|
Pontos idő: 2025. április 17., csütörtök 14:46
|
Szerző |
Üzenet |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
sziasztok, mint egy éve talán említettem, a cégnél is elkezdtem építeni egy akváriumot. A főnök akkor azt mondta, hogy anyagi határ nincs, de minnél jobban vonjam bele a kollégákat az építésbe. Így hát elkezdtük. Az akváriumot mi ragasztottuk...120X40X50 cm 10mm felül hosszirányban erősítve. 1 hét kellett míg kész lett, egy buborék nem lett a ragasztásban, nagyon szépen sikerült A szekrényt is a gyakornokok építették át (erősítették meg) Az akvárium most pont egy éves, ezért teszek fel egy képet. Nem kifejezetten növényes, inkább olyan sima irodai akvárium (Jól van Ati, Neked pszt...  ) 240 liter szűrés: 2X Tetratec EX1200 nagynyomású Co2, 15mg/l Co2 világítás 4X39W Arcadia Plant Pro csövekkel (kicsit rózsaszínes lett emiatt a fénye, de a növények élvezik) víz: KH 10, GH 15, PH 6,9 No3=10 K=5 PO4= hét közben nem mérhető, hét elején 0,2, vas kéthetente feltápozva 0,5-re talaj: manado tápozni érzésre tápozom, makró tápanyagokat magam keverem, mikrót épp ami akciós a halasboltban. Halak, garnélák össze-vissza minden. Ez sajnos kicsúszott egy év alatt a kezemből, Mindenfélét hoznak bele a kollégák:) Koncepció nincs, inkább csak ültettünk bele valamit:) Tudom, az előtérben a Brasiliensis lehetne dúsabb... 
|
2012. szeptember 25., kedd 5:59 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
pedig szándékosan nem írtam arra, mikor Papó írt, megvártam hogy kimagyarázkodd magad:D Csak az a baj, hogy nem voltam hiteles, egyikőtök sem hitte el, hogy besértődtem, rosszul játszottam meg 
|
2012. szeptember 23., vasárnap 20:20 |
|
 |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
papó írta: novenyesakvariumok írta: az okkult szerintem kicsit sértő szó:) jelentése: misztikus világnézettel kapcsolatos. Magát tudományosnak álcázó, de misztikus, babonás világnézetű, amely szerint a természet titokzatos erői, jelenségei csak a kiválasztottak, beavatottak számára hozzáférhetők, felfoghatók. Szerintem az iromány nem áltudományos...  Te Gabi ! Tibi nem sértő szándékkal írtra amit írt  Nem beszélve arról , hogy a művészetet és filozófiát is sokan okkult tudománynak tartják. Tehát rossz aki rosszra gondol  Így van Papó , de Gabi, nem kell mindig a kákán is csomót keresni  ,szóval részemről csakis pozitív értelemben értendő a hozzászólás  . ...legyen akkor : 
|
2012. szeptember 23., vasárnap 20:08 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
novenyesakvariumok írta: az okkult szerintem kicsit sértő szó:) jelentése: misztikus világnézettel kapcsolatos. Magát tudományosnak álcázó, de misztikus, babonás világnézetű, amely szerint a természet titokzatos erői, jelenségei csak a kiválasztottak, beavatottak számára hozzáférhetők, felfoghatók. Szerintem az iromány nem áltudományos...  Te Gabi ! Tibi nem sértő szándékkal írtra amit írt  Nem beszélve arról , hogy a művészetet és filozófiát is sokan okkult tudománynak tartják. Tehát rossz aki rosszra gondol 
2012. szeptember 23., vasárnap 14:44 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
az okkult szerintem kicsit sértő szó:) jelentése: misztikus világnézettel kapcsolatos. Magát tudományosnak álcázó, de misztikus, babonás világnézetű, amely szerint a természet titokzatos erői, jelenségei csak a kiválasztottak, beavatottak számára hozzáférhetők, felfoghatók. Szerintem az iromány nem áltudományos... 
|
2012. szeptember 23., vasárnap 14:04 |
|
 |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
|
2012. szeptember 23., vasárnap 13:32 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
megjelent a második poszt is a "vízművek megváltoztatta a vizet" témában: http://borosgabor.blogspot.de/2012/09/2.htmlpapó írta: Jó kis eszmefuttatás .  Majd még egyszer kétszer átolvasom , hogy tudok - e kötekedni. 
|
2012. szeptember 23., vasárnap 11:25 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
válaszoltam.
|
2012. szeptember 22., szombat 19:34 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
novenyesakvariumok írta: Biztos hogy tudsz, ebben nem kételkedem:) Kicsit off Mi a véleményed Kery akváriumával kapcsolatban ?
2012. szeptember 22., szombat 17:10 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
Biztos hogy tudsz, ebben nem kételkedem:)
|
2012. szeptember 22., szombat 16:57 |
|
|