|
Pontos idő: 2025. április 20., vasárnap 22:53
|
Szerző |
Üzenet |
Köteles
|
Ez tényleg óriási változás. Végig kellett olvasnom , hogy milyen tápot váltottál mire . Elég soká váltottál ahogy elnézem. Lényeg az , hogy úgy néz ki végre sínen vagy .
|
2012. április 2., hétfő 19:35 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Megvolt a szokásos heti vízcserém,és mióta teljesen tápot váltottam,elég szép fejlődést produkálnak a növényeim,leginkább a Rotala-kon illetve az sp. Japan-on veszem észre.Még egy hét és szerintem ismét lehet őket nyírni.Amit majd két részben oldok meg,először levágom a felső szép részeket,majd kivágom és kiszelektálom az alsó csúnyább részeket,majd az egészséges töveket visszaültetve,még sűrűsítek rajta.Ezt a vízcsere utáni bubis állapotot nem tudom megunni,nagyon tetszik:  Elég tömött háttér növényzetet szeretnék kialakítani,és majd amikor már megvan,elkezdem formára nyírni.Ami a terv ezzel kapcsolatban,hogy próbálnám követni a köveim által adott "vonalat".
|
2012. április 2., hétfő 19:07 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
|
2012. március 30., péntek 17:27 |
|
 |
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
|
_________________Üdv. Bevi  
|
2012. március 30., péntek 13:09 |
|
 |
T.Tamás30
|
Lehetséges,eléggé lámer vagyok ilyen téren 
|
2012. március 29., csütörtök 21:03 |
|
 |
Daníí
|
Nem lehetséges, hogy a világítás hülyíti meg a fényképező érzékelőit emiatt sikerülnek sárgás képek? 
|
2012. március 29., csütörtök 20:00 |
|
 |
bevi
Adminisztrátor
|
Etetés előtt tedd fel a plusz fényt és világítsál vele, majd szórjál kaját az üveghez minél közelebb ahhoz a helyhez ahol fényképezni szeretnél. Nekem sikerülni szokott... A fehéregyensúly automata beállításait kipróbálgattad??? Amúgy van kézi hangolás a Panán...  A képmező közepét ráirányítod egy fehér, vagy középszürke /próbálgathatsz több árnyalatot is/ felületet és megnyomod a SET gombot és innentől kezdve ezt veszi alapnak!!!
|
2012. március 28., szerda 6:07 |
|
 |
T.Tamás30
|
|
2012. március 27., kedd 16:16 |
|
 |
T.Tamás30
|
Egy kompakt gépről van szó,Panasonic dmc-lz3 Szeretnék én kísérletezni különböző beállításokkal,de a garnéláim nem támogatnak ezen ténykedésemben,nagyon ritka amikor látni lehet őket amikor megy világítás.Így szerintem ha még adnék az akváriumnak fényt a világításhoz,elásnák magukat az aljzatba 
|
2012. március 27., kedd 15:31 |
|
 |
bevi
Adminisztrátor
|
A nem korrekt szín főleg a gép helytelen fehéregyensúly érzékeléséből, vagy beállításából eredhet... Milyen géped van? Kompakt, vagy tükörreflexes? A legjobb megoldás minden esetben a gép megismerése... Ha lehetőség van rá használj vakut, vagy ha ez nem megoldható, akkor sok-sok világítást tegyél fölé...  Ne ijedj meg ha soknak tűnne a mérhetetlen fény...minél több fény annál jobb képet lehet készíteni. A boltban még régebben, mikor még nem volt vakum, addig próbáltam 150 literesen 2300Wattot... A több fény nagyobb zársebességet jelent, így a szűkebb blendéket is használhatod... A pontos fehéregyensúlyt pedig tapasztald ki... Csinálj egy csomó képet különböző beállításokkal... Meglátod, hogy a gép pontos ismeretével még szebb képeket tudsz készíteni akár az akváriumodról is... Egy képből meg még jobbat lehet csinálni photoshop-val...  Picasa, Lightroom, Adobe, stb... Hajrá és jó fényképezést!!! 
|
2012. március 27., kedd 13:04 |
|
|