Mint azt korábban írtam az előző formájában az akváriumom befejezte pályafutását,teljesen szétbontásra került;jelenleg több helyen is fellelhető a házban és az körül is.De gondoltam elindítom az új naplót,amit szépen folyamatosan fogok bővíteni-kiegészíteni az első hozzászólásomat,amíg eléri az indulás kész állapotot(ami továbbra is bizonytalan,hogy mikor).
Az új elrendezésről annyit,hogy szeretnék továbbra is a fás vonalon haladni,kiegészítve egy kevés kaviccsal.
Jó néhány új dologgal (számomra) fogom indítani az akváriumot,meglátom mit sikerül kihozni ezekből az alapanyagokból.
Amiből építkezek:
Üveg:maradt a régi akváriumom ~156L
Világítás: 4x39W T5 865 Osram + tükrök (Köszi Tibi) 7 óráról gondoltam indítani majd fokozatosan felemelni 8-8,5-re
Táptalaj: JBL Aquabasis+Sera Floredepot+apró szemű sóder 1:1:1 keveréke egy kis extra anyaggal megtuningolva (papó féle baci)
Talaj: Ista plant Soil 3x9L van készleten itthon meglátom mit eszik majd meg belőle az akvárium
Dekor: redmoor (köszi papó szuper lett

)
Dekor 2 : folyami kavics változatos méretben is színvilágban
Co2: 5kg tűzoltó palack-Sera nyomáscsökkentő-Sera mágnesszelep-üveg bubiszámláló-Sera diffúzor
Szűrés: Ex 1200,Matrix trop,substrat pro,Bio Rio,perlon töltettel,üveg ki és befolyókkal
Tápozás: Garden kombi táp
Víz: Ro + csapvíz keveréke;még ki kell sakkoznom a keverés mértékét
Vízkezelő: Sera Aquatan+AquaLine starter
Fólra: ?
Fauna: ?
Vízteszt: Sera aquatest box
A faanyag száraz próbája(ezóta már áznak egy jó ideje):

A világítást ma este fejeztem be,így a plusz egy csővel és tükrökkel elég komoly fénye lett:

Ha valamit kihagytam valamit illetve változás történik akkor jelzem illetve frissítem ezt a hozzászólást