Sziasztok!
Korábban hozzájutottam egy régi 250literes Juwel akváriumhoz, gondoltam alkotok belőle valamit.
Elsőnek nézzük a technikai adatokat:
Eheim 2215 külső szűrő üveg ágakkal
Eheim skim350
3in1 Co2 diffúzor sera palackról
2x150W HQI világítás
Dropchecker
Tropica soil normál szemcseméretű talaj
Lávakő
Növények: Hc, Riccardia, Láng moha
Állatokból majd valami garni és szerintam galaxy razbóra fog bekerülni, de van még időm kitalálni

Na de kezdjünk bele a történetbe, hisz nem ment ez olyan könnyen.
Jó pár éjszakát beleöltem mire sikerült megalkotnom a számomra tökéletes Hardscape-et.
Íme:

Megérkeztek a várva várt növények és eljött az ültetés napja, korán reggel kelés, futás értük majd ültetés.
Minden tökéletesen alakult. Be lett ültetve a hc csapat és megkezdődött a víz feltöltése:

Szép is lenne, ha minden ilyen simán alakult volna, de úgy a feltöltés felénél járva, amikor már a Riccardia-kkal játszottam, úgy döntött a bal oldali nagy kő, hogy ő bizony most elborul! Jött a gyors alátámasztás/vagyis azzal próbálkozás, majd kivettem a követ, hogy alátámasszak még jobban egy laposabb kővel, na azt sikeresen elnyelte a talaj. Valahogy egy légüres rész megmaradt ami ekkora vízmennyiségnél kezdett el csak elengedni, szerencsére kaptam segítséget Dekol-tól és minden rendeződött, persze a megálmodott scape már nem lett az igazi. Így újra ültetés és szöszölés után csak sikerült felengedni teljesen az akváriumot. Ami jelenleg még egyben van! Le is kopogom!
Sokat beszélek, így inkább itt egy kép a végeredményről:

Köszönöm Papónak, Molnár Bécinek és Dekolnak a segítséget!