Pontos idő: 2025. április 12., szombat 18:50

Hozzászólás a témához  [ 31 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4
 Newborn mountains 
Szerző Üzenet

Sziasztok!

Korábban hozzájutottam egy régi 250literes Juwel akváriumhoz, gondoltam alkotok belőle valamit.
Elsőnek nézzük a technikai adatokat:
Eheim 2215 külső szűrő üveg ágakkal
Eheim skim350
3in1 Co2 diffúzor sera palackról
2x150W HQI világítás
Dropchecker
Tropica soil normál szemcseméretű talaj
Lávakő
Növények: Hc, Riccardia, Láng moha
Állatokból majd valami garni és szerintam galaxy razbóra fog bekerülni, de van még időm kitalálni :)

Na de kezdjünk bele a történetbe, hisz nem ment ez olyan könnyen.
Jó pár éjszakát beleöltem mire sikerült megalkotnom a számomra tökéletes Hardscape-et.
Íme:
Kép

Megérkeztek a várva várt növények és eljött az ültetés napja, korán reggel kelés, futás értük majd ültetés.
Minden tökéletesen alakult. Be lett ültetve a hc csapat és megkezdődött a víz feltöltése:
Kép

Szép is lenne, ha minden ilyen simán alakult volna, de úgy a feltöltés felénél járva, amikor már a Riccardia-kkal játszottam, úgy döntött a bal oldali nagy kő, hogy ő bizony most elborul! Jött a gyors alátámasztás/vagyis azzal próbálkozás, majd kivettem a követ, hogy alátámasszak még jobban egy laposabb kővel, na azt sikeresen elnyelte a talaj. Valahogy egy légüres rész megmaradt ami ekkora vízmennyiségnél kezdett el csak elengedni, szerencsére kaptam segítséget Dekol-tól és minden rendeződött, persze a megálmodott scape már nem lett az igazi. Így újra ültetés és szöszölés után csak sikerült felengedni teljesen az akváriumot. Ami jelenleg még egyben van! Le is kopogom! :D

Sokat beszélek, így inkább itt egy kép a végeredményről:
Kép

Köszönöm Papónak, Molnár Bécinek és Dekolnak a segítséget!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pupu 2014. december 29., hétfő 15:22-kor.

2014. december 28., vasárnap 19:48
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 31 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4