Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 21:32

Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő
 Nyugalom 160 literben 
Szerző Üzenet

Burjánzanak a növények, kicsit talán nagyon is. Hetente kell nyírni a rotalát és a cabomba-t. Az sp. Japan is inkább egy bokor, mivel teljesen összenőtt viszont, beleakadt egy harcsa és a szemem láttára kitépte a felét a homokból, így most lebeg:)
Nem tudom jól figyeltem - e meg, de most blackwater aquatannal cseréltem vizet és a sötétebb vízben mintha a halak sokkal élénkebbek lennének, és a garnélák is mozognak.
Érdekes zöld színű alga(algának nézem) nőtt a növények között az sp japanba teljesen beköltözött, és az anubiason is megjelent. Sűrű, nagyon sűrű, és élénkzöld színű. Mit tudok vele kezdeni? A repülő rókák kóstolgatják de az okot akarom megszüntetni.

2012. november 27., kedd 16:13
Adminisztrátor

fisherx írta:
Aham, és az aquatan sem bántja a tápokat?

A nehézfémeket köti le.
Ólom-réz -stb.

2012. november 20., kedd 20:59

Aham, és az aquatan sem bántja a tápokat?

2012. november 20., kedd 20:57
Adminisztrátor

fisherx írta:
Köszi a tippet, én is erre az árra gondoltam.
Elég sok víz el szokott párologni, ha azt pótolom vízcserék között(3-4 liter), és aquatan-al kezelem a vizet hozzá akkor az módosít az kiiktatja a vízben lévő mikor és makro tápokat vagy azokhoz semmi köze?

3-4 liter nem akkora mennyiség , hogy arányaiban változna az össz érték.

2012. november 20., kedd 20:26

Köszi a tippet, én is erre az árra gondoltam.
Elég sok víz el szokott párologni, ha azt pótolom vízcserék között(3-4 liter), és aquatan-al kezelem a vizet hozzá akkor az módosít az kiiktatja a vízben lévő mikor és makro tápokat vagy azokhoz semmi köze?

2012. november 20., kedd 19:50
Sasszem

fisherx írta:
A csigaevők dolgoznak ám keményen vagy 15 db-ot tettem át, de egyre csak sokasodnak a hólyag, és barna csigák. Elég sok levelet le kellett vágnom az echinodorusokról mivel csak a rácsos csonk maradt meg az invázió után. Az el diablo viszont szeretheti a helyét mivel egy kb 30 cm - el az akvárium felé növesztett egy szárat aminek a végén ha jól látom virág van. :) Sajnos nem tudta hogy a HQI forró ezért odaégett de a maradék termés vagy virág most már túléli talán.
Tanácsot szeretnék kérni 2 dologban:
-az első hogy már unom a diffúzor tisztogatást és figyelembe véve hogy még a műanyag darabokban is képes vagyok kárt tenni, mit gondoltok a sera motoros reaktoráról? Tapasztalatok?
A másik, hogy szerintetek mennyi a korrekt ár egy 2217 - es Eheim classic-ért. Kiváló állapot, zsír új rotor és tengely, kezelt tömítések, eheim csövek, szívó és nyomó oldali duppla csappal, esőztetővel, jó állapotú siporaxxal (6l). A spanomnak szeretném eladni de nem akarom se lehúzni őt, de túl alacsony árat sem akarok kérni.

Hát egy vadiúj 2217-est 43-ért vesztegetnek újonnan szűrőanyaggal együtt.
Szerintem 30-at simán elkérhetsz érte.

2012. november 20., kedd 19:27

A csigaevők dolgoznak ám keményen vagy 15 db-ot tettem át, de egyre csak sokasodnak a hólyag, és barna csigák. Elég sok levelet le kellett vágnom az echinodorusokról mivel csak a rácsos csonk maradt meg az invázió után. Az el diablo viszont szeretheti a helyét mivel egy kb 30 cm - el az akvárium felé növesztett egy szárat aminek a végén ha jól látom virág van. :) Sajnos nem tudta hogy a HQI forró ezért odaégett de a maradék termés vagy virág most már túléli talán.
Tanácsot szeretnék kérni 2 dologban:
-az első hogy már unom a diffúzor tisztogatást és figyelembe véve hogy még a műanyag darabokban is képes vagyok kárt tenni, mit gondoltok a sera motoros reaktoráról? Tapasztalatok?
A másik, hogy szerintetek mennyi a korrekt ár egy 2217 - es Eheim classic-ért. Kiváló állapot, zsír új rotor és tengely, kezelt tömítések, eheim csövek, szívó és nyomó oldali duppla csappal, esőztetővel, jó állapotú siporaxxal (6l). A spanomnak szeretném eladni de nem akarom se lehúzni őt, de túl alacsony árat sem akarok kérni.

2012. november 20., kedd 18:41
Adminisztrátor

fisherx írta:
Lehetséges az almacsiga?

Igen .
Az anci másképpen rágja meg a leveleket.
Inkább kilukasztja.
Ez bizony a csiga lesz .
Ha csak nincs egy ilyened otthon :

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2012. november 4., vasárnap 18:31

Lehetséges az almacsiga?

2012. november 4., vasárnap 18:23
Adminisztrátor

Hmm. Laci !
Ezt valami kóstolgatja.

2012. november 4., vasárnap 18:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  Következő