|
Pontos idő: 2025. április 19., szombat 20:43
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A szín irigylésre méltó. Remélem a többi is hamar helyre jön.
2012. október 5., péntek 19:35 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
azt hiszem a Palustrisok is felvették végre a ritmust... (Itt-ott alga zavarja őket, de ezeket majd "elnövi")  Valamint Papónak tényleg igaza volt, a kergetőzés a halaknál ivásra utalt. Tegnap este meg is figyeltem, hogy ívnak... Bár saját maguk, meg a neonok nagyon sok ikrát felzabálnak, úgy hogy sok utódra nem számítok. 
|
2012. október 4., csütörtök 15:01 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
kedves tibicuk, szerintem a cyanok a talaj túlzott aktivitása miatt jöttek elő. (Annyira figyeltél, hogy ez az írás valószínűleg elkerülte a figyelmedet) KB 2 hónapon át nem tudtam kontroll alatt tartani először a keménységet, majd a foszfátszintet. Egyszerűen eltűnt olyan mennyiségű foszfát, melyet sokan nem láttak még egy kupacon. Reggelre mindig nulla volt a szint. (Most kb attól félek, mikor szabadul ki a talajból ez a mennyiség, de ez a jövő zenéje....) Tisztában vagyok vele, hogy az akvárium kezdetleges. Soha nem állítottam, hogy nem így van. Azt sem kérem, hogy itt hurrázva állj, hogy milyen szép az akvárium. Mert nem az. Viszont úgy gondolom, igenis megértettem az akváriumban zajló folyamatokat, és nekem ez fontosabb, mint EI alapon tolni a tápot, majd vizetcserélni. Ez nem az én szintem, és a jövőben sem ez lesz. Kidobhattam volna az egészet földestül, és beültethettem volna az egészet újra. Valószínűleg az a pár száz euró miatt nem haltam volna éhen. Időhatékonyabb is lett volna. Azt viszont nem találom fairnek, hogy az idézetemmel támadj. Főleg nem azért, mert az akvárium nem show- vagy versenyakváriumnak indult, hanem magam szórakoztatására, zöldségesnek. (Ezt is leírtam az elején, bár annyira figyeltél, hogy ez is elkerülte a figyelmedet) Idézet: Rájöttem igazából, hogy nem vagyok hardscape párti. A zöldségeseket szeretem. Megvettem a köveket, szépen összelegóztam, aztán kihagytam mégis... Nem az én világom. Az akváriumot a magam örömére készítem, nem versenyre, így hát megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy kihagyjam a köveket, fákat. Nem lesz soha sem összehasonlítható egy versenyakváriummal, mert nem ez a cél. (Az általad említett idézetem egy showakváriumnak szólt) Szóval megkérnélek rá, a közeli jövőben annak ellenére, hogy eddig nagyon figyeltél, próbálkozz meg légy szíves az én kedvemért még jobban figyelni, és nem olyan hozzászólásokkal bosszantani, melynek nincs reális alapja. Valamint, hogy az utolsó hozzászólásodra reagáljak: Az akvárium 6. hó 16-dikán idult, nem februárban, ezzel a képpel:  Nyár eleje nekem nem február, itt is nagyon figyeltél... tibicuk írta: Nagyon is figyelem. A cyano irtást díjazom,de valamiért csak előjött. Február óta nem így kéne neki kinézni.
|
2012. október 1., hétfő 21:48 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
novenyesakvariumok írta: talán lesz belőle valami, az algatámadás túlélve, hozzák az új hajtásokat  innen már irány a dús növényzet ? meg lesz az szerintem 
|
2012. október 1., hétfő 19:59 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
tibicuk írta: Nagyon is figyelem. A cyano irtást díjazom,de valamiért csak előjött. Február óta nem így kéne neki kinézni. Szerintem Gabi egy jó kísérletezésért feladja az akvárium "külcsinét"
2012. október 1., hétfő 19:49 |
|
 |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
Nagyon is figyelem. A cyano irtást díjazom,de valamiért csak előjött. Február óta nem így kéne neki kinézni.
2012. október 1., hétfő 19:44 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Ez most mi Kedve Tibicuk ? Ahhoz képest amit ezek a nővények túléltek elfogatható az akvárium. Lehet nem figyelted Gabi naplóját , de kiirthatatlan cyano lett az aljnövényzeten. Nem szedte széjjel , hanem addig kísérletezett míg eltüntette.
2012. október 1., hétfő 19:34 |
|
 |
tibicuk
Csatlakozott: 2011. szeptember 2., péntek 16:26 Hozzászólások: 571
|
novenyesakvariumok írta: Akkor leírom, hogy mi nem tetszik.
Először is ehhez az akváriumhoz mérten leírás alapján iszonyat mértékű pénz, és energiát tol bele az akváriumba. Ilyen esetben magasabbak a követelmények, mint egy low-tech akvárium esetében. -ÉS az eredmény nem látszik,
Ez a dolog viszont a tényen nem változtat, hogy az akvárium messze nem ideális. Ez nem az akvárium fiatalságán múlik, hanem hogy számomra végiggondolatlan. Előre teszünk egy kis ezt-azt, hátra nagyobb növényeket, egy kis kő.. A növények majdnem kifekszenek az "előírt" Flow miatt...Trendi az egész akvárium, lehet hogy divatos is( nem értek a divathoz), viszont összességében kusza, koncepció nélküli, és szerintem sivár is. Emellett a növényeknek ennyi idősen szebben kellene kinézniük. Igazából fogalmam sincs miért nem néznek ki jobban, elvben "mindent jól csinál"... Egy részére nem tudom azt mondani, hogy hejj-ha, ez aztán jó.
2012. október 1., hétfő 19:28 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Nagyon kellemes őszi színek Messziről már baba 
2012. október 1., hétfő 18:33 |
|
 |
novenyesakvariumok