Pontos idő: 2025. április 9., szerda 1:19

Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Következő
 Nyugalom 160 literben 
Szerző Üzenet

Ahogy a múltkor írtam a táp belövése folyik. Viszont a red moor mögött az anubiasok nagyon rosszul néztek ki, nagyon rátelepedett az alga ( hozzátartozik hogy sok új egészséges levele van és nagyon kusza rizómája, de a régiek töredezettek, és olyan mintha vízkő lenne rajtuk) az ammania levelei pedig gyűröttek és néhol fekete foltosak.

a képek:
Kép
Kép

2013. január 7., hétfő 19:11

Boldog új évet! Nagyon rég írtam, köszönöm mindenkinek a segítséget. Most a macro táp belövése zajlik mert az egyik oldalon az újraültetett blyxa 1 hónapja szenved.
A bepetésedett 6 sakura. Remélem most nem fognak eltűnni a kicsik. Előzőleg 1 volt petés horda is 2 hétig legalább aztán eltűnt róla a pete és kicsiket sem látok. Elbújhattak vagy elpusztultak?

2013. január 4., péntek 20:34
Sasszem

fisherx írta:
Változtattam az akváriumon, kiszedtem a rotalát, és helyére ment a másik oldalról az el diablo, így "szellősebb lett az akvárium", szemmel láthatóan jobb a forgatás. Viszont lámpaoltás után vándorlásnak indulnak a barna csigák, elkezdenek felfelé menni az üveg mentén. Ezt minek tudhatom be? Túl sok CO2? Épp csak megy a diffúzor, kb 1 bubi / 5 másodperc. ( viszont ez a diffúzor nagyon jól porlaszt)
A halak természetesen viselkednek, a garnik sincsenek fent a víz tetején.
Mire véljem ezt?

Nálam is hasonló a helyzet, csak annyi különbséggel, hogy az egyik csiga a víztetején van, míg a másik az aljzaton.
És igazából nem tudom eldönteni, hogy baj van vagy csak megszokás, mert nálam napközben van ilyen.

2012. december 11., kedd 8:15

fisherx írta:
Változtattam az akváriumon, kiszedtem a rotalát, és helyére ment a másik oldalról az el diablo, így "szellősebb lett az akvárium", szemmel láthatóan jobb a forgatás. Viszont lámpaoltás után vándorlásnak indulnak a barna csigák, elkezdenek felfelé menni az üveg mentén. Ezt minek tudhatom be? Túl sok CO2? Épp csak megy a diffúzor, kb 1 bubi / 5 másodperc. ( viszont ez a diffúzor nagyon jól porlaszt)
Mire véljem ezt?

Mérned kellene egy ammónia szintet.
Rémlik mintha azzal lenne összefüggésben a csigavándorlás.
Ha nem tudsz mérni akkor egy 50% vízcserénél is abba kellene maradjon , de az is lehet ,hogy éjjeli állatok ?

2012. december 10., hétfő 22:29

Mire véljem ezt?

2012. december 10., hétfő 22:05
Adminisztrátor

fisherx írta:
A garnélák is bírni fogják?

Ha lesz megfelelő vízfrissítés hetente akkor nem lesz semmi gond.

2012. december 1., szombat 21:55

A garnélák is bírni fogják?

2012. december 1., szombat 21:30
Adminisztrátor

fisherx írta:
Belőttem a difit, remélem ez már nem lesz sok, épphogy csak ködöl. Megfúrtam több helyen a beszívó ágat így már jobban tol a szűrő, a befolyóra húzott szivacs eléggé lefogta az erejét. Viszont mindent ellep az alga mégpedig a fekete fonal de még inkább a zöld fonal alga. Min változtassak, és miért pont most jött elő?

Kevesebb lett az oldott oxigén és a sok CO2 től a Ph is jobban ingadozik.
Ha most normalizálódik a helyzet el kell tűnnie , de azért amit tudsz azt mechanikusan távolítsd el .
Egy picit emelhetsz a a macro táp napi adagolásán.

2012. december 1., szombat 21:06

Belőttem a difit, remélem ez már nem lesz sok, épphogy csak ködöl. Megfúrtam több helyen a beszívó ágat így már jobban tol a szűrő, a befolyóra húzott szivacs eléggé lefogta az erejét. Viszont mindent ellep az alga mégpedig a fekete fonal de még inkább a zöld fonal alga. Min változtassak, és miért pont most jött elő?

2012. december 1., szombat 21:01

Vannak dolgok amik ha túl jól működnek galibát csinálnak:) Papó ajánlott egy difit, meg is vettem. Mondta ám hogy szépen ködöl, és valóban úgy is volt, hihetetlen apró kis buborékokat tol. Beállítottam az 1 bubi/sec mennyiségre és majdhogynem kicsináltam az akváriumot mivel jobb lett a beoldásom így több co2 került a vízbe, arra mentem be hogy a garnik és a csigák a víz tetején agonizálnak, a halak még vígan elvoltak.
Remélem ezt túlélik, azóta láttam őket úszkálni de lehet a petéknek búcsút modnhatok :(
Aki most akar difit venni ilyet vegyen, 3 az egyben és tényleg megéri!

2012. december 1., szombat 12:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Következő