|
Pontos idő: 2025. április 16., szerda 19:48
|
Szerző |
Üzenet |
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
Egy kb. hat héttel ezelőtt készült fotó. 05 13 by von_dorlat, auf Flickr Azóta nem is tudom, mi van az akváriummal, összefolynak a napok. Nem tudnám megmondani, hányszor maradt ki a tápozás és a vízcsere. Hmm. Talán érdemes lenne áttérni a heti vízcserékhez kötött tápozásra, és a heti karbantartást tartani szigorúan. És az ok, amiért borult a napirend. d3 by von_dorlat, auf Flickr
|
2016. június 30., csütörtök 14:14 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Bandesz_ írta: Köszi!
Igazság szerint most is van egy kis fésülhető algám, amit le-leszedegetek a növényekről, meg egy kis ecset-maradék a legutóbbi CO2 mentes napok után, de most nem olyan zavaró.
A bútoron gondolkodom már megint - kb. azóta van tervben, mióta megvan az akvárium, azaz 3 éve, de valami mindig közbejön.
60x30-as alapterületű szekrény lenne bútorlapból, egy ajtóval, 4 db 5-6 centis lábbal, oldalán - mivel jobb ötletem nincs - kerek kábelkivezető lukakkal a csöveknek, megy egy hátul a vezetékeknek.
Ami nekem még kérdéses: az oldalának és a hátuljának ugye az alsó vízszintes lapon kell állniuk, a lábak miatt nem biztos, hogy tartanának a kötések, ha csak oldalról csatlakoznának hozzá? Ahogy nézem az akvárium leendő helyét, oda egy 90 centi magas bútor illene, de mindenhol ennél 15-20 centivel alacsonyabb bútorokat találok. Mi az oka, hogy ilyen "alacsonyak" az akvárium szekrények? Az ajtó a bútor teteje alól induljon, vagy legyen fent egy kb. 15 centis "léc"? Ami fent van a shopban - bútor - az standard méret .. ettől sokan eltérnek .. de kell valami támpont a vásárlónak ....
2016. június 13., hétfő 21:21 |
|
 |
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
Köszi!
Igazság szerint most is van egy kis fésülhető algám, amit le-leszedegetek a növényekről, meg egy kis ecset-maradék a legutóbbi CO2 mentes napok után, de most nem olyan zavaró.
A bútoron gondolkodom már megint - kb. azóta van tervben, mióta megvan az akvárium, azaz 3 éve, de valami mindig közbejön.
60x30-as alapterületű szekrény lenne bútorlapból, egy ajtóval, 4 db 5-6 centis lábbal, oldalán - mivel jobb ötletem nincs - kerek kábelkivezető lukakkal a csöveknek, megy egy hátul a vezetékeknek.
Ami nekem még kérdéses: az oldalának és a hátuljának ugye az alsó vízszintes lapon kell állniuk, a lábak miatt nem biztos, hogy tartanának a kötések, ha csak oldalról csatlakoznának hozzá? Ahogy nézem az akvárium leendő helyét, oda egy 90 centi magas bútor illene, de mindenhol ennél 15-20 centivel alacsonyabb bútorokat találok. Mi az oka, hogy ilyen "alacsonyak" az akvárium szekrények? Az ajtó a bútor teteje alól induljon, vagy legyen fent egy kb. 15 centis "léc"?
|
2016. június 13., hétfő 20:39 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
A kis kócos jol kikupálódott...fszép egészséges gyep!
|
2016. június 10., péntek 18:19 |
|
 |
jack
|
De mese szép lett !
|
2016. június 10., péntek 18:05 |
|
 |
Bandesz_
|
|
2016. június 10., péntek 10:01 |
|
 |
Bandesz_
|
|
2016. június 10., péntek 9:34 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Bandesz_ írta: Köszönöm a dicsérő szavakat! Én magam sem tudom, pontosan hogyan csináltam: olyan hajtás volt áprilisban, hogy nem sok időm volt az akváriumban matatni. Vízcserék is kimaradtak, ezért a tápozást is visszavettem. Úgy tűnik, Planterből jó a napi egy nyomás, TF Macróból viszont néha napi egy, néha napi kettő kell. A rotala, a hínár és a garnélák mindent megtettek az algák ellen, ők dolgoztak helyettem is. A blyxákon egyébként még mindig van egy kis tapadós zöld alga, de el ne mondjátok senkinek. Majd elfelejtettem: most már figyelek arra, hogy az lily véletlenül se irányítsa a beömlő vizet az aljzat felé. Ha már írok, kérdezek is: mikor kellene nyírnom a monte carlót? Már ráengedhetem az ollót? Igen már nyírhatod , de egész vastagon is el van jó ideig .
2016. május 7., szombat 21:25 |
|
 |
Bandesz_
|
Köszönöm a dicsérő szavakat! Én magam sem tudom, pontosan hogyan csináltam: olyan hajtás volt áprilisban, hogy nem sok időm volt az akváriumban matatni. Vízcserék is kimaradtak, ezért a tápozást is visszavettem. Úgy tűnik, Planterből jó a napi egy nyomás, TF Macróból viszont néha napi egy, néha napi kettő kell. A rotala, a hínár és a garnélák mindent megtettek az algák ellen, ők dolgoztak helyettem is. A blyxákon egyébként még mindig van egy kis tapadós zöld alga, de el ne mondjátok senkinek. Majd elfelejtettem: most már figyelek arra, hogy az lily véletlenül se irányítsa a beömlő vizet az aljzat felé. Ha már írok, kérdezek is: mikor kellene nyírnom a monte carlót? Már ráengedhetem az ollót?
|
2016. május 7., szombat 20:43 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Nagyon jol össze szedte magát az aki..grat szép és tiszta..sehol egy alga..
|
2016. május 4., szerda 20:41 |
|
|