|
Pontos idő: 2025. április 21., hétfő 18:52
|
Szerző |
Üzenet |
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
Lehet ültetni kisebb csomókba is , de én is inkább szálanként ültettem le. Az öcsém aksijában a kis csomókban ültetett HM sokkal ritkább alsó leveleket hoz.
|
2012. május 4., péntek 18:42 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
T.Tamás30 írta: Ma meghozta a posta a növényeimet ( Köszi stevbig).Neki is álltam palántázni szorgalmasan.Sor került a tenellus sűrítésére,illetve Hm bokrokat tervezek képezni a Rotala előtt.HM-et ültetni manado-ba szálanként  .Jó móka meg kell hagyni,leraktam vagy 10 szálat,és a többit vízbe téve a hétvégére halasztottam  Nem egyszerű,nekem legalább is.... Tisztelem azokat akik a HC mezőket ültetik Képek valamikor  Várjuk! 
|
2012. május 4., péntek 18:41 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Ma meghozta a posta a növényeimet ( Köszi stevbig).Neki is álltam palántázni szorgalmasan.Sor került a tenellus sűrítésére,illetve Hm bokrokat tervezek képezni a Rotala előtt.HM-et ültetni manado-ba szálanként  .Jó móka meg kell hagyni,leraktam vagy 10 szálat,és a többit vízbe téve a hétvégére halasztottam  Nem egyszerű,nekem legalább is.... Tisztelem azokat akik a HC mezőket ültetik Képek valamikor 
|
2012. május 4., péntek 18:33 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Félreértés történt,a tropicas csigáim jórészt elfogyatkoztak,az Alma csigákra gondoltam,hogy rövid úton elintéznék a Helenak őket,de kivenni sem szeretném őket,mert azért szeretném ha kitakarítanák a teljes tropicas csiga állományt 
|
2012. május 2., szerda 19:52 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Oksa,akkor ezt megpróbálom kiviteleztetni  Már csak a csigákkal kell kitaláljak valamit  Szerintem csak a csigaevő hal a megoldás, de mivel az öves díszcsík úgy hallom, hogy feltúrja az aljzatot talán ez a hal kevésbé Pangio kuhlii - Párduccsík.
_________________ K.Tamás
|
2012. május 2., szerda 19:13 |
|
 |
T.Tamás30
|
Oksa,akkor ezt megpróbálom kiviteleztetni  Már csak a csigákkal kell kitaláljak valamit 
|
2012. május 1., kedd 18:40 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
természetesen megoldás a világítás emelése.
|
2012. május 1., kedd 18:37 |
|
 |
T.Tamás30
|
De nem lesz belőle rövid úton csigakaja? Mert nálam ez a 7 csiga,igen csak falánk teremtés,szinte nem is látni már a tropicas csigákból..... Jah és a melegedésemre megoldás lehet,ha feljebb emelem a világítást 
|
2012. május 1., kedd 18:35 |
|
 |
Hathor
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 10:56 Hozzászólások: 259
|
Nálam a csigaevő csiga kezdett szaporodni, bár úgy látom, a szülők rámozdultak a kicsikre. Remélem, marad belőlük elég. novenyesakvariumok írta: Az almacsiga valóban jó üzlet. Amikor Stuttgartban laktam, vettem kettő darabot. Egyszer csak megjelent egy nagy csomó az üvegen a vízszint felett. Tudtam, hogy az almacsigák petéztek le. Akkor jöttem rá, hogy elkezdem tenyészteni őket. Jó kemény csapvíz korlátlan mennyiségben a naponta végrehajtandó vízcseréhez, valamint egy "zsák" lejárt halkaja, és indulhatott a tenyészet.  Ebben a 30l dobozban, amikor felfutott a tenyészet, volt vagy 150 csigám. Ezen a képen sajnos a csigák házán kis alga található. Ez annak tulajdonítható be, hogy világítani kell a csigákat, mert nem szeretik az erősödő fényt, és inkább a vízben maradnak, nem másznak ki, ha felülről világítod. Az elején nem találtam a megfelelő fénymennyiséget, és a csigák megalgásodtak:) Semmi szűrés, semmi világítás, csak naponta kaja, és napi 100% vízcsere csapvízzel, mindenféle előkészítés nélkül. Az elején csak egy vevőt találtam, neki max 1 centisig kellettek, és eleségnek használta őket a gömbhalainak. Hetente kb 50-t szokott megvenni. Aztán a végén már a stuttgarti Kölle-Zoo vette meg őket darabját 1,5 euróért:) (Aztán 4 euróért adták tovább....) Eredetileg 1 euróban egyeztünk meg, de a napi keményvizes vízcsere iszonyat minőséget produkált, és azt mondták inkább adnak 1,5-t érte. Aztán elkltöztem, és az új cégemtől nem kapok lakást, így a víz sincs ingyen, felhagytam ezzel a hülyeségemmel:)
|
2012. május 1., kedd 18:29 |
|
 |
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Az almacsiga valóban jó üzlet. Amikor Stuttgartban laktam, vettem kettő darabot. Egyszer csak megjelent egy nagy csomó az üvegen a vízszint felett. Tudtam, hogy az almacsigák petéztek le. Akkor jöttem rá, hogy elkezdem tenyészteni őket. Jó kemény csapvíz korlátlan mennyiségben a naponta végrehajtandó vízcseréhez, valamint egy "zsák" lejárt halkaja, és indulhatott a tenyészet.  Ebben a 30l dobozban, amikor felfutott a tenyészet, volt vagy 150 csigám. Ezen a képen sajnos a csigák házán kis alga található. Ez annak tulajdonítható be, hogy világítani kell a csigákat, mert nem szeretik az erősödő fényt, és inkább a vízben maradnak, nem másznak ki, ha felülről világítod. Az elején nem találtam a megfelelő fénymennyiséget, és a csigák megalgásodtak:) Semmi szűrés, semmi világítás, csak naponta kaja, és napi 100% vízcsere csapvízzel, mindenféle előkészítés nélkül. Az elején csak egy vevőt találtam, neki max 1 centisig kellettek, és eleségnek használta őket a gömbhalainak. Hetente kb 50-t szokott megvenni. Aztán a végén már a stuttgarti Kölle-Zoo vette meg őket darabját 1,5 euróért:) (Aztán 4 euróért adták tovább....) Eredetileg 1 euróban egyeztünk meg, de a napi keményvizes vízcsere iszonyat minőséget produkált, és azt mondták inkább adnak 1,5-t érte. Aztán elkltöztem, és az új cégemtől nem kapok lakást, így a víz sincs ingyen, felhagytam ezzel a hülyeségemmel:)
|
2012. május 1., kedd 18:12 |
|
|