|
Pontos idő: 2025. április 13., vasárnap 0:52
|
Lomis - 24L davidii nano (terv)
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Molroth írta: Ma itt is volt egy karbantartás. Lekapartam az algát, kipucoltam a szűrőt, és leszívtam a homokra került aljzat nagyját. Volt sajnos a melegben 2 elhullásom, és szerintem mind a kettő nőstény volt, mert most ahogy nézem, csak hímeket látok, szóval kell majd növelni az állományt 4-5 nősténnyel, hogy legyen végre szaporulat is.  Ez most az egyik problémám. A másik az, hogy a fissi elkezdett fonal algásodni. Egyelőre még nem tudom, hogy a meleg miatt, vagy simán csak kevés neki a fény. Az akvárium fala is eléggé diatomos volt most, meg a dekorhomok is, úgyhogy össze kell lassan szednem magam és neki kell állnom a világítás összeszerelésének. A harmadik probléma, hogy a nematodák nem nagyon akarnak kipusztulni, de a hidrák sem... Lehet, hogy kell beszereznem ide pár kisebb halat. Pygmy cory-n és az endleren gondolkozom. Lehet, hogy azok megoldanák ezt a gondot. Egyelőre ennyi, megpróbálok lőni pár értékelhető képet. Köszi, hogy benéztél!  Az endler sok algát elcsipeget .
2015. augusztus 21., péntek 15:56 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Ma itt is volt egy karbantartás. Lekapartam az algát, kipucoltam a szűrőt, és leszívtam a homokra került aljzat nagyját. Volt sajnos a melegben 2 elhullásom, és szerintem mind a kettő nőstény volt, mert most ahogy nézem, csak hímeket látok, szóval kell majd növelni az állományt 4-5 nősténnyel, hogy legyen végre szaporulat is.  Ez most az egyik problémám. A másik az, hogy a fissi elkezdett fonal algásodni. Egyelőre még nem tudom, hogy a meleg miatt, vagy simán csak kevés neki a fény. Az akvárium fala is eléggé diatomos volt most, meg a dekorhomok is, úgyhogy össze kell lassan szednem magam és neki kell állnom a világítás összeszerelésének. A harmadik probléma, hogy a nematodák nem nagyon akarnak kipusztulni, de a hidrák sem... Lehet, hogy kell beszereznem ide pár kisebb halat. Pygmy cory-n és az endleren gondolkozom. Lehet, hogy azok megoldanák ezt a gondot. Egyelőre ennyi, megpróbálok lőni pár értékelhető képet. Köszi, hogy benéztél! 
2015. augusztus 21., péntek 14:05 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Nos, a garnik jól vannak, a növények szintén. A garnik között van már 1-2 nyerges, szóval remélem, hamarosan petés kismamák rohangálnak majd az akiban. A növények hozzák a zsenge friss hajtásokat, a mohák szintúgy.  Sajnos a csiga invázió továbbra is készülőben van, mert rengeteg 1-2 mm-es hólyag csigát látok mindenhol, szóval lehet, hogy ma bekerül 1-2 helena csigusz az akvába. Ezen kívül még látok néhány hajszál vékonyságú férget, de ők majd eltűnnek... hidrából viszont van bőven.  Az egyik kerámia gyűrű oldalán valóságos telepet alkotnak, olyan, mint egy mikro korall zátony.  Pár faágon vannak még. Remélem, hogy eltűnnek, ha nem, akkor megpróbálom direktbe carbozni őket. A garnik amúgy tegnap fagyasztott kukoricát kaptak meghámozva, nagyon bejött nekik.  Nem tudom, mivel lehet ilyen kék és fekete garniknál rámenni a szín élénkítésre. Mértem a heti rendes vízcsere előtt vízparamétereket (már amihez van tesztem...): Ph: 7,5 (vagy több) Gh: 12 Kh: 10 Nos ez így majdnem tökéletes, amit nem értek.... Eddig a nagy akvában rendre 20 feletti értékeket mértem, és nem tudom, hogy ezt most mire véljem. Nem mintha baj lenne, örülnék, ha stabilan ilyen értéken maradna a víz. Még rá kell mérnem a csapvízre is, hogy mit mutat, ha az is hasonló, annak nagyon fogok örülni. Aztán lehet, hogy a shrimp soil húzza így le, de ennek nagyon kevés az esélye, mert már nagyon régi talaj. A második megoldás lehet az is, hogy megromlott a teszt...  A tápozás továbbra is heti három nyomás Dr Garden, napi 20-22 csepp liqui carbo, és tegnap ment bele 2 nyomás macro kutyulék is. A nagy akváriumból kerül majd be egy kisebb tő microsorum needle leaf, az nagyon jól fog passzolni a tridenthez, illetve a hm-et fogom még dúsítani ugyanonnan.
2015. augusztus 3., hétfő 10:00 |
|
 |
Szabi
|
Gratulálok az új lakókhoz! Igazi kis szépségek 
|
2015. július 23., csütörtök 15:45 |
|
 |
Molroth
|
Selena írta: Ezek milyen garnik? Nagyon jól néznek ki! Köszönöm szépen! Ők neocaridina davidi - blue carbon rili színváltozat.
2015. július 22., szerda 19:41 |
|
 |
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Ezek milyen garnik? Nagyon jól néznek ki!
|
2015. július 22., szerda 19:25 |
|
 |
Molroth
|
2015. július 22., szerda 18:38 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Tökre nem értek a fotózáshoz továbbra sem , de mint kívülállónak , nekem bejönnek a képek ...  Köszi szépen!  Sajna a gép egy kicsit többre lenne képes, csak kellene hozzá még sok fény, meg pár kis trükk.  De majd ha beindultak a növények akkor ráérek a fotózással vacakolni. Most inkább az a fontos, hogy oda tudjak figyelni az akvárium minden rezdülésére, hogy sikerüljön elkerülni az algásodást, illetve, hogy a garnik jól érezzék magukat és szaporodjanak.  Mobilról Tapatalkkal.
2015. július 21., kedd 20:09 |
|
 |
Molroth
|
HUGO írta: És??? Szabad tudni!  Blue carbon rilik lesznek a lakók.  Mobilról Tapatalkkal.
2015. július 21., kedd 20:03 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Tökre nem értek a fotózáshoz továbbra sem , de mint kívülállónak , nekem bejönnek a képek ... 
2015. július 21., kedd 19:59 |
|
|