|
Pontos idő: 2025. április 13., vasárnap 0:54
|
Lomis - 24L davidii nano (terv)
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Itt is volt egy karbantartás. A microk továbbra is kínlódnak, a trident mát majdnem teljesen elmállott, csak remélem, hogy majd új erőre kap és kihajt. A garnélák megvannak, remélhetőleg hamarosan érkeznek hozzájuk csajok is. A dekorhomokot alaposan átporszívóztam, jön belőle a trutyi rendesen, meg a hülye férgek is. Planáriával szerencsére nem volt dolgom. Egyébként szerencsére ez az akva jól elvan, minimális az alga, kivéve a fissidens pamacsokat, az durván fonál algás, és a faágak közötti dzsumbiból is ipari mennyiségű chladophorát szedtem ki. Gondolom a kínlódó micro húzza magára. Gondolkozom rajta, hogy a fissit weepingre cserélem, mert az egyelőre szépen néz ki az akvában. Képet nem lőttem, mert nincsen változás.
2015. október 19., hétfő 16:01 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Az akvárium élete eseménytelen, továbbra is kínlódik a microsorum, meg úgy általában is a növények. Szerintem nagyon kevés a fény. A guppik közül az egyik sajnos kamikaze volt és már csak a kiszáradt tetemet sikerült megtalálnom, a másik viszont nagyon jól elvan, le is pusztította a fonalférgeket szépen. garnéla fronton nincsen változás, még nem történt meg az állomány bővítése. Alga fronton spirogyra és fonal van, de szerencsére egyik sem kezdett virágzásba, szóval karbantartáskor kezelhető.
Köszi a figyelmet!
2015. szeptember 30., szerda 8:10 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Két fiú halt vettél ? Szegénykék .. Nem szeretném, hogy elszaporodjanak, szívtam a sok kishallal eleget anno a nagyban.  De biztos megszokták már, mert a boltban is így voltak.
2015. szeptember 5., szombat 21:28 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Két fiú halt vettél ? Szegénykék ..
2015. szeptember 5., szombat 21:21 |
|
 |
Molroth
|
2015. szeptember 5., szombat 21:17 |
|
 |
Molroth
|
Ma csináltam meg a karbantartást, mert már nagyon ráfért! Sajnos több trident levelet is ki kellett vennem, mert teljesen elhaltak. Remélem, csak átmeneti dolog. Bekerült még pár kő ide-oda, szerintem jó tett az összképnek. És meglátogattuk a halast is, sajnos endler pont nem volt, de a páromnak nagyon megtetszett a sima japán kék guppi, így bekerült belőlük két darab az akvába azzal a feltétellel, hogy ha nem érzik jól magukat, vagy inzultálják a garnikat, akkor mennek Ceglédre. Kép majd talán holnap lesz.
2015. szeptember 5., szombat 16:46 |
|
 |
Molroth
|
Jövő héten ide beköltözik remélhetőleg 2db hím japán kék endler guppi, és a hétvégén bővítem a hardscape-et is, mert a nagy akvából kikerültek még kövek, amikből aprítok az előtérbe, illetve kicsit nagyobb darab/ok mennem kajd a jobb sarokba is és a bal sarokban lévő köveket is megdolgozom kicsit. A tápozáson is változtatnom kell, mert a microsorumok elkezdtek hiánytüneteket produkálni, ami sárgulást jelent, szóval kell tolni némi NPK tápot is. A lámpa összeszerelése kezd egyre sürgetőbb lenni, mert folyamatosan jön a diatom mindenhol, a hm is szenved és a fissi is, szóval valamit sürgősen alkotnom kellene...
2015. augusztus 28., péntek 8:46 |
|
 |
Molroth
|
myk74 írta: Hihetetlen hogy milyen jók az arányok!Ha nem tudnám mekkora, többnek mondanám. Nagy szép! Garnik nagyon szépek.A hidrák nem bántják a garnikat ha a közelükbe mennek? Köszi szépen! Nem vettem észre, hogy bántanák a garnikat, bár nem is nagyon legelnek ott, lehet, hogy volt egy kis csipkelődés.  Ők inkább a pici garnikra veszélyesek, bár a fene tudja, hogy ez mennyire igaz, szerintem inkább planktonokat esznek. Mobilról Tapatalkkal.
2015. augusztus 22., szombat 10:40 |
|
 |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Hihetetlen hogy milyen jók az arányok!Ha nem tudnám mekkora, többnek mondanám. Nagy szép! Garnik nagyon szépek.A hidrák nem bántják a garnikat ha a közelükbe mennek?
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2015. augusztus 21., péntek 21:37 |
|
 |
Molroth
|
papó írta: Molroth írta: Ma itt is volt egy karbantartás. Lekapartam az algát, kipucoltam a szűrőt, és leszívtam a homokra került aljzat nagyját. Volt sajnos a melegben 2 elhullásom, és szerintem mind a kettő nőstény volt, mert most ahogy nézem, csak hímeket látok, szóval kell majd növelni az állományt 4-5 nősténnyel, hogy legyen végre szaporulat is.  Ez most az egyik problémám. A másik az, hogy a fissi elkezdett fonal algásodni. Egyelőre még nem tudom, hogy a meleg miatt, vagy simán csak kevés neki a fény. Az akvárium fala is eléggé diatomos volt most, meg a dekorhomok is, úgyhogy össze kell lassan szednem magam és neki kell állnom a világítás összeszerelésének. A harmadik probléma, hogy a nematodák nem nagyon akarnak kipusztulni, de a hidrák sem... Lehet, hogy kell beszereznem ide pár kisebb halat. Pygmy cory-n és az endleren gondolkozom. Lehet, hogy azok megoldanák ezt a gondot. Egyelőre ennyi, megpróbálok lőni pár értékelhető képet. Köszi, hogy benéztél!  Az endler sok algát elcsipeget . Szerintem holnap hozok is bele kettőt.  Úgyis van otthon Cegléden pár.  És fényképeztem ide is párat:    
2015. augusztus 21., péntek 19:45 |
|
|