|
Pontos idő: 2025. április 8., kedd 22:05
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: papó írta: Molroth írta: Tegnap beköltözött az akiba - remélhetőleg - egy pár kakadu törpesügér. Remélhetőleg az egyik nőstény és nem két hímet sikerült kifognom. Most még szokják a helyet, nagyon elbújtak. Co2 most miattuk nincs, majd szép fokozatosan fogom indítani miattuk a beoldást. Remélhetőleg minden oké lesz velük és szépen belakják az akit. Kép egyelőre nincs, mert nem sikerült még jól lekapnom őket. Ha mérsékelten "normálisan " pötyög a co2 csak jót tesz . Most úgy indítottam el, hogy csak 3-4 másodpercenként jöjjön egy bubi. Sajnos az egyik sügi elpusztult, az előbb tartottam létszám ellenőrzést és a rotala között találtam meg kifehéredve. A másik az remélem megmarad, ő azért mutatja magát. Jó lenne, ha sikerülne ma rábírnom, hogy kajáljon egy kicsit, mert tegnap hiába kínáltam őket fagyasztott artemiával. Hmm .. nem kényes pedig .. az Apistogrammák között kifejezetten a szívós fajták közé sorolható.
2015. április 2., csütörtök 11:39 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Molroth írta: Tegnap beköltözött az akiba - remélhetőleg - egy pár kakadu törpesügér. Remélhetőleg az egyik nőstény és nem két hímet sikerült kifognom. Most még szokják a helyet, nagyon elbújtak. Co2 most miattuk nincs, majd szép fokozatosan fogom indítani miattuk a beoldást. Remélhetőleg minden oké lesz velük és szépen belakják az akit. Kép egyelőre nincs, mert nem sikerült még jól lekapnom őket. Ha mérsékelten "normálisan " pötyög a co2 csak jót tesz . Most úgy indítottam el, hogy csak 3-4 másodpercenként jöjjön egy bubi. Sajnos az egyik sügi elpusztult, az előbb tartottam létszám ellenőrzést és a rotala között találtam meg kifehéredve. A másik az remélem megmarad, ő azért mutatja magát. Jó lenne, ha sikerülne ma rábírnom, hogy kajáljon egy kicsit, mert tegnap hiába kínáltam őket fagyasztott artemiával.
2015. április 2., csütörtök 11:28 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: Tegnap beköltözött az akiba - remélhetőleg - egy pár kakadu törpesügér. Remélhetőleg az egyik nőstény és nem két hímet sikerült kifognom. Most még szokják a helyet, nagyon elbújtak. Co2 most miattuk nincs, majd szép fokozatosan fogom indítani miattuk a beoldást. Remélhetőleg minden oké lesz velük és szépen belakják az akit. Kép egyelőre nincs, mert nem sikerült még jól lekapnom őket. Ha mérsékelten "normálisan " pötyög a co2 csak jót tesz .
2015. április 2., csütörtök 10:08 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Tegnap beköltözött az akiba - remélhetőleg - egy pár kakadu törpesügér. Remélhetőleg az egyik nőstény és nem két hímet sikerült kifognom. Most még szokják a helyet, nagyon elbújtak. Co2 most miattuk nincs, majd szép fokozatosan fogom indítani miattuk a beoldást. Remélhetőleg minden oké lesz velük és szépen belakják az akit. Kép egyelőre nincs, mert nem sikerült még jól lekapnom őket.
2015. április 2., csütörtök 9:10 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Szerintem nincs leharcolva . Egy jó hét és minden rendben lesz . Köszi! Nem is panaszkodok, volt már sokkal rosszabb, de mire a rotala ismét jó lesz, az lesz egy hónap is. Nagyon lassan indul el nyírás után, de ha beindul, akkor igazi sprinter.
2015. március 23., hétfő 20:48 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Szerintem nincs leharcolva . Egy jó hét és minden rendben lesz .
2015. március 23., hétfő 20:40 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Molroth írta: papó írta: Ha van egy kis aktívszened , akkor az algairtás után érdemes egy picit megjáratni az akváriumot . Hamar helyrejönnek a növények és nem nagyon szokott visszajönni az alga . Jól néz ki az akvárium.Tetszik. Aktív szén nyista, ezért is csináltam nagy vízcserét, de így is oké minden, a növények is jól vannak, csak annyi, hogy nem bubiznak most, illetve a rotala nem vörösödött be úgy, ahogy szokott. Ez a kép egyébként jó régi már, csak azért raktam be, hogy látszódjon, melyik fára gondolok.  ennél most már jóval dúsabb a növényzet (a parvula kivételével  ), csak nincs túl fotogén állapotban az akva perpillanat.  Nagyon nem szép ?  Önmagához képest nem rossz, de azért nem túl szép az összkép. Most a rotala megtépázása után így néz ki:  A pinnatifida dzsungel:  És a kis mc mezöcske a tikkadt szöcske nyájakkal   Csak simán telefonnal. És ha már itt vagyok, akkor a mai nap egy mérföldkő, mert ma adtam először fagyi kaját (cyclops) a halaknak. Gyakorolnom kell, mert hamarosan újabb lakók érkeznek, akiknek kelleni fog.  Szifonról Tapatalkkal...
2015. március 23., hétfő 20:17 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: papó írta: Ha van egy kis aktívszened , akkor az algairtás után érdemes egy picit megjáratni az akváriumot . Hamar helyrejönnek a növények és nem nagyon szokott visszajönni az alga . Jól néz ki az akvárium.Tetszik. Aktív szén nyista, ezért is csináltam nagy vízcserét, de így is oké minden, a növények is jól vannak, csak annyi, hogy nem bubiznak most, illetve a rotala nem vörösödött be úgy, ahogy szokott. Ez a kép egyébként jó régi már, csak azért raktam be, hogy látszódjon, melyik fára gondolok.  ennél most már jóval dúsabb a növényzet (a parvula kivételével  ), csak nincs túl fotogén állapotban az akva perpillanat.  Nagyon nem szép ? 
2015. március 23., hétfő 19:23 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Ha van egy kis aktívszened , akkor az algairtás után érdemes egy picit megjáratni az akváriumot . Hamar helyrejönnek a növények és nem nagyon szokott visszajönni az alga . Jól néz ki az akvárium.Tetszik. Aktív szén nyista, ezért is csináltam nagy vízcserét, de így is oké minden, a növények is jól vannak, csak annyi, hogy nem bubiznak most, illetve a rotala nem vörösödött be úgy, ahogy szokott. Ez a kép egyébként jó régi már, csak azért raktam be, hogy látszódjon, melyik fára gondolok.  ennél most már jóval dúsabb a növényzet (a parvula kivételével  ), csak nincs túl fotogén állapotban az akva perpillanat. 
2015. március 23., hétfő 12:39 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Ha van egy kis aktívszened , akkor az algairtás után érdemes egy picit megjáratni az akváriumot . Hamar helyrejönnek a növények és nem nagyon szokott visszajönni az alga . Jól néz ki az akvárium.Tetszik.
2015. március 23., hétfő 12:03 |
|
|