Pontos idő: 2025. április 12., szombat 18:19

Hozzászólás a témához  [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
 Lomis - 24L davidii nano (terv) 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Ez így ahogy van tökéletes .

2014. szeptember 21., vasárnap 15:27

mgtyati írta:
Csúcsszuper a mentett üveg. Imádom az ilyesmit. Rendesen várom, hogy mi lesz belőle... Nagyon jó ötlet a DIY hozzáállás is szerintem! SOk sikert hozzá!!! :)

Köszi szépen! :)
Alapból a low cost dolgok híve vagyok - persze kényszerűségből. :D
A szűrés valószínűleg pvc csőből készül majd, de a "fejegység" kivitelezése még kérdéses, no meg kellene hozzá egy hangtalan vízpumpa. Egy jó kis használt eheim compact, vagy nem tudom, hogy az atmanok menniyre megbízhatóak, zajtalanok... A világítás SMD ledszalag lesz vílószínűleg, amit valamilyen alu profilra fogok felragasztani, de függesztése még kérdéses.

Kicsit megdolgoztattam ma a szürkeállományt, mert már rég nem építettem hardscape-et. Egyelőre ez lett belőle:
KépUntitled by Laci Sziládi, on Flickr

Ha lenne hozzá cucc, akkor már beültettem, feltöltöttem volna. :D

2014. szeptember 21., vasárnap 13:45

Csúcsszuper a mentett üveg. Imádom az ilyesmit. Rendesen várom, hogy mi lesz belőle... Nagyon jó ötlet a DIY hozzáállás is szerintem! SOk sikert hozzá!!! :)

2014. szeptember 20., szombat 17:20

Köteles írta:
Valóban jó kis akváriumot találtál a fádhoz .
Mindenki más fordítva fog hozzá az építéshez . :D

Bár a fa nem ehhez az akváriumboz lesz, de vallom, hogy egyszerűbb a kőhöz, vagy fához megfelelő akváriumot választani, mint fordítva. De ez most tényleg csak a szerencse műve. De nagy gondban vagyok, mert élőben veszettül jól mutat. Van benne lehetőség. Ha lenne itthon hozzá technika, akkor már tölteném is fel vízzel.

Jah, este meg volt a tesztelés, teljesen feltöltöttem vízzel, szerencsére nem ereszt sehol. :)

2014. szeptember 20., szombat 11:49

papó írta:
Annyira belevaló a fa az akváriumba , hogy szerintem megnézték a fádat és ahhoz rakták ki az akváriumot :)
Ebbe egy kis Hc kell és készen is van ..

Hát birizgálja us a fantáziámat a dolog. Egy nagyon picit kellene csak a fán alakítani, hogy könnyű legyen takarítani. Már látom a lelki szemeim előtt benövényesítve, tele garnélával... De nem szabad, ezt a fát nagyon sokáig keresgéltem a nagy akvámhoz! :|
Ráadásul a kicsihez se szűrő, se világítás... Meg előbb a nagyot akarom rendberakni. ;)

2014. szeptember 20., szombat 11:38

Valóban jó kis akváriumot találtál a fádhoz .
Mindenki más fordítva fog hozzá az építéshez . :D

2014. szeptember 19., péntek 21:15
Adminisztrátor

Annyira belevaló a fa az akváriumba , hogy szerintem megnézték a fádat és ahhoz rakták ki az akváriumot :)
Ebbe egy kis Hc kell és készen is van ..

2014. szeptember 19., péntek 21:04

Sziasztok!

Hamarosan átépítem az 54 literes növényesemet, de furcsamód mégis egy garnélásnak nyitok most naplót, ahogy a címéből is látszik. :ezkesz:
Ma van itt nálunk Gyálon lomtalanítás, vagyis "A LOMI". Rendhagyó módon, és a lomitól teljesen függetlenül a kiccsaládom kijött elém a buszmegállóba, mert a párom éppen sétált a kisfiammal, ezért nem is a megszokott úton mentünk haza. És út közben megláttam őt! :D Az egyik ház elé ki volt rakva egy jó retkes terrárium, ami pontosan akkora, mint amekkora garnélás akváriumot terveztem már egy jó ideje. Egyből ki is túrtam a többi kacat közül, pedig én ilyet még életemben nem csináltam, meg tippre nem is fogok. :D Itthon jól adtam neki szaniter tisztítóval, domestossal, meg dörzsikés szivaccsal, mert gondolom hörcsögöt tartottak benne... elég dzsuvás volt, mit ne mondjak.
No de ajándék lónak ne nézd a fogát, szépen kiglancoltam és egyelőre úgy nézem, hogy teljesen karc, meg minden mentes. A mérete 42x29x20, amiből a 20 a magasság! Ez így ~24 liter, ami kb az a méret, amit szerettem volna, az arányok pedig pont egy garnélás akinak kedveznek. :) Sajnos egyelőre még egy darabig üresen fog árválkodni, ugyanis nagyjából minden más hiányzik, egyedül egy régi TV, vagy hifi állvány van alá, amit a lakásfelújításkor, meg költözéskor pontosan ilyen céllal mentettem meg a kidobástól... ;)
Egyelőre azt tervezem, hogy ezen az akván élem ki DIY vágyaimat. Ami kell tutira, az a szűrő és a világítás. aztán meglátjuk, hogy mit sikerül kifogni majd esetleg jóáron. :D

A cél egy davidii garnis növényes nano akvárium. Fás-köves lesz, valószínűleg a nagyobbikból fogja megörökölni a vasfát, a kő meg még passz, hogy milyen lesz. Majd kialakul az egész úgyis, mire el tudom majd indítani. :)

Az esetleges új cuccokról, diy-ről, meg minden fejleményről majd beszámolok.

A méret érzékeltetése miatt beleraktam a nagy akvába vett fát... Szerintem némi módosítással akár kő nélkül is elég impresszív lenne...

És akkor legyen itt egy kép is, mert képek nélkül egy napló nem ér semmit állítólag! :D
Kép

Köszi, hogy benéztél! :pápá:

2014. szeptember 19., péntek 20:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 108 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11