Pontos idő: 2025. április 13., vasárnap 0:54

Hozzászólás a témához  [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő
 Lomis - 24L davidii nano (terv) 
Szerző Üzenet

Itt is volt egy karbantartás. A microk továbbra is kínlódnak, a trident mát majdnem teljesen elmállott, csak remélem, hogy majd új erőre kap és kihajt.
A garnélák megvannak, remélhetőleg hamarosan érkeznek hozzájuk csajok is. A dekorhomokot alaposan átporszívóztam, jön belőle a trutyi rendesen, meg a hülye férgek is. Planáriával szerencsére nem volt dolgom. Egyébként szerencsére ez az akva jól elvan, minimális az alga, kivéve a fissidens pamacsokat, az durván fonál algás, és a faágak közötti dzsumbiból is ipari mennyiségű chladophorát szedtem ki. Gondolom a kínlódó micro húzza magára. Gondolkozom rajta, hogy a fissit weepingre cserélem, mert az egyelőre szépen néz ki az akvában.
Képet nem lőttem, mert nincsen változás.

2015. október 19., hétfő 16:01

Az akvárium élete eseménytelen, továbbra is kínlódik a microsorum, meg úgy általában is a növények. Szerintem nagyon kevés a fény.
A guppik közül az egyik sajnos kamikaze volt és már csak a kiszáradt tetemet sikerült megtalálnom, a másik viszont nagyon jól elvan, le is pusztította a fonalférgeket szépen. garnéla fronton nincsen változás, még nem történt meg az állomány bővítése.
Alga fronton spirogyra és fonal van, de szerencsére egyik sem kezdett virágzásba, szóval karbantartáskor kezelhető.

Köszi a figyelmet!

2015. szeptember 30., szerda 8:10

papó írta:
Két fiú halt vettél ?
Szegénykék ..

Nem szeretném, hogy elszaporodjanak, szívtam a sok kishallal eleget anno a nagyban. :P
De biztos megszokták már, mert a boltban is így voltak.

2015. szeptember 5., szombat 21:28
Adminisztrátor

Két fiú halt vettél ?
Szegénykék ..

2015. szeptember 5., szombat 21:21

Végül ma elővettem a gépet, holnap nem lesz rá időm:
Kép
Kép
Kép

2015. szeptember 5., szombat 21:17

Ma csináltam meg a karbantartást, mert már nagyon ráfért! Sajnos több trident levelet is ki kellett vennem, mert teljesen elhaltak. Remélem, csak átmeneti dolog. Bekerült még pár kő ide-oda, szerintem jó tett az összképnek. És meglátogattuk a halast is, sajnos endler pont nem volt, de a páromnak nagyon megtetszett a sima japán kék guppi, így bekerült belőlük két darab az akvába azzal a feltétellel, hogy ha nem érzik jól magukat, vagy inzultálják a garnikat, akkor mennek Ceglédre. Kép majd talán holnap lesz.

2015. szeptember 5., szombat 16:46

Jövő héten ide beköltözik remélhetőleg 2db hím japán kék endler guppi, és a hétvégén bővítem a hardscape-et is, mert a nagy akvából kikerültek még kövek, amikből aprítok az előtérbe, illetve kicsit nagyobb darab/ok mennem kajd a jobb sarokba is és a bal sarokban lévő köveket is megdolgozom kicsit.
A tápozáson is változtatnom kell, mert a microsorumok elkezdtek hiánytüneteket produkálni, ami sárgulást jelent, szóval kell tolni némi NPK tápot is. A lámpa összeszerelése kezd egyre sürgetőbb lenni, mert folyamatosan jön a diatom mindenhol, a hm is szenved és a fissi is, szóval valamit sürgősen alkotnom kellene...

2015. augusztus 28., péntek 8:46

myk74 írta:
Hihetetlen hogy milyen jók az arányok!Ha nem tudnám mekkora, többnek mondanám. Nagy szép! :)
Garnik nagyon szépek.A hidrák nem bántják a garnikat ha a közelükbe mennek?

Köszi szépen! Nem vettem észre, hogy bántanák a garnikat, bár nem is nagyon legelnek ott, lehet, hogy volt egy kis csipkelődés. Ők inkább a pici garnikra veszélyesek, bár a fene tudja, hogy ez mennyire igaz, szerintem inkább planktonokat esznek.

Mobilról Tapatalkkal.

2015. augusztus 22., szombat 10:40

Hihetetlen hogy milyen jók az arányok!Ha nem tudnám mekkora, többnek mondanám. Nagy szép! :)
Garnik nagyon szépek.A hidrák nem bántják a garnikat ha a közelükbe mennek?

2015. augusztus 21., péntek 21:37

papó írta:
Molroth írta:
Ma itt is volt egy karbantartás. Lekapartam az algát, kipucoltam a szűrőt, és leszívtam a homokra került aljzat nagyját. Volt sajnos a melegben 2 elhullásom, és szerintem mind a kettő nőstény volt, mert most ahogy nézem, csak hímeket látok, szóval kell majd növelni az állományt 4-5 nősténnyel, hogy legyen végre szaporulat is. :( Ez most az egyik problémám.
A másik az, hogy a fissi elkezdett fonal algásodni. Egyelőre még nem tudom, hogy a meleg miatt, vagy simán csak kevés neki a fény. Az akvárium fala is eléggé diatomos volt most, meg a dekorhomok is, úgyhogy össze kell lassan szednem magam és neki kell állnom a világítás összeszerelésének.
A harmadik probléma, hogy a nematodák nem nagyon akarnak kipusztulni, de a hidrák sem... Lehet, hogy kell beszereznem ide pár kisebb halat. Pygmy cory-n és az endleren gondolkozom. Lehet, hogy azok megoldanák ezt a gondot.
Egyelőre ennyi, megpróbálok lőni pár értékelhető képet.
Köszi, hogy benéztél! :)

Az endler sok algát elcsipeget .

Szerintem holnap hozok is bele kettőt. :) Úgyis van otthon Cegléden pár. :)

És fényképeztem ide is párat:

Kép
Kép
Kép
Kép

2015. augusztus 21., péntek 19:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő