|
Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 21:26
|
Szerző |
Üzenet |
fisherx
|
Ahhoz össze kell barkácsolni egy armatúrát is, amit már jó rég óta halasztok, de ezen még rágom magam kicsit. 300w az elég csibészes lenne 
|
2013. május 20., hétfő 19:33 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szerintem hadrendbe állíthatod nyugodtan a plusz 150 wattot is. CO2 van,táp van,nem lehet gond,sőt!
|
2013. május 20., hétfő 14:50 |
|
 |
fisherx
|
A technikára gondolsz? Azzal nem kellene hogy baj legyen. Szerintem nem valami modern a gép+nincs háttér. Ill. egyszerűen nem képes bevilágítani 100 cm-t. 2 kellene, ill. a merevítés is felfog sok fényt.
|
2013. május 20., hétfő 14:18 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A képen is látszik, hogy valahogy nem ugyanolyan mint a többi HQI által megvilágított akváriumoknál.
_________________ K.Tamás
|
2013. május 20., hétfő 14:07 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A képen jól látható , hogy tuti a világítással van baj. Az egyik probléma , hogy egy picit magasan van a lámpa . A másik , hogy a leérkező fényt a merevítő megszűri . Ezáltal a fény fele sem jut le a víz alá. Pedig az akvárium szép lenne.
2013. május 20., hétfő 13:58 |
|
 |
fisherx
|
Üdv. mindenkinek Jó rég nem írtam, de attól még olvasom a fórumot, sok szép akva készült, készül. Az enyém valahogy nem akart olyan lenni amilyennek gondoltam, jelenleg itt tart a napokban rendeztem át ha bedúsul szerintem elérem azt amit akartam. A HQI okozza a legnagyobb fejfájást, mivel a növények árnyékolják egymást. Közel sem kevés a fényerő( jobb oldalon a sarokban hatalmas blyxa nőtt amíg át nem ültettem), egyszerűen csak olyan szögben érkezik ami nem jut el a rotala szálakhoz. Ez a rotalánál jön ki a bal szélen a víz tetején szép, de szemből nézve nagyon sötét és csúnya. Szóval a helyére megy valami, talán valisneria. Háttér keresés is folyamatban van, mert bár nagyon szép a ludwigia sp. de nem tudom kiemelni, ezért ment mögé a limnophile. Két HQI lenne az igazi, de az elég nagy befektetés ha 2*70 w-ot kezdek kiépíteni. Plusz 150 watt amit még hadrendbe tudnák állítani az pedig sok lenne ( 2w/l). jelen állapot: 
|
2013. május 20., hétfő 13:49 |
|
 |
fisherx
|
OK. Akkor nyugodtan visszatöltöm. Köszönöm.
|
2013. február 2., szombat 19:10 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
fisherx írta: Üdv.
Halad az akvárium, csodaszépen virágzik az el diablo, hamarosan bekerülnek az új növények, az algával folytatott harc még nem ért véget, vissza vissza nő a moha közé általában a zöld fonal alga. Nagyon makacs. A 2028-at szinte felére vettem vissza(csökkent az ecset alga), világítás 11 óra( ami lehet sok de sokat is vagyok itthon, szeretem látni mi folyik odabent). A CO2 2 órával a világítás előtt kapcsol be és előtte 1 órával kapcsol ki, hogy milyen a szint azt nem tudom mivel a drop checker ahogy olvastam nagyon félrevezető tud lenni, így maradnak az élőlények. Lassan növelem a CO2-t, most 1 bubi/2-3 sec-el megy, már így is brutál módon porlasz az ISTA difi. A garnik 1 bubi/1sec nél-már feljöttek a víz tetejére, és ott agonizáltak, most még vígan elvannak, és szaporodnak. Egyik napról a másikra előbújt egy sereg, nem tudom honnan! A torokátum(!!!) páncéljából szedegetett az egyik anyagarni, NatGeo élmény volt! Tápozás Papó szerint. Elég sok víz elpárolog, 1 hét alatt kb 4 cm-t csökken a vízszint( teljesen nyitott, és a HQI is tolja a meleget). Mennyi az az idő amikor a vízbe öntött aquatan már nem "nyúl hozzá" a táphoz is? Az Aqutan 102-16 óra alatt oxidálódik. Ha arányosan a friss vízbe töltögeted akkor nem sokat zavar a paraméterekben.
2013. február 2., szombat 17:32 |
|
 |
fisherx
|
Üdv.
Halad az akvárium, csodaszépen virágzik az el diablo, hamarosan bekerülnek az új növények, az algával folytatott harc még nem ért véget, vissza vissza nő a moha közé általában a zöld fonal alga. Nagyon makacs. A 2028-at szinte felére vettem vissza(csökkent az ecset alga), világítás 11 óra( ami lehet sok de sokat is vagyok itthon, szeretem látni mi folyik odabent). A CO2 2 órával a világítás előtt kapcsol be és előtte 1 órával kapcsol ki, hogy milyen a szint azt nem tudom mivel a drop checker ahogy olvastam nagyon félrevezető tud lenni, így maradnak az élőlények. Lassan növelem a CO2-t, most 1 bubi/2-3 sec-el megy, már így is brutál módon porlasz az ISTA difi. A garnik 1 bubi/1sec nél-már feljöttek a víz tetejére, és ott agonizáltak, most még vígan elvannak, és szaporodnak. Egyik napról a másikra előbújt egy sereg, nem tudom honnan! A torokátum(!!!) páncéljából szedegetett az egyik anyagarni, NatGeo élmény volt! Tápozás Papó szerint. Elég sok víz elpárolog, 1 hét alatt kb 4 cm-t csökken a vízszint( teljesen nyitott, és a HQI is tolja a meleget). Mennyi az az idő amikor a vízbe öntött aquatan már nem "nyúl hozzá" a táphoz is?
|
2013. február 2., szombat 16:51 |
|
 |
fisherx
|
Saját kárán tanul legjobban mindenki:)
|
2013. január 18., péntek 21:46 |
|
|