|
Pontos idő: 2025. április 17., csütörtök 12:24
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: papó írta: Mitől hangos a difi ? Ilyen panaszt még nem hallottam.... Ahogy engedi a bubikat, van egy kis sípoló tyü-tyü-tyü hangja. Egyedül este a full csendben zavaró, de akkor rohadtul.  Ilyen élményekben nincs részem , mert itthon csak kerti tó van 
2015. április 6., hétfő 20:26 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Mitől hangos a difi ? Ilyen panaszt még nem hallottam.... Ahogy engedi a bubikat, van egy kis sípoló tyü-tyü-tyü hangja. Egyedül este a full csendben zavaró, de akkor rohadtul. 
2015. április 6., hétfő 20:23 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Mitől hangos a difi ? Ilyen panaszt még nem hallottam....
2015. április 6., hétfő 20:10 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Mexx2 írta: Molroth írta: Mexx2 írta: Még mindig nincs palackos co2-őd? Nincs, citromsavassal megy most az akva, már csak egy mágnesszelep hiányzik hozzá.  Miért nem veszel egy olyat mint én? És töredékébe kerülne mint a reduktor - mágnesszelep. Az milyen is?  Egyelőre ezzel is meg vagyok elégedve, egyedül a difim nem az igazi, de tervben van egy tropicás 3in1 difi beszerzése, az remélhetőleg jobban fog porlasztani majd. A növényeim egyelőre nem tértek magukhoz az algairtós kezeléstől, növögetnek, szép zöldek, de a bubizással teljesen leálltak. Remélem, hamarosan azért helyre rázódnak. Egyedül a pinnatifidát viselte meg, az elég sok levelet eldobott, de a többi növény rendben van és hozzá teszem, hogy azóta minimálisra szorult az alga az akváriumban. A staghorn megállt, a szőr eltűnt, a diatom meg csak nagyon kevés mennyiségben van jelen. papó írta: Mindenhonnan leszereltem a mágnesszelepeket , egyedül a növénytárolókon van de ott vagy 10 felé megy a co2 . A többi helyen éjjel -nappal pötyög . Nekem sajna el kell zárnom, mert hangos a difim és nem tudunk tőle aludni. Ezért nem is ment vagy 2 hónapig co2, mert az élesztőst nem tudtam elzárni, a citromsavas meg soká ért ide. Most este elzárom, amikor meg haza érek a melóból, akkor kinyitom. Kicsit macerás kb ugyanazt a bubiszámot belőni minden nap, és az indítás is össze-vissza van, ezért kell majd egy mágnesszelep. Jobban örülnék, ha mehetne 24/7 csak úgy pötyörészve, de sajna nem megoldható. Ráadásul a mágnesszeleppel jobban rá tudok menni a fotoszintészis aktív fázisára, de ami miatt ténylegesen megérné, az az, hogy a töltet tovább tartana és még gazdaságosabb lenne a rendszer üzemeltetése és ritkábban kellene hozzá nyúlni.
2015. április 6., hétfő 20:06 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Molroth írta: Mexx2 írta: Még mindig nincs palackos co2-őd? Nincs, citromsavassal megy most az akva, már csak egy mágnesszelep hiányzik hozzá.  Mindenhonnan leszereltem a mágnesszelepeket , egyedül a növénytárolókon van de ott vagy 10 felé megy a co2 . A többi helyen éjjel -nappal pötyög .
2015. április 6., hétfő 18:45 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Molroth írta: Mexx2 írta: Még mindig nincs palackos co2-őd? Nincs, citromsavassal megy most az akva, már csak egy mágnesszelep hiányzik hozzá.  Miért nem veszel egy olyat mint én? És töredékébe kerülne mint a reduktor - mágnesszelep.
_________________ K.Tamás
|
2015. április 6., hétfő 18:42 |
|
 |
Molroth
|
Mexx2 írta: Még mindig nincs palackos co2-őd? Nincs, citromsavassal megy most az akva, már csak egy mágnesszelep hiányzik hozzá. 
2015. április 6., hétfő 18:18 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Még mindig nincs palackos co2-őd?
_________________ K.Tamás
|
2015. április 6., hétfő 17:31 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Kis kakadu lesz ? Sajnos csak barkóbázom ..  Remélhetőleg igen, tele van az odú belső fele ikrával. Kíváncsi vagyok, hogy ki fognak-e kelni, és ha igen, akkor fel tudom-e nevelni őket. De így is, úgy is örülök neki, mert eddig nálam egy hal sem ikrázott, ők meg egy héten belül! Úgy látszik, jól értik magukat és az artemia/cyclops menü is tetszik nekik.  Sajna jobb képet nem tudtam csinálni az ikrákról.
2015. április 6., hétfő 8:35 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Kis kakadu lesz ? Sajnos csak barkóbázom .. 
2015. április 6., hétfő 8:19 |
|
|