|
Pontos idő: 2025. április 12., szombat 18:18
|
Szerző |
Üzenet |
kmisi
Csatlakozott: 2015. augusztus 27., csütörtök 7:35 Hozzászólások: 167
|
Jönnek a problémák: - a fa - a fűrészelés, darabolás ellenére- akkora méretre lett hagyva (mert úgy szép, ha nagy), hogy a kezem szinte sehová nem fér be. Így öröm az üveget takarítani - kívülről. - növények: Anibias nana szép egészséges, de arányait tekintve állati nagy Vallisneria nana nagyon szép fű, de már a beültetés napján a víz felszínét súrolta, és még egy centit sem nőtt Monte Carlo azért kellett, mert apró, kerek levéllel rendelkező zöld legyen elől. Aha, ezt próbáld ültetni egy ruhaszárító-csipesz méretével vetekedő szerszámmal. Csipesz lenyom, elengedésnél a két szára között hurkapálcával lefogod a növénykét, a harmadik kezeddel megpróbálsz némi földet kaparni rá, hogy az a rohadék legalább addig maradjon a helyén, míg a következő adagot gyömöszölöd. Ludwigia. Szép piros. Kell. Nőtt, mintha húzták volna. Ez volt a bajom, mert a szárcsúcs gyönyörű, de a többi része levéltelen, annál több lengedező gyökérrel. Tarzan biztos örül a liánoknak, de én nem. Csattogott a papírvágásra sem tökéletes olló. Az előírtaknak megfelelően felső egyharmad levág, beültet. Persze, de hogy, amikor helyem sincs belenyúlni. Töveket kiszedtem, mondván a helyére tolom amit levágtam. Gyönyörűen felhozza a gyökér a táptalajt. Király vagyok!
|
2016. január 13., szerda 15:12 |
|
 |
kmisi
|
Természetesen itt sem ment minden zökkenőmentesen, hiába bújtam a fórumokat több hónapon keresztül. Ismét teszek pár képet, de most az akvárium életének kezdetétől indulunk - a végét már láttátok. Táptalaj és adalékok beszórva 20141116_143730 by Mihály Konyhás, on Flickr A fa. Ha jól emlékszem 50x40 cm volt szegény, őt kellett beletömni a 30x30-as üvegbe 20141028_195342 by Mihály Konyhás, on Flickr Ültetés után, az első feltöltés. Növények: Monte Carlo, Stau, Hydrocotytele sp. Japan, Anubias nana, Vallisneri nana, Lindernia rotundifolia, Ludwigia Palustris 20141116_195053 by Mihály Konyhás, on Flickr
|
2016. január 13., szerda 14:52 |
|
 |
kmisi
|
papó írta: Nagyon szép . Precíz ... Valahogy így képzeltem el az akváriumodat .. Köszi hogy megmutattad ! Véleményed, elismerésed megtisztelő számomra. Köszönöm
|
2016. január 11., hétfő 21:10 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon szép . Precíz ... Valahogy így képzeltem el az akváriumodat .. Köszi hogy megmutattad !
2016. január 11., hétfő 20:40 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kmisi írta: SlyChocolate írta: És tényleg szép a második fotósorozat sokkal jobbra sikeredet. Hatalmas gartula ehhez a "több arcú" kockához. A jól láttam jöhetne ez pár technikai részlet is... Valójában két oldalát lehet látni az akváriumnak. Illetve a fotók a fejlődési fázisokat mutatják. Bizonyára észrevetted, hogy egyazon területen a növényzet változott a képeket nézve. Bezony, hogy változott és igen két arc azért írtam a "több arcú"-t. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. január 11., hétfő 20:20 |
|
 |
kmisi
|
SlyChocolate írta: És tényleg szép a második fotósorozat sokkal jobbra sikeredet. Hatalmas gartula ehhez a "több arcú" kockához. A jól láttam jöhetne ez pár technikai részlet is... Valójában két oldalát lehet látni az akváriumnak. Illetve a fotók a fejlődési fázisokat mutatják. Bizonyára észrevetted, hogy egyazon területen a növényzet változott a képeket nézve.
|
2016. január 11., hétfő 20:10 |
|
 |
kmisi
|
Evereka írta: Gratulálok Misi,nagyon szép az akvárium,és még a tetejében szépen is fotózol Nagyon tetszik az emers része Köszönöm. Igen, nekem a víz fölötti része tetszik igazán. Érdekes látni a növény megjelenését egyszerre a vízszint alatt és felett.
|
2016. január 11., hétfő 20:05 |
|
 |
herQmanOne
Csatlakozott: 2015. november 1., vasárnap 12:02 Hozzászólások: 380 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
kmisi írta: herQmanOne írta: Szemből fotod van?
Üdv herQman Olyan versenyfotós dologra gondolsz? Hát az nincs. Valójában igazán szemből sosem fotóztam. Az itt bemutatott képek csupán öncélú felhasználásra készültek. A mai napig nem gondoltam, hogy bárhol is mutogatni fogom. Még jo hogy másképp dontottel. Üdv herQman
|
2016. január 11., hétfő 19:54 |
|
 |
kmisi
|
herQmanOne írta: Szemből fotod van?
Üdv herQman Olyan versenyfotós dologra gondolsz? Hát az nincs. Valójában igazán szemből sosem fotóztam. Az itt bemutatott képek csupán öncélú felhasználásra készültek. A mai napig nem gondoltam, hogy bárhol is mutogatni fogom.
|
2016. január 11., hétfő 19:53 |
|
 |
kmisi
|
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat!
Megpróbálom összefoglalva megadni kérdéseitekre a válaszokat (azt nem ígérem, hogy olyan lesz mint ahogy a nagyok szokták): Üveg: 30-as opti 27 liter Világítás: Eheim LED 2 db (2x7W) CO2: 1 bubi/sec 15-ös kerámia difi Szűrő: Eheim 2322 fűtős szűrő üveg be- kifolyókkal Töltet: Seachem Matrix Tápozás: automata tápadagolóval 1-1 ml macro és micro/nap, 05 ml carbo/nap Vízcsere: hetente 7-8 liter lágyvíz visszasózva Salthy GH+ hozzáadásával Ph: 6,5 Gh: 5 Kh: 2 TDS: 140-150
|
2016. január 11., hétfő 19:48 |
|
|