Pontos idő: 2025. április 13., vasárnap 0:51

Hozzászólás a témához  [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Következő
 Lomis - 24L davidii nano (terv) 
Szerző Üzenet

És??? Szabad tudni! :)

2015. július 21., kedd 19:56

Holnap új lakók érkeznek! :)

2015. július 21., kedd 19:49

Itt ma vízcsere volt, szűrő tisztítással egybekötve, mert a diatom miatt elég trutyis lett a szivacs. Ahol tudtam, leszívtam a nyálkát és az algát is. @Pecás kollégának köszönhetően bekerült egy tenyérnyi HM bokor is (Itt is köszi érte! :)), egyelőre még nem látszik, de majd ha beindul, akkor remélem jól fog mutatni. És a HM között jött még egy hólyag csigusz és egy kis postakürt csiga is, jelenleg ők adják a faunát. :D
Kézből lőttem pár képet, ehhez mérten elég életlenek lettek:

lentről: (Sajna nem tudom jól belőni a fókuszt az automatika miatt, és a fény is kevés hozzá)
Kép

középről:
Kép

fentebbről:
Kép

Kicsit messzebbről:
Kép

Az egyik lakó:
Kép

Részletek:
Kép

Kép

Kép

2015. július 19., vasárnap 19:29

Kis helyzetjelentés: Jön a diatom rendesen. Olyan az aki, mintha láthatatlan garnélák lennének benne és összekakáltak volna mindent. De segáz, mert megjelent egy hólyag csiga... :D De ahogy elnézem a működését, jobban tetszik neki a fán lévő takony. Jah, meg láttam pár cyclopsot is, szóval a vízminőségre nem lehet panasz, de hétvégén azért teszttel is megnézem majd. Augusztus elején jönnek elvileg majd a lakók. :) A növények jól vannak, a fissin és az anubiason látom a friss hajtásokat, a hm is növöget, szóval a második héten még minden oké. Vasárnap megpróbálok egy elfogadható képet produkálni. A szűréssel kell még valamit kezdenem, mert erősnek érzem a flowt nagyon. Valahogy megpróbálok rajta fojtani, de egyelöre nem sok ötletem van...

Mobilról Tapatalkkal.

2015. július 18., szombat 5:51

8 napos az akvárium! Ma volt egy nagy vízcsere, kivadásztam a bent lévő rc-t, kimostam a szűrőt, brutál dzsuva jött ki a szivacsból. :P Kikerült a borosüveg, mert már lent maradt a fa, így bekerültek a kis ágacskák is, nagyon elégedett vagyok továbbra is. :)
Bekerült még egy kicsi hm és 2 mohás csempe is.
Gagyi telefonos kép következik:
Kép[/url]

2015. július 12., vasárnap 18:11

myk74 írta:
Molroth írta:
Selena írta:
Szép lett! csak egy laikus kérdés...a parafadugók miért vannak benne?

Köszönöm szépen!
A "parafa dugók" kerámia gyűrűk, amiket szűrőkben is használnak. Azért raktam be őket, hogy majd kedvezzek a garnéláknak, mert jó kis baci kultúra tud rajtuk kifejlődni, amit a garnik előszeretettel legelnek. :)

Én mikor beraktam egy marék kerámiagyűrüt az akváriumba, a garnik ki sem akartak jönni, annyira élvezték a helyet.
Pofás akváriumod lett. :)
Grat!

Lehet kapni kis kocka szerűséget is: Kép
De én majd a cholla kaktuszos cuccot akarom kipróbálni: http://cdn.shopify.com/s/files/1/0346/6 ... 1398196168

Addig viszont jók ezek a kis kerámia darabkák is, pláne, hogy garnik még nincsenek is. :D

2015. július 11., szombat 20:36

Molroth írta:
Selena írta:

Köszönöm szépen!
A "parafa dugók" kerámia gyűrűk, amiket szűrőkben is használnak. Azért raktam be őket, hogy majd kedvezzek a garnéláknak, mert jó kis baci kultúra tud rajtuk kifejlődni, amit a garnik előszeretettel legelnek. :)

Én mikor beraktam egy marék kerámiagyűrüt az akváriumba, a garnik ki sem akartak jönni, annyira élvezték a helyet.
Pofás akváriumod lett. :)
Grat!

2015. július 10., péntek 23:19

Selena írta:

Köszönöm szépen!

2015. július 10., péntek 8:06

2015. július 10., péntek 8:01

pit975 írta:
Ez igen, nagyon tetszik!

T.Tamás30 írta:
Ez igen,nagyon jó mutatós kezdés,nagyon jól eltaláltad az arányokat,nincs semmi kivetni valóm-hiányérzetem benne :)
Probléma mentes folytatást ! :pápá:

Köszönöm szépen!

És akkor egy kis update:
Lassan egy hetes lesz az akvárium és eddig nem volt semmilyen történés. Kedden kapott egy kisebb vízcserét az akvárium. ennek - és a szűrőnek is - köszönhetően szépen letisztult a víz. Hétvégén még egy kicsit dolgozok a növényzeten, csak berakok pár mohás párnácskát. Jah, és ami vicces, hogy már van egy lakója az akváriumnak egy RC személyében. Vagy az aljzattal együtt került be a kis nevelő akváriumomból, vagy a növényekkel együtt. Mindkét esetben érdekes, hogy hogyan élte túl az építés száraz fázisát. :D
Egy telefonos kép tegnapról:
Kép

Amivel nem vagyok teljesen kibékülve, az az akvárium mélysége. Valahogy nem adja vissza a fotó azt a mélységet, amit szeretnék.

2015. július 10., péntek 7:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Következő