Pontos idő: 2025. április 13., vasárnap 0:54

Hozzászólás a témához  [ 64 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Következő
 Kocka a gyereknek 
Szerző Üzenet

Más téma.
Az ingyen elvihető növényekhez tettem fel egy képet.
Kérem, valaki mondja meg, hogy a bal hátsó sarokban lévő piros növény miféle.
Köszönöm

2016. február 11., csütörtök 11:55

JANNUS333 írta:
kmisi írta:
unreal976 írta:
Ez a moha ragasztas izgalmas dolog am! Nekem marha jol nezett ki a kezem utana. Az osszes ujjam levakarhatalanul mohas ragasztos volt, elmehettem volna vizi szornynek...
Bocs, csak ahogy olvastam a kalandod, ez ugrott be.

Tapatalk-kal küldve az én Xperia SP-el

Természetesen próbáltam előre tájékozódni a dolgok mibenléte felől, de én is, mint általában az emberek többsége, kevesebb tudással is azt hiszi, hogy mindenre képes.
Hát ez nem így van.
Nyugodtan lehet írni bárkinek, bármit, hiszen azért született ez a napló - gondolom a többi is - hogy megfogalmazódjanak azok a kritikai észrevételek, melyek előreviszik az adott akváriumok életének pozitív irányú fejlődését.
Az általam elkövetett baklövések álljanak itt elrettentő példának az utókor számára.
Kifejezetten örülök annak, ha olyan hozzászólások érkeznek, melyekben ott a megoldás is.

Én előképzés gyanánt félig össze raktam egy 1,25 méteres makett csatahajót...

20 évvel ezelőtt repülőgép maketteket építettem.
Ma nem mernék belekezdeni.
A pici alkatrészek festése, ragasztása már biztos nem menne.
Remegő kézzel, az orromig sem látva...
Politikusunk "vak komondorja" jut eszembe :mrgreen:

2016. február 11., csütörtök 11:51
Sasszem

kmisi írta:
unreal976 írta:
Ez a moha ragasztas izgalmas dolog am! Nekem marha jol nezett ki a kezem utana. Az osszes ujjam levakarhatalanul mohas ragasztos volt, elmehettem volna vizi szornynek...

Természetesen próbáltam előre tájékozódni a dolgok mibenléte felől, de én is, mint általában az emberek többsége, kevesebb tudással is azt hiszi, hogy mindenre képes.
Hát ez nem így van.
Nyugodtan lehet írni bárkinek, bármit, hiszen azért született ez a napló - gondolom a többi is - hogy megfogalmazódjanak azok a kritikai észrevételek, melyek előreviszik az adott akváriumok életének pozitív irányú fejlődését.
Az általam elkövetett baklövések álljanak itt elrettentő példának az utókor számára.
Kifejezetten örülök annak, ha olyan hozzászólások érkeznek, melyekben ott a megoldás is.

Én előképzés gyanánt félig össze raktam egy 1,25 méteres makett csatahajót...

2016. február 11., csütörtök 9:41

unreal976 írta:

Hát ez nem így van.

2016. február 11., csütörtök 8:50

papó írta:
Bizony szép lett !
Tessék tovább építgetni ..
A beszámolódat olvasni külön élmény :)

Lassan, de biztosan haladunk az időben előre.
Örömmel tölt el, hogy számodra is élvezetes olvasmány ez a lassan kisregénnyé formálódó írás.

2016. február 11., csütörtök 8:42

2016. február 11., csütörtök 0:23
Adminisztrátor

Bizony szép lett !
Tessék tovább építgetni ..
A beszámolódat olvasni külön élmény :)

2016. február 10., szerda 21:06

Mexx2 írta:
Akkor ez egy tanulságos lecke volt számodra. :lol:

Mivel ez az első növényes akvárium, így az első perctől érdekes, tanulságos volt minden mozzanat.

2016. február 10., szerda 17:13
Sasszem

Akkor ez egy tanulságos lecke volt számodra. :lol:

2016. február 10., szerda 16:49

Visszapörgetve írásaimat a moha beszerzésénél álltunk meg.
A kötözős megoldás számomra nem ideális, mert egy gomb felvarrása is feladja a leckét - igaz itt nem használunk tűt.
Ragasztásos módszert választottam. gél állagú pillanatragasztó a tuti megoldás. Azt olvastam, hogy az használható víz alatt is.
Persze... megnézném azt a búvárt aki végrehajtja.
Nekem így nem működött. Nyomtam a fára a ragacsot, de nem volt eredménye, egyszerűen lefolyt a fáról, viszont a talaj szemcséit nagyon prímán sikerült összeragasztani.
Víz leengedése után szintén a fát próbáltam kenegetni, de az eredmény továbbra sem volt kielégítőnek nevezhető.
Következő ötlet: a mohaszálakat ragasztóztam és ezeket nyomtam a kívánt területre.
Így teljesen jól megoldható, de mire szálanként végigzongoráztam azt a k...a jávait, leimádkoztam a csillagokat az égről.
Küzdelmes volt, de kész. Én csuklóig ragasztó, egy tekercs papírtörlő elfogyott, amiből természetesen jutott a fára is - víz alatt elég furcsán mutat, de könnyű eltávolítani.
Amikor feltöltöttem vízzel az akváriumot utána lazítok egy kicsit és ráugrok a netre megnézni, hogy kell mohát ragasztani.
Hát itt döbbentem rá, hogy sokkal egyszerűbb módja is van a műveletnek.
Fogj egy csipetnyi mohát, nyomj rá pici ragacsot és ezt a gombócot szorítsd a fára. A feltöltött víz a felesleget szépen lemossa.
De könyörgöm nekem ezt eddig miért nem mondta senki.
Legalább a végeredmény szép lett.
Kép20150123_194805 by Mihály Konyhás, on Flickr

2016. február 10., szerda 15:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 64 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Következő