Pontos idő: 2025. április 16., szerda 19:48

Hozzászólás a témához  [ 155 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Következő
 Kócos 
Szerző Üzenet

Egy kb. hat héttel ezelőtt készült fotó.
Kép05 13 by von_dorlat, auf Flickr

Azóta nem is tudom, mi van az akváriummal, összefolynak a napok. Nem tudnám megmondani, hányszor maradt ki a tápozás és a vízcsere. Hmm. Talán érdemes lenne áttérni a heti vízcserékhez kötött tápozásra, és a heti karbantartást tartani szigorúan.
És az ok, amiért borult a napirend. :D
Képd3 by von_dorlat, auf Flickr

2016. június 30., csütörtök 14:14
Adminisztrátor

Bandesz_ írta:
Köszi!

Igazság szerint most is van egy kis fésülhető algám, amit le-leszedegetek a növényekről, meg egy kis ecset-maradék a legutóbbi CO2 mentes napok után, de most nem olyan zavaró.

A bútoron gondolkodom már megint - kb. azóta van tervben, mióta megvan az akvárium, azaz 3 éve, de valami mindig közbejön.

60x30-as alapterületű szekrény lenne bútorlapból, egy ajtóval, 4 db 5-6 centis lábbal, oldalán - mivel jobb ötletem nincs - kerek kábelkivezető lukakkal a csöveknek, megy egy hátul a vezetékeknek.

Ami nekem még kérdéses: az oldalának és a hátuljának ugye az alsó vízszintes lapon kell állniuk, a lábak miatt nem biztos, hogy tartanának a kötések, ha csak oldalról csatlakoznának hozzá?
Ahogy nézem az akvárium leendő helyét, oda egy 90 centi magas bútor illene, de mindenhol ennél 15-20 centivel alacsonyabb bútorokat találok. Mi az oka, hogy ilyen "alacsonyak" az akvárium szekrények?
Az ajtó a bútor teteje alól induljon, vagy legyen fent egy kb. 15 centis "léc"?

Ami fent van a shopban - bútor - az standard méret .. ettől sokan eltérnek .. de kell valami támpont a vásárlónak ....

2016. június 13., hétfő 21:21

Köszi!

Igazság szerint most is van egy kis fésülhető algám, amit le-leszedegetek a növényekről, meg egy kis ecset-maradék a legutóbbi CO2 mentes napok után, de most nem olyan zavaró.

A bútoron gondolkodom már megint - kb. azóta van tervben, mióta megvan az akvárium, azaz 3 éve, de valami mindig közbejön.

60x30-as alapterületű szekrény lenne bútorlapból, egy ajtóval, 4 db 5-6 centis lábbal, oldalán - mivel jobb ötletem nincs - kerek kábelkivezető lukakkal a csöveknek, megy egy hátul a vezetékeknek.

Ami nekem még kérdéses: az oldalának és a hátuljának ugye az alsó vízszintes lapon kell állniuk, a lábak miatt nem biztos, hogy tartanának a kötések, ha csak oldalról csatlakoznának hozzá?
Ahogy nézem az akvárium leendő helyét, oda egy 90 centi magas bútor illene, de mindenhol ennél 15-20 centivel alacsonyabb bútorokat találok. Mi az oka, hogy ilyen "alacsonyak" az akvárium szekrények?
Az ajtó a bútor teteje alól induljon, vagy legyen fent egy kb. 15 centis "léc"?

2016. június 13., hétfő 20:39
Sasszem

Bandesz_ írta:
KépDSC_4660 by von_dorlat, auf Flickr

A kis kócos jol kikupálódott...fszép egészséges gyep!

2016. június 10., péntek 18:19

De mese szép lett !

2016. június 10., péntek 18:05

KépDSC_4660 by von_dorlat, auf Flickr

2016. június 10., péntek 10:01

KépNévtelen by von_dorlat, auf Flickr

2016. június 10., péntek 9:34
Adminisztrátor

Bandesz_ írta:
Köszönöm a dicsérő szavakat!
Én magam sem tudom, pontosan hogyan csináltam: olyan hajtás volt áprilisban, hogy nem sok időm volt az akváriumban matatni. Vízcserék is kimaradtak, ezért a tápozást is visszavettem. Úgy tűnik, Planterből jó a napi egy nyomás, TF Macróból viszont néha napi egy, néha napi kettő kell. A rotala, a hínár és a garnélák mindent megtettek az algák ellen, ők dolgoztak helyettem is. A blyxákon egyébként még mindig van egy kis tapadós zöld alga, de el ne mondjátok senkinek. :D
Majd elfelejtettem: most már figyelek arra, hogy az lily véletlenül se irányítsa a beömlő vizet az aljzat felé.
Ha már írok, kérdezek is: mikor kellene nyírnom a monte carlót? Már ráengedhetem az ollót?

Igen már nyírhatod , de egész vastagon is el van jó ideig .

2016. május 7., szombat 21:25

Köszönöm a dicsérő szavakat!
Én magam sem tudom, pontosan hogyan csináltam: olyan hajtás volt áprilisban, hogy nem sok időm volt az akváriumban matatni. Vízcserék is kimaradtak, ezért a tápozást is visszavettem. Úgy tűnik, Planterből jó a napi egy nyomás, TF Macróból viszont néha napi egy, néha napi kettő kell. A rotala, a hínár és a garnélák mindent megtettek az algák ellen, ők dolgoztak helyettem is. A blyxákon egyébként még mindig van egy kis tapadós zöld alga, de el ne mondjátok senkinek. :D
Majd elfelejtettem: most már figyelek arra, hogy az lily véletlenül se irányítsa a beömlő vizet az aljzat felé.
Ha már írok, kérdezek is: mikor kellene nyírnom a monte carlót? Már ráengedhetem az ollót?

2016. május 7., szombat 20:43
Sasszem

Nagyon jol össze szedte magát az aki..grat szép és tiszta..sehol egy alga..

2016. május 4., szerda 20:41
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 155 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Következő