|
Pontos idő: 2025. április 13., vasárnap 0:56
|
Szerző |
Üzenet |
kmisi
Csatlakozott: 2015. augusztus 27., csütörtök 7:35 Hozzászólások: 167
|
Szűrő kikapcs, zöldszörny letép, Mehet fel a szép üveg. Elég kemény a cső, nehéz ráerőszakolni az üvegekre. Rutinosan öngyújtóval melegítem a csövet, majd elkezdem tolni az üvegre és jön az öröm. Túlhevítettem, összetolásnál a gumicső nagymamám rakott szoknyájához hasonló állapotba került. Így tuti, hogy nem maradhat, mert nem fekszik rendesen az üvegre és biztos, hogy ereszteni fogja a vizet. De annyira ráragadt, hogy tapétavágóval kellett leműteni. Melegítést elfelejtjük, jöhet a nyers erőszak, miközben azért imádkozom, hogy ne a kezeim között törjön az üveg, mert az egyenes utat jelentene a sürgősségire. Siker, összedugva. Szűrőfejre feltettem, lógatnám a vízbe, de az istenért sem akar úgy állni ahogy kell. Mivel a cső annyira merev, hogy kígyó módjára arra tekeredik amerre ő akar, képes kiverni az üvegtölcsér a medence oldalát. Kezdődik miden az elejétől. Levág, rátol, figyelve a megfelelő pozícióra, és tökéletes. Isteni szerencse, hogy bőven volt méretezve a szűrőcső.
|
2016. január 14., csütörtök 16:03 |
|
 |
kmisi
|
20141222_212523 by Mihály Konyhás, on Flickr A gyerek szeretne a fára valami zöldet. Irány Gáborék, veszünk mohát. Az üzlet létrejött, de nem lehet úgy eljönni, hogy ne nézzük meg az üveg ki- beömlőket. Az Eheim nagyon elcseszte ezt a zöld csövezést. A szűrői tökéletesek, de a cső... Gábor nézi az arcom, kitalálja a félelmem, és mondja a megoldást: - Adok neked olyan szívót, amit takarításnál nem törsz el. Mekkora ötlet. Nagyon tetszett a szétszedhető üvegcső. Hoztam a tölcséressel együtt.
|
2016. január 14., csütörtök 15:42 |
|
 |
kmisi
|
Szerencsére sikerült külső szűrővel indítani. Eheim 2322 fűtős. Töltet: az ülepítőbe tettem kerámia gyűrűt, az alsó tálca alá felesbe vágott szivacs, a két tálcába Seacham Matrix, felül perlon. Megkapta a növényes akváriumokhoz illő zöld csövezést. A kiömlőre aplikáltam egy belső szűrő terelőlapátját. A szívóág csak keresztben fért el, egy teljes oldalfalat elfoglalva. Kifejezetten ronda volt az egész tákolmány, ebben a pici medencében csak a csövek domináltak. A szűrés hatékonysága maximálisan elegendő volt. A teljesítményt felére kellett csökkentenem, mert minden indításkor cunamit csinált, és a nehezen létrehozott veteményes gyönyörűen forgott a fa körül. 20141116_221218 by Mihály Konyhás, on Flickr Tudományos kutatásokat olvasva elhatároztam, hogy biztosítom a növények számára a CO2 felvételének lehetőségét. Locsoltam a Carbot - kicsit többet mint az ideális - mondván növekedjen az a növény. Csodásan barnultak, fogyatkoztak a levelek, míg rájöttem, hogy bizony a Carbóval telibevert zöld megég. Mint a fenti képen látható, beruháztam egy szuper harangos CO2 szettre. Doboz kibont, csomagolás kuka, szerkezet összerak, behelyez, gáz nyomi-nyomi, víz bugyborékol, gáz a levegőben. A harang tetején lévő lyukon szelel! Biztos selejtet vettem, jól kicsesztek velem. Témához illő fórum elolvasása után, rohantam a kukához - amibe már belekerült némi háztartási hulladék - család örömére áttúrtam a szemetest, és valóban, a kidobott dobozban ott vigyorgott a fehér, félcentis dugó. Dug, gáz nyom, harang tele. Hátradőlés és várom a csodát, hogy egy óra alatt mennyit nőnek a növénykék.
|
2016. január 14., csütörtök 13:32 |
|
 |
kmisi
|
Holnap folytatódik a Kocka építésének története. Lassan majd eljutunk a végéig. Egyrészt majd valamikor jó lesz egyben látni a fejlődés útját, másrészt, ha valakinek majd segít az általam elkövetett baklövések elkerülésében már megérte leírni.
|
2016. január 13., szerda 22:11 |
|
 |
kmisi
|
papó írta: kmisi írta: papó írta: Nagyon jó beszámoló Sorstárs  Én egy BAJNOK sorstársa? Jah kérem .. az út tele van buktatókkal , de aki végigjárja  Igen-igen. Ez talán születésünk pillanatától, életünk végezetéig elkísér bennünket embereket. A problémák, nehézségek azért vannak, hogy leküzdjük őket, felülemelkedve a negatív körülmények okozta elkeseredésen. Nyilván külső tényezők is befolyásolhatják ezt, de érdemes haladni a fejlődés irányába. Így lehet a csúcsokat hódítani.
|
2016. január 13., szerda 21:37 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
kmisi írta: papó írta: Nagyon jó beszámoló Sorstárs  Én egy BAJNOK sorstársa? Jah kérem .. az út tele van buktatókkal , de aki végigjárja 
2016. január 13., szerda 21:22 |
|
 |
kmisi
|
papó írta: Nagyon jó beszámoló Sorstárs  Én egy BAJNOK sorstársa?
|
2016. január 13., szerda 20:56 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon jó beszámoló Sorstárs 
2016. január 13., szerda 18:41 |
|
 |
kmisi
|
Várd ki a végét. Még csak most indult az akvárium. Az amit Ti az első bejegyzésekben láttatok -és elnyerte tetszéseteket - már egy nyugalmas időszak volt.
|
2016. január 13., szerda 15:53 |
|
 |
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Mocskos kárörvendő vagyok....na és vizuális...szétröhögtem magam...bocs..
|
2016. január 13., szerda 15:42 |
|
|