Szerző |
Üzenet |
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Sziasztok! Már többször eszemben volt, de mindig elfelejtettem megkérdezni. Van a munkahelyemen egy nagy automata vízlágyító berendezés akkora mint egy kisebb hűtőszekrény. szerintetek használhatnám a vizét az akváriumhoz?
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. január 20., hétfő 12:46 |
|
 |
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
papó írta: Alakul. Legalább gyakorolsz a hazaira  Igen, alig várom hogy annak is nekikezdjek. Örülök, hogy legalább ezt elkezdhettem átépíteni. Nagyon hiányzik már egy szép növényes aki. Idézet: Szia a reaktort támaszd alá,vagy egy gumis bilincsel rögzisd mert ha viz lesz benne akkor le ne törje a szűrő csövét Köszönöm az észrevételt, mindenképpen rögzíteni fogom. Bilincset is kap, meg alátámasztást is.
|
2014. január 18., szombat 16:44 |
|
 |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
Szia a reaktort támaszd alá,vagy egy gumis bilincsel rögzisd mert ha viz lesz benne akkor le ne törje a szűrő csövét
|
2014. január 18., szombat 15:39 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Alakul. Legalább gyakorolsz a hazaira 
2014. január 18., szombat 15:30 |
|
 |
boszeb
|
Folyt. Köv. Itt vagyok a munkahelyemen, nyomok egy 24-et. Amit kifelejtettem: az akiba beraktam a befolyó csövet. Nem valami szép,de egyenlőre ez van. A kifolyót még meg kell hajlítanom. Persze a reaktort is rákötöttem a szűrőre. Utoljára feltöltöttem jó félig. betettem egy atman pumpát, hogy átszellőztesse a vizet. Így néz ki most:    Lehet hogy a hátfalra felragasztok még egy fóliát mert eléggé átlátszó.
|
2014. január 18., szombat 11:55 |
|
 |
boszeb
|
Sziasztok! Ma kimentem a párommal a munkahelyünkre. Lenyomott ő is egy 12 órás műszakot. Én meg nekiláttam az akinak. Összeraktam a szűrőt. Alul egy rekesznyi helyen ülepítő. második rekesz kerámia gyűrű. Harmadik rekesz kerámia gyűrű, matrix és lávakő keveréke. Negyedik rekesz: mátrix. Ötödik rekesz: mátrix. erre jön egy réteg sera filtervatta. Kupak a helyér. Kupak belsejében 1200-as atman. Kimostam és újra összeraktam a co reaktort(10"-os szűrőház). teletömtem kis darabokra vágott vill. szer. gégecsővel. ÖÚjracsöveztem, beiktattam két darab visszafolyásgátlót és a bubiszámlálót. A végéra rácsattintottam a tűszeleppel egybeszerelt mágnesszelepet. Fúrtam egy lyukat a szekrény hátuljára. Kivezettem a szűrő csöveit. Folyt. köv. holnap! 
|
2014. január 17., péntek 22:11 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: boszeb írta: Akkor most etessem a bacikat vagy ne. Pedig logikusan hangzik. Ha valamilyen élő szervezet szaporodik terjeszkedik, akkor logikusan gondolva táplálék és tápanyagok felhasználásával teszi. Vagy nem? Mindenképpen szeretném felkészíteni a szűrőt a berendezésre. vagy szerezzek érett vizet mint ahogy régen csinálták. Talán az is segíthet. Etesd,feltétlen,külömben nincs értelme az egésznek! Akkor nem szóltam  Anno még akvakertészen osztottak ki, hogy mi hülyeség halkaját rakni a vízbe a baciknak.. nem is lepődök meg Más: A kövek nagyon szépek!! Kíváncsi vagyok, hogy víz alatt hogy fog kinézni.
2014. január 12., vasárnap 11:05 |
|
 |
boszeb
|
Mint már írtam korábban egy vonyarcvashegyi kőkereskedésben találtam. Nagyon szép struktúrájú kövek. a vízbe téve nagyon sötét zöld szinte fekete. 20% ecettel nem pezseg. Arra gondoltam tele rakom a két sarkán a az akinak a kvarchomokot kisebb darabokkal és megpróbálok két magasabb teraszt kialakítani. Remélem sikerül.
|
2014. január 12., vasárnap 10:02 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
boszeb írta: boszeb írta: Köszi! Nem tudom milyen kövek teszek fel képet. A köveket lelocsoltam ecettel, nem láttam semmi pezsgést. A szűrőről is teszek fel de az bent van mér a munkahelyemen az aki szekrényében.  Tudja valaki, hogy ez milyen kő lehet? Én ilyesmi köveket a hegyekben szoktam látni a patakokban.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 12., vasárnap 9:54 |
|
 |
boszeb
|
boszeb írta: Köszi! Nem tudom milyen kövek teszek fel képet. A köveket lelocsoltam ecettel, nem láttam semmi pezsgést. A szűrőről is teszek fel de az bent van mér a munkahelyemen az aki szekrényében.  Tudja valaki, hogy ez milyen kő lehet?
|
2014. január 12., vasárnap 9:44 |
|
|