Sziasztok!
Hamarosan átépítem az 54 literes növényesemet, de furcsamód mégis egy garnélásnak nyitok most naplót, ahogy a címéből is látszik.
Ma van itt nálunk Gyálon lomtalanítás, vagyis "A LOMI". Rendhagyó módon, és a lomitól teljesen függetlenül a kiccsaládom kijött elém a buszmegállóba, mert a párom éppen sétált a kisfiammal, ezért nem is a megszokott úton mentünk haza. És út közben megláttam őt!

Az egyik ház elé ki volt rakva egy jó retkes terrárium, ami pontosan akkora, mint amekkora garnélás akváriumot terveztem már egy jó ideje. Egyből ki is túrtam a többi kacat közül, pedig én ilyet még életemben nem csináltam, meg tippre nem is fogok.

Itthon jól adtam neki szaniter tisztítóval, domestossal, meg dörzsikés szivaccsal, mert gondolom hörcsögöt tartottak benne... elég dzsuvás volt, mit ne mondjak.
No de ajándék lónak ne nézd a fogát, szépen kiglancoltam és egyelőre úgy nézem, hogy teljesen karc, meg minden mentes. A mérete 42x29x20, amiből a 20 a magasság! Ez így ~24 liter, ami kb az a méret, amit szerettem volna, az arányok pedig pont egy garnélás akinak kedveznek.

Sajnos egyelőre még egy darabig üresen fog árválkodni, ugyanis nagyjából minden más hiányzik, egyedül egy régi TV, vagy hifi állvány van alá, amit a lakásfelújításkor, meg költözéskor pontosan ilyen céllal mentettem meg a kidobástól...
Egyelőre azt tervezem, hogy ezen az akván élem ki DIY vágyaimat. Ami kell tutira, az a szűrő és a világítás. aztán meglátjuk, hogy mit sikerül kifogni majd esetleg jóáron.

A cél egy davidii garnis növényes nano akvárium. Fás-köves lesz, valószínűleg a nagyobbikból fogja megörökölni a vasfát, a kő meg még passz, hogy milyen lesz. Majd kialakul az egész úgyis, mire el tudom majd indítani.

Az esetleges új cuccokról, diy-ről, meg minden fejleményről majd beszámolok.
A méret érzékeltetése miatt beleraktam a nagy akvába vett fát... Szerintem némi módosítással akár kő nélkül is elég impresszív lenne...
És akkor legyen itt egy kép is, mert képek nélkül egy napló nem ér semmit állítólag!

Köszi, hogy benéztél!