teljesen benőtte.
Sajnos a diy szűrő vonalon még mindig állok, mert még mindig nem kaptam meg hozzá a tömítést, de a héten már megveszem hozzá a pumpát szerintem és elkezdem összeállítani a belsejét, meg valahogy megpróbálom kicsit lepolírozni kívülről, hogy kicsit pofásabb legyen. amit még be kell szereznem hozzá, az egy kis tömszelence a pumpa vezetékének, illetve a csapok a csövezéshez és eszkábálnom kell az ülepítőhöz egy tartó szerkezetet, amire majd a szűrőanyagok kerülnek. Ezt plexiből fogom elkészíteni és egy rács lesz lábakkal.
Röviden ennyi. :)

Köszi, ha benéztél! :pápá:

2015. március 23., hétfő 10:39

papó írta:
Molroth írta:
Garnéla lesen a kis kertész legénnyel:Kép
:)

Szifonról Tapatalkkal...

Ha hiszed ha nem most neveled a gyermekedet az átlag fölé .
Tapasztalatból merek ilyen merészet kijelenteni .

Köszönöm szépen Papó, ez igen jól esett! :)
Igyekszünk a párommal, hogy így legyen. :)

2015. március 17., kedd 21:41
Adminisztrátor

Molroth írta:

Szifonról Tapatalkkal...

Ha hiszed ha nem most neveled a gyermekedet az átlag fölé .
Tapasztalatból merek ilyen merészet kijelenteni .

2015. március 17., kedd 21:38

Szifonról Tapatalkkal...

2015. március 17., kedd 21:08

Bandesz_ írta:
A gyerkőcös téma ismerős. Este esélyem sem volt a palackokkal bajlódnia. Inkább reggel, amikor aludt.

Na, ha hajnali fél hatkor nekiállnék ilyesmivel szöszölni, le is mészárolna a párom. :D
Ja és elzárt szeleppel is csökkent a citromsav szintje, szóval nem jutottam előrébb. Hétvégéig jó lenne, ha kihúzná a töltet, hogy le tudjam ellenőrizni, hol szökik a gáz. Ja és tegnap öngyi lett a három színes guppim közül az egyik (a többit anyámnak adtam, de majd ezek is mennek és amandák, meg még valami jön helyettük), és egy rc múmiát a gyerekszobából szedtem össze. :/ Úgy látszik ez a hét kib.szik velem. :(

2015. március 17., kedd 17:58

A gyerkőcös téma ismerős. Este esélyem sem volt a palackokkal bajlódnia. Inkább reggel, amikor aludt.

2015. március 17., kedd 12:39

Bandesz_ írta:
Szorítok "kolléga"! Én most reggel negyed adaggal és kikevert borotvahabbal körbepamacsolva hagytam ott. A gyanús illesztéseknél nem tűnt fel semmi, de azért vágtam a csövekből. Amíg otthon tudtam maradni, a hab nem mutatott semmit, pedig már a tűszelep kivezetésére is kentem.

Hát meglátjuk, mi lesz. Balga módon nem jelöltem be az üvegen a citromsav szintjét, de ez nem is csoda, a gyerkőccel voltunk elfoglalva, mert extra hisztis nap volt. :lol: Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e szemmel látható változás...
Ludas lehet a kupak, a tűszelep, a csőtoldások, illetve a diy bubiszámláló is. Jó lenne legalább a kupakot és a tűszelepet kivenni a képletből. :D

2015. március 17., kedd 12:03

Molroth írta:
papó írta:
Molroth írta:
Ma hazaérve azt láttam, hogy jó sok citromsav eltűnt.. :evil: Már több, mint a fele elment a töltetnek, pedig csak szerdán lesz két hete, hogy elindult a rendszer. Nem tudom, hogy mi a gond, mert eddig jó volt minden. Tegnap kicsit fura volt, de ma már egyértelműen látszott, hogy sok töltet elment. Hát ez már így veszett. :ezkesz: Ha kifogy, akkor legalább megcsinálom a palack cserét, a maradék töltettel meg bevizsgálom, hogy hol szivárog a rendszer. Az ugyebár tuti, hogy a B palack kupakja után van valami gond. Aztán a fene tudja, az is lehet, hogy a difi nagyon gyenge, és átszökik rajta a gáz. Próbaképpen kicserélem a másikra, amiben vastagabb/tömörebb a kerámia betét, aztán meglátjuk.
A biztonság kedvéért az A-ból kiengedtem fél bar nyomást, és jól megráztam a B flakont, hogy elkerüljem a későbbi nyomásugrást. Hát azt hiszem, erre mondják, hogy teszt üzem. :hogyis?:

Azért két hét sem rossz , nálunk a boltban több mint egy hónapig működött .

Hát, a két héttel ugyanott vagyok, mint az élesztőssel, csak így nem annyira gazdaságos, bár legalább fix nyomással megy. Esténként mondjuk elzárom, szóval többre számítottam. De remélhetőleg meglesz a hibaforrás, és akkor remélhetőleg nálam is bírni fogja majd ennek a két-háromszorosát is. Az első hét után nagyon bizakodó voltam, nem tudom, hol lehet a rés a pajzson. :(

Szorítok "kolléga"! Én most reggel negyed adaggal és kikevert borotvahabbal körbepamacsolva hagytam ott. A gyanús illesztéseknél nem tűnt fel semmi, de azért vágtam a csövekből. Amíg otthon tudtam maradni, a hab nem mutatott semmit, pedig már a tűszelep kivezetésére is kentem.

2015. március 17., kedd 10:23

papó írta:
Molroth írta:
Ma hazaérve azt láttam, hogy jó sok citromsav eltűnt.. :evil: Már több, mint a fele elment a töltetnek, pedig csak szerdán lesz két hete, hogy elindult a rendszer. Nem tudom, hogy mi a gond, mert eddig jó volt minden. Tegnap kicsit fura volt, de ma már egyértelműen látszott, hogy sok töltet elment. Hát ez már így veszett. :ezkesz: Ha kifogy, akkor legalább megcsinálom a palack cserét, a maradék töltettel meg bevizsgálom, hogy hol szivárog a rendszer. Az ugyebár tuti, hogy a B palack kupakja után van valami gond. Aztán a fene tudja, az is lehet, hogy a difi nagyon gyenge, és átszökik rajta a gáz. Próbaképpen kicserélem a másikra, amiben vastagabb/tömörebb a kerámia betét, aztán meglátjuk.
A biztonság kedvéért az A-ból kiengedtem fél bar nyomást, és jól megráztam a B flakont, hogy elkerüljem a későbbi nyomásugrást. Hát azt hiszem, erre mondják, hogy teszt üzem. :hogyis?:

Hát, a két héttel ugyanott vagyok, mint az élesztőssel, csak így nem annyira gazdaságos, bár legalább fix nyomással megy. Esténként mondjuk elzárom, szóval többre számítottam. De remélhetőleg meglesz a hibaforrás, és akkor remélhetőleg nálam is bírni fogja majd ennek a két-háromszorosát is. Az első hét után nagyon bizakodó voltam, nem tudom, hol lehet a rés a pajzson. :(

2015. március 16., hétfő 19:00
Adminisztrátor

Molroth írta:

2015. március 16., hétfő 18:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 223 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Következő