|
Pontos idő: 2025. április 9., szerda 0:58
|
Szerző |
Üzenet |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
majdnem panoráma... a tájat befényképeztem több darabból, majd az optika torzításait kikorrigáltam, és összevagdostam:) majd a végén egy vágás az egész képre, és kész. Színkorrekció, és egyéb csalás semmi! A kép egy Pentax K-5-tel készült.
Készítettem még egy 91 megapixeleset is egy másik tájról... majd feltöltöm.
Dél-Tirol nagyon szép hely, mindenkinek ajánlom!
|
2012. augusztus 31., péntek 21:01 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Nem panorama?
|
2012. augusztus 31., péntek 20:57 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem semmi táj. Tán kirándulni voltál? Milyen géppel csináltad, hogy 59 megapixeles a kép? 
_________________ K.Tamás
|
2012. augusztus 31., péntek 20:55 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
nem ide illik, de mondom közzéteszem. tegnapelőtt készítettem 59 megapixeles kép:) http://farm9.staticflickr.com/8453/7901 ... 2b24_k.jpg
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára novenyesakvariumok 2012. augusztus 31., péntek 21:03-kor.
|
2012. augusztus 31., péntek 20:49 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Gyönyörű fotók és nem kevésbé gyönyörű állatok!  Egyszer biztos lesznek hüllőim.... 
|
2012. augusztus 5., vasárnap 15:11 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
|
2012. augusztus 5., vasárnap 14:24 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
novenyesakvariumok írta: jelentem elalgásodtam...Csak magamat okolhatom a hibáért. A talaj még nem fulladt ki, és mindig lehúzta a keménységemet. Ezért vízcseréket csapvízzel csináltam(nem felkeményített ozmóval), és szép lassan támadt az alga. Ma jöttem rá a titok nyitjára, mértem is gyorsan szilikátot. 2 mg/l feletti, ez a tartomány már olyan magas, hogy nem mérhető a hétköznapi tesztekkel. Egyből ment is be a Sera szilikáteltávolítóból egy fél liter a szűrőbe.(még a tengeris időszakból volt egy bontatlan csomagolás elfekvőben) Most az a baj, hogy az UG kicsit oda van. Az új levelei még nem teljesen erősek, a régik barnulnak és algásak. Szerintetek tövig nyírjam, vagy várjak? Nagyon kell neki ilyenkor a lágy víz. Az a lényeg , hogy már látod az új leveleket. Várj még vele egy kicsit.
2012. július 8., vasárnap 20:00 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
jelentem elalgásodtam...Csak magamat okolhatom a hibáért. A talaj még nem fulladt ki, és mindig lehúzta a keménységemet. Ezért vízcseréket csapvízzel csináltam(nem felkeményített ozmóval), és szép lassan támadt az alga. Ma jöttem rá a titok nyitjára, mértem is gyorsan szilikátot. 2 mg/l feletti, ez a tartomány már olyan magas, hogy nem mérhető a hétköznapi tesztekkel. Egyből ment is be a Sera szilikáteltávolítóból egy fél liter a szűrőbe.(még a tengeris időszakból volt egy bontatlan csomagolás elfekvőben) Most az a baj, hogy az UG kicsit oda van. Az új levelei még nem teljesen erősek, a régik barnulnak és algásak. Szerintetek tövig nyírjam, vagy várjak?
|
2012. július 8., vasárnap 19:58 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Sokat nem tudok hozzáfűzni az akváriumhoz , hiszen most indul. Az utricularia teljesen természetesen viselkedik, Kell neki még vagy 2 hét. A tápokat mintha csak magam kevertem volna A Klímáért meg irigy vagyok 
2012. július 1., vasárnap 10:38 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
na srácok, elmúlt vagy két hét, jelentés következik: Az UG továbbra is gyengélkedik...Lehet mégiscsak szárazon kellett volna elindulni vele.Nem reménytelen, de nagyon messze van a széptől.(látszik, hogy próbál terjeszkedni az indái kb 1-2 centi hosszúak) A többi növény rendesen elindult. A makro tápozást elkezdtem két hét után: 500ml desztillált vízbe 12,75g KNO3, 1,25g K2SO4, 1,25g KH2PO4, 1,25g MgSO4.7H2O, majd ebből napi 4ml esténként villanyoltás után. Reggel nagyon erősen kelátolt mikro táp(Aqua Rebell Mikro Basic), 4 hét múlva átállok a gyengébben kelátolt cuccokra(Aqua Rebell Mikro Special Flowgrow, vagy Drak Krämerdrak, még nem döntöttem el). Jelenleg a gyári adagolás negyede. Emellett az üvegen, és a növényeken megjelent a barna alga, de ezzel nem csinálok semmit, ez normális indulásnál. Viszont ez az első layoutom Aqua Nature talajjal. Ami megállapítható: -túlzottan aktív a talaj: A káliumot pikk-pakk kiszedi a vízből(ok, az ADA is, meg a Knott talaj is) (Ezért tettem a makro tápba még hozzáadott Káliumot), valamint a KH 3,3-n stabilizálódott. (pedig napi 10 litert cserélek, 18KH-s vízzel, és ugyancsak ezzel a vízzel töltöttem fel) Most arra várok, hogy kifulladjon egy kicsit a talaj. De jöjjenek a képek:(a képek egy béna géppel készültek, és az üveg barnaalgás)  Egy kis technika:   Valamint tegnap voltam Münchenben, két kép onnan is:  Mielőtt még valaki azt mondja, hogy a növényes akváriumot erősen kell szűrni, ez az akvárium egy 60literes Dennerle nano, az eredeti belső szűrővel, ami teljesen tisztán tud 150 liter per órát... 
|
2012. július 1., vasárnap 10:25 |
|
|