|
Pontos idő: 2025. április 19., szombat 9:10
|
Szerző |
Üzenet |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Egy honapja nem irtam... Elnezest kerek, mindenfele mas dologgal toltottem az idom. Sajnos a legfontosabb a dolgozas volt, bar kicisit lazultunk is, elhozva a 144. helyet az egyik legnevesebb oldtimer rallyen egy 1961es porsche speedster R-rel. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 7951_n.jpgSzoval akvarium. Vegetal... A tapozast 2 hete szuneteltetem, nagy atepites fog kovetkezni. Uj aluminium alapu szekreny, szuroakvarium, fix pvc csovezes, stb... Azt hiszem ezekbol az infokbol mindenki levonhatja mire keszulok a tavolabbi kozeljovoben... Kozben egy telefonos kepet felteszek a baratnom akvariumjarol, az eleg szepen all. Az elrendezes meg finomodni fog, de a koncepcio marad. ( a terv es a kivitelezes az ove,en csak a vizkemiaban segedkezek...) 
|
2013. július 17., szerda 16:22 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
papó írta: novenyesakvariumok írta: papó írta: Az akváriumvizéből engedj le 15-20 liternyi vizet egy másik medencébe. A szűrőcsővel tedd át az ikrákat a másik medencébe . Helyezz az ikrák alá egy finom porlasztókövet. Lehetőleg ezt a akvárium világítás lekapcsolása után vidd véghez , hogy a tenyészállatokat ne zavard meg. Elúszás után keltetett artemiával könnyen fel tudod a piciket nevelni. nem tudom kivenni a szurocsovet, nincs mivel helyettesitenem... akkor lehet, h ezeket az ikrakat be kell aldoznom... Nem baj , hiszen 10-12 nap múlva újra fognak ikrázni. Készíts egy műlevelet és tapadókoronggal tedd be a mostani ikrázás közelébe .Tuti el fogják fogadni és azt könnyen ki tudod venni. Az a legjobb ha rögtön két egyforma műlevelet csinálsz és ha ellopod az ikrásat azonnal pótolni tudod . Így az állatokat nem nagyon zavarod meg. Az ikrákat mindig villanyoltás előtt vedd ki . jo otlet, latszik, hogy nem ismeretlen neked ez a haltenyesztes:-)
|
2013. június 12., szerda 19:00 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
novenyesakvariumok írta: papó írta: novenyesakvariumok írta: Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Van valakinek tapasztalata, hogyan lehetne felnevelni a vitorlásokat? ma délután mikor hazaértem, csak futólag rápillantottam az akváriumra, és látom, hogy "forr" a víz. a neonok, a rézlazacok, meg 3 vitorlás be van szorítva egy sarokba, a negyedik vitorlás terrorizálja őket, az ötödik meg el sem mozdul a szűrő beszívója mellől, és legyezget. Aztán ahogy megnéztem, látom, hogy a szűrő csöve tele van ikrával... Ha valakinek van vmi ötlete szívesen venném, vitorlástenyésztési ismeretem eddig nulla  Az akváriumvizéből engedj le 15-20 liternyi vizet egy másik medencébe. A szűrőcsővel tedd át az ikrákat a másik medencébe . Helyezz az ikrák alá egy finom porlasztókövet. Lehetőleg ezt a akvárium világítás lekapcsolása után vidd véghez , hogy a tenyészállatokat ne zavard meg. Elúszás után keltetett artemiával könnyen fel tudod a piciket nevelni. nem tudom kivenni a szurocsovet, nincs mivel helyettesitenem... akkor lehet, h ezeket az ikrakat be kell aldoznom... Nem baj , hiszen 10-12 nap múlva újra fognak ikrázni. Készíts egy műlevelet és tapadókoronggal tedd be a mostani ikrázás közelébe .Tuti el fogják fogadni és azt könnyen ki tudod venni. Az a legjobb ha rögtön két egyforma műlevelet csinálsz és ha ellopod az ikrásat azonnal pótolni tudod . Így az állatokat nem nagyon zavarod meg. Az ikrákat mindig villanyoltás előtt vedd ki .
2013. június 12., szerda 18:46 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
papó írta: novenyesakvariumok írta: Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Van valakinek tapasztalata, hogyan lehetne felnevelni a vitorlásokat? ma délután mikor hazaértem, csak futólag rápillantottam az akváriumra, és látom, hogy "forr" a víz. a neonok, a rézlazacok, meg 3 vitorlás be van szorítva egy sarokba, a negyedik vitorlás terrorizálja őket, az ötödik meg el sem mozdul a szűrő beszívója mellől, és legyezget. Aztán ahogy megnéztem, látom, hogy a szűrő csöve tele van ikrával... Ha valakinek van vmi ötlete szívesen venném, vitorlástenyésztési ismeretem eddig nulla  Az akváriumvizéből engedj le 15-20 liternyi vizet egy másik medencébe. A szűrőcsővel tedd át az ikrákat a másik medencébe . Helyezz az ikrák alá egy finom porlasztókövet. Lehetőleg ezt a akvárium világítás lekapcsolása után vidd véghez , hogy a tenyészállatokat ne zavard meg. Elúszás után keltetett artemiával könnyen fel tudod a piciket nevelni. nem tudom kivenni a szurocsovet, nincs mivel helyettesitenem... akkor lehet, h ezeket az ikrakat be kell aldoznom...
|
2013. június 12., szerda 18:10 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
novenyesakvariumok írta: Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Van valakinek tapasztalata, hogyan lehetne felnevelni a vitorlásokat? ma délután mikor hazaértem, csak futólag rápillantottam az akváriumra, és látom, hogy "forr" a víz. a neonok, a rézlazacok, meg 3 vitorlás be van szorítva egy sarokba, a negyedik vitorlás terrorizálja őket, az ötödik meg el sem mozdul a szűrő beszívója mellől, és legyezget. Aztán ahogy megnéztem, látom, hogy a szűrő csöve tele van ikrával... Ha valakinek van vmi ötlete szívesen venném, vitorlástenyésztési ismeretem eddig nulla  Az akváriumvizéből engedj le 15-20 liternyi vizet egy másik medencébe. A szűrőcsővel tedd át az ikrákat a másik medencébe . Helyezz az ikrák alá egy finom porlasztókövet. Lehetőleg ezt a akvárium világítás lekapcsolása után vidd véghez , hogy a tenyészállatokat ne zavard meg. Elúszás után keltetett artemiával könnyen fel tudod a piciket nevelni.
2013. június 12., szerda 18:06 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
Sziasztok, segítségre lenne szükségem. Van valakinek tapasztalata, hogyan lehetne felnevelni a vitorlásokat? ma délután mikor hazaértem, csak futólag rápillantottam az akváriumra, és látom, hogy "forr" a víz. a neonok, a rézlazacok, meg 3 vitorlás be van szorítva egy sarokba, a negyedik vitorlás terrorizálja őket, az ötödik meg el sem mozdul a szűrő beszívója mellől, és legyezget. Aztán ahogy megnéztem, látom, hogy a szűrő csöve tele van ikrával... Ha valakinek van vmi ötlete szívesen venném, vitorlástenyésztési ismeretem eddig nulla 
|
2013. június 12., szerda 17:01 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
papó írta: Gabikám ! Látnád a boltban milyen vitorlások vannak Félre ne érts , ez is szép . A boltban van olyan amelyen a kék különböző árnyalatai megtalálhatóak. Aztán bicolorok .Színes úszójúak stb . majd remelem egyszer eljutok Hozzatok, es fenykepezhetek parat:-) elvileg ez is kekes lesz ha megno...mar latszik valamennyire, de meg messze van a szuleitol.
|
2013. június 9., vasárnap 14:15 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Gabikám ! Látnád a boltban milyen vitorlások vannak Félre ne érts , ez is szép . A boltban van olyan amelyen a kék különböző árnyalatai megtalálhatóak. Aztán bicolorok .Színes úszójúak stb .
2013. június 9., vasárnap 14:10 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nagyon szép! 
|
2013. június 9., vasárnap 13:44 |
|
 |
novenyesakvariumok
|
egyre szebbek a vitorlàsaim, ahogy nőnek:-) az elejèn fèltem, hogy a rèzlazacok megtépázzák őket, míg kicsik, de már inkább fordított irányú a terrorizálás... erről a főnökhalról mindig Rèmi Gaillard jut eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=kKR1rrj ... ata_playerha valakit érdekel a kép teljes méretben akkor itt található: https://docs.google.com/file/d/0B-Txl3W ... sp=sharing
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára novenyesakvariumok 2013. június 9., vasárnap 13:58-kor.
|
2013. június 9., vasárnap 13:38 |
|
|