Pontos idő: 2025. április 6., vasárnap 21:20

Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Következő
 Nyugalom 160 literben 
Szerző Üzenet

Szia Dekol.

Köszönöm a gyors választ, akkor marad ez a rutin, azért kaptak egy kis jávi mohát, hátha abban szivesebben turkálnak majd:)

2012. november 28., szerda 19:02

fisherx írta:
A szűrő a következő lett. Alsó tálca siporax vékonyan kevesebb mint 1 liter, erre szivacs, erre perlon, erre matrix trop, a többi tálca full matrix trop :). Szerintem így lesz a legjobb.
Viszont ami örömhír az az hogy ma láttam 2 "állapotos" sakurát, akik tele voltak petével.
Mivel nem nagyon értek hozzá, mit kellene tennem és mit nem tennem ezért a tapasztalt garnisok segítségét kérem. A szűrő külső ágán szivacs van így ott nem tudnak leúszni. A vizen barnítottam blackwater aquatannal, illetve van 1 liter sera super peat tőzegem is az kell - e? Nem gáz ha sötétebb a víz mivel egy 150w-os Hqi megy felette :) Mennyire kell kezenlni a vizet, mire vigyázzak? A táp az papó adagolása szerint megy, co2 az 1 bubi per/sec, és nincs folyékony co2. Ennél erősebb szűrést pedig nem tudok összehozni.

Szia Fisherx!

Igazából semmi különleges teendő nincs.Nyugodtan cserélhetsz vizet is.Ha azt a rendszerességet folytatod amit eddig csináltál akkor baj nem lehet.A Sakura garnik nem tartoznak az érzékeny fajok közé.Kb 3 hét alatt ki kelnek a kicsik.De előfordulhat az is hogy eldobálja az ikrákat.Általában nálam ez első ikrásodás alkalmával ez előszokott fordulni.

2012. november 28., szerda 18:50

A szűrő a következő lett. Alsó tálca siporax vékonyan kevesebb mint 1 liter, erre szivacs, erre perlon, erre matrix trop, a többi tálca full matrix trop :). Szerintem így lesz a legjobb.
Viszont ami örömhír az az hogy ma láttam 2 "állapotos" sakurát, akik tele voltak petével.
Mivel nem nagyon értek hozzá, mit kellene tennem és mit nem tennem ezért a tapasztalt garnisok segítségét kérem. A szűrő külső ágán szivacs van így ott nem tudnak leúszni. A vizen barnítottam blackwater aquatannal, illetve van 1 liter sera super peat tőzegem is az kell - e? Nem gáz ha sötétebb a víz mivel egy 150w-os Hqi megy felette :) Mennyire kell kezenlni a vizet, mire vigyázzak? A táp az papó adagolása szerint megy, co2 az 1 bubi per/sec, és nincs folyékony co2. Ennél erősebb szűrést pedig nem tudok összehozni.

2012. november 28., szerda 18:45

fisherx írta:
Rosszat még én sem, viszont ugyebár a lehető legjobb "felszereltseéget" szeretném a szűrőmnek:) és ebben kértem tanácsot hogy a birtokomban lévő cuccokból mi lenne a legjobb ! Mindkettő mellett nagyon sok a pozítívum és két jó között nehéz választani. Olyat olvastam, hogy a siporax jobb áramlást biztosít, és a szerkezetéből adódóan többféle baktériumot tud befogadni, viszont a matrix-ról is csak jókat hallottam pl hogy szuperporózus, és természetes.

Na majd valamit kitalálok:)

Természetes hogy a siporax jobb áramlást biztosít , hiszen adott helyre kevesebb szűrőanyagot tudsz elhelyezni a szerkezete miatt.A jobb szűrést viszont a matrix biztosítja , pont az előbbi miatt.
Ezért érdemes keverni.
Igaz a növényeseknél nem fontos a nagy áramlás .

2012. november 27., kedd 22:29

Rosszat még én sem, viszont ugyebár a lehető legjobb "felszereltseéget" szeretném a szűrőmnek:) és ebben kértem tanácsot hogy a birtokomban lévő cuccokból mi lenne a legjobb ! Mindkettő mellett nagyon sok a pozítívum és két jó között nehéz választani. Olyat olvastam, hogy a siporax jobb áramlást biztosít, és a szerkezetéből adódóan többféle baktériumot tud befogadni, viszont a matrix-ról is csak jókat hallottam pl hogy szuperporózus, és természetes.

Na majd valamit kitalálok:)

2012. november 27., kedd 22:25
Adminisztrátor

fisherx írta:
Holnap megpróbálok felrakni egy pár képet. A régi szűrőmet eladom, ahogy már írtam, abban tisztán siporax volt, ami most üzemel abban pedig matrix trop.
Van aki azt mondja siporax, van aki azt hogy matrix, a gr@@@naqua fórumon írtak róla, de az a helyzet azt én fenntartásokkal kezelem, ezzel NEM szeretnék megbántani senkit sem, de nem minden esetben értek egyet az üzleti és fórum politikájukkal!
Namármost szerintetek mi lenne a legelőnyösebb, hogy építsem fel a jelenlegi 2028 as eheim - et. Jelenleg beszívó ágon egy kék hydor téglalap szivacs ami hetente eltömődik:))), viszont így helyet nyerek a tálcákban, alsó tálca siporax, felső két tálca tisztán matrix trop, és végül perlon.
Érdemes rajta változtatni? Ha igen mit? Amiből dolgozni tudok: 6 liter siporax és 6 liter matrix trop van kb 3 liter ehfi substrat, ill sima kerámia csövecskék.

Várom a szakértői hozzászólásokat:)

Még nem olvastam rosszat a siporaxról és a matrix ról.
Vagy tévedek ?

2012. november 27., kedd 20:36
Sasszem

fisherx írta:
Holnap megpróbálok felrakni egy pár képet. A régi szűrőmet eladom, ahogy már írtam, abban tisztán siporax volt, ami most üzemel abban pedig matrix trop.
Van aki azt mondja siporax, van aki azt hogy matrix, a gr@@@naqua fórumon írtak róla, de az a helyzet azt én fenntartásokkal kezelem, ezzel NEM szeretnék megbántani senkit sem, de nem minden esetben értek egyet az üzleti és fórum politikájukkal!
Namármost szerintetek mi lenne a legelőnyösebb, hogy építsem fel a jelenlegi 2028 as eheim - et. Jelenleg beszívó ágon egy kék hydor téglalap szivacs ami hetente eltömődik:))), viszont így helyet nyerek a tálcákban, alsó tálca siporax, felső két tálca tisztán matrix trop, és végül perlon.
Érdemes rajta változtatni? Ha igen mit? Amiből dolgozni tudok: 6 liter siporax és 6 liter matrix trop van kb 3 liter ehfi substrat, ill sima kerámia csövecskék.

Itt ki lett beszélve a téma, fusd át hátha találsz választ, melyik szűrőanyag jobb és miért.
viewtopic.php?f=4&t=616

2012. november 27., kedd 19:06

Szia

Én is használtam szivacs előszűrővel külső szűrőt, én spec nem voltam oda érte mert hamar koszolódott és macera volt kiszedni takarítani, ha hozzá nyúltam egyből trutyis lett az akva vize tőle stb. De a garnik miatt kellett.

Szerintem jó az elképzelésed szűrő anyag elhelyezésében, én is így csinálnám.
Ha úgy döntessz hogy előszűrő nélkül használod, akkor is jó a sorrend, mert mechanikai és biológiai szűrést is végezni fog a siporaxod.

Szakértők jelentkezését várjuk még ez ügyben :D :pápá:

Szerk..ja és ezeket szerintem ne rakd bele - ehfi substrat, ill sima kerámia csövecskék.

CSAk a prémium szűrő anyaggal foglalkozz!!

2012. november 27., kedd 18:56

2012. november 27., kedd 18:22

fisherx írta:
Burjánzanak a növények, kicsit talán nagyon is. Hetente kell nyírni a rotalát és a cabomba-t. Az sp. Japan is inkább egy bokor, mivel teljesen összenőtt viszont, beleakadt egy harcsa és a szemem láttára kitépte a felét a homokból, így most lebeg:)
Nem tudom jól figyeltem - e meg, de most blackwater aquatannal cseréltem vizet és a sötétebb vízben mintha a halak sokkal élénkebbek lennének, és a garnélák is mozognak.
Érdekes zöld színű alga(algának nézem) nőtt a növények között az sp japanba teljesen beköltözött, és az anubiason is megjelent. Sűrű, nagyon sűrű, és élénkzöld színű. Mit tudok vele kezdeni? A repülő rókák kóstolgatják de az okot akarom megszüntetni.

Valami fénykép jó lenne a valamiről :D

2012. november 27., kedd 16:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Következő