Pontos idő: 2025. április 13., vasárnap 0:56

Hozzászólás a témához  [ 64 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
 Kocka a gyereknek 
Szerző Üzenet

Szűrő kikapcs, zöldszörny letép, Mehet fel a szép üveg.
Elég kemény a cső, nehéz ráerőszakolni az üvegekre.
Rutinosan öngyújtóval melegítem a csövet, majd elkezdem tolni az üvegre és jön az öröm.
Túlhevítettem, összetolásnál a gumicső nagymamám rakott szoknyájához hasonló állapotba került.
Így tuti, hogy nem maradhat, mert nem fekszik rendesen az üvegre és biztos, hogy ereszteni fogja a vizet.
De annyira ráragadt, hogy tapétavágóval kellett leműteni.
Melegítést elfelejtjük, jöhet a nyers erőszak, miközben azért imádkozom, hogy ne a kezeim között törjön az üveg, mert az egyenes utat jelentene a sürgősségire. Siker, összedugva.
Szűrőfejre feltettem, lógatnám a vízbe, de az istenért sem akar úgy állni ahogy kell.
Mivel a cső annyira merev, hogy kígyó módjára arra tekeredik amerre ő akar, képes kiverni az üvegtölcsér a medence oldalát.
Kezdődik miden az elejétől. Levág, rátol, figyelve a megfelelő pozícióra, és tökéletes. Isteni szerencse, hogy bőven volt méretezve a szűrőcső.

2016. január 14., csütörtök 16:03

Kép20141222_212523 by Mihály Konyhás, on Flickr

A gyerek szeretne a fára valami zöldet.
Irány Gáborék, veszünk mohát. Az üzlet létrejött, de nem lehet úgy eljönni, hogy ne nézzük meg az üveg ki- beömlőket.
Az Eheim nagyon elcseszte ezt a zöld csövezést. A szűrői tökéletesek, de a cső...
Gábor nézi az arcom, kitalálja a félelmem, és mondja a megoldást:
- Adok neked olyan szívót, amit takarításnál nem törsz el.
Mekkora ötlet. Nagyon tetszett a szétszedhető üvegcső. Hoztam a tölcséressel együtt.

2016. január 14., csütörtök 15:42

Szerencsére sikerült külső szűrővel indítani. Eheim 2322 fűtős. Töltet: az ülepítőbe tettem kerámia gyűrűt, az alsó tálca alá felesbe vágott szivacs, a két tálcába Seacham Matrix, felül perlon. Megkapta a növényes akváriumokhoz illő zöld csövezést. A kiömlőre aplikáltam egy belső szűrő terelőlapátját. A szívóág csak keresztben fért el, egy teljes oldalfalat elfoglalva.
Kifejezetten ronda volt az egész tákolmány, ebben a pici medencében csak a csövek domináltak.
A szűrés hatékonysága maximálisan elegendő volt. A teljesítményt felére kellett csökkentenem, mert minden indításkor cunamit csinált, és a nehezen létrehozott veteményes gyönyörűen forgott a fa körül.

Kép20141116_221218 by Mihály Konyhás, on Flickr

Tudományos kutatásokat olvasva elhatároztam, hogy biztosítom a növények számára a CO2 felvételének lehetőségét.
Locsoltam a Carbot - kicsit többet mint az ideális - mondván növekedjen az a növény.
Csodásan barnultak, fogyatkoztak a levelek, míg rájöttem, hogy bizony a Carbóval telibevert zöld megég.

Mint a fenti képen látható, beruháztam egy szuper harangos CO2 szettre.
Doboz kibont, csomagolás kuka, szerkezet összerak, behelyez, gáz nyomi-nyomi, víz bugyborékol, gáz a levegőben.
A harang tetején lévő lyukon szelel! Biztos selejtet vettem, jól kicsesztek velem.
Témához illő fórum elolvasása után, rohantam a kukához - amibe már belekerült némi háztartási hulladék - család örömére áttúrtam a szemetest, és valóban, a kidobott dobozban ott vigyorgott a fehér, félcentis dugó.
Dug, gáz nyom, harang tele. Hátradőlés és várom a csodát, hogy egy óra alatt mennyit nőnek a növénykék.

2016. január 14., csütörtök 13:32

Holnap folytatódik a Kocka építésének története.
Lassan majd eljutunk a végéig.
Egyrészt majd valamikor jó lesz egyben látni a fejlődés útját,
másrészt, ha valakinek majd segít az általam elkövetett baklövések elkerülésében már megérte leírni.

2016. január 13., szerda 22:11

papó írta:
kmisi írta:
papó írta:
Nagyon jó beszámoló :)
Sorstárs :smaci:

Én egy BAJNOK sorstársa?

Jah kérem .. az út tele van buktatókkal , de aki végigjárja :)

Igen-igen. Ez talán születésünk pillanatától, életünk végezetéig elkísér bennünket embereket.
A problémák, nehézségek azért vannak, hogy leküzdjük őket, felülemelkedve a negatív körülmények okozta elkeseredésen.
Nyilván külső tényezők is befolyásolhatják ezt, de érdemes haladni a fejlődés irányába.
Így lehet a csúcsokat hódítani.

2016. január 13., szerda 21:37
Adminisztrátor

kmisi írta:
papó írta:

Én egy BAJNOK sorstársa?

Jah kérem .. az út tele van buktatókkal , de aki végigjárja :)

2016. január 13., szerda 21:22

papó írta:

Én egy BAJNOK sorstársa?

2016. január 13., szerda 20:56
Adminisztrátor

2016. január 13., szerda 18:41

Várd ki a végét. Még csak most indult az akvárium.
Az amit Ti az első bejegyzésekben láttatok -és elnyerte tetszéseteket - már egy nyugalmas időszak volt.

2016. január 13., szerda 15:53
Sasszem

Mocskos kárörvendő vagyok....na és vizuális...szétröhögtem magam...bocs..

2016. január 13., szerda 15:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 64 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő